Strada Principală 150, 545500, Románia nr.150, Județul Mureș, Sovata, Romania
Preturi de la
190 RON
Strada Bradului nr.8/A, Județul Mureș, Sovata, Romania
Preturi de la
209 RON
Strada Principală nr.72, Județul Mureș, Sovata, Romania
Preturi de la
130 RON
Strada Bradului nr.20, Județul Mureș, Sovata, Romania
Preturi de la
340 RON
DN13B, Județul Harghita, Praid, Romania
Vezi tarife
Strada Răchitei nr.42, Județul Mureș, Sovata, Romania
Vezi tarife
Strada Căii Ferate 9, 537240, Județul Harghita, Praid, Romania
Preturi de la
105 RON
Strada Bradului nr.28, Județul Mureș, Sovata, Romania
Vezi tarife
Strada Trandafirilor nr.74, Județul Mureș, Sovata, Romania
Vezi tarife
Str. nr.29, Județul Mureș, Ilieși, Romania
Vezi tarife
Strada Trandafirilor nr.92, Județul Mureș, Sovata, Romania
Preturi de la
135 RON
Stâna de Vale nr.Nr. 85, Județul Mureș, Sovata, Romania
Vezi tarife
Strada Trandafirilor nr.57-59, Județul Mureș, Sovata, Romania
Preturi de la
680 RON
Strada Tivoli nr.1, Județul Mureș, Sovata, Romania
Vezi tarife
De ce să vizitezi statiunea Sovata? Recomandările noastre.
Stațiunea Sovata, situată la poalele Munților Gurghiu din Carpații Orientali, la doar 60 km de orașul Târgu Mureș și o altitudine de 475-530 m, este o stațiune balneo-climaterică cu sezon permanent, renumită pentru lacurile sale cu ape curative clorurate și sodice. Lacul Ursu format în anul 1875 este unul din cele mai mari lacuri sărate din Europa care prezintă fenomenul de heliotermie.
Statiunea Sovata este recunoscuta mondial pentru terapiile genicologice, reumatice, tratamente post-traumatisme si ale afectiunilor degenerative. Tratamentele se pot efectua la baza de lângă Lacul Ursu, la baza hotelului Danubius Sovata sau la baza hotelului Aluniș. Aveti posibilitatea de a alege cazare Sovata chiar la bazele de tratament sau in imediata apropiere a acestora. Există mai multe pachete de tratament care se pot achiziționa în stațiune, în funcție de afecțiunile pe care doriti sa le tratati și în funcție de numărul de zile pentru care doriti sa rezervati cazare Sovata.
Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari, cât și de Muntele de Sare, stațiunea Sovata oferă posibilități excelente și pentru odihnă și relaxare. Clima este subalpină, cu veri răcoroase și ierni blânde si constituie un motiv important pentru toti cei care aleg cazare Sovata pentru vacante de relaxare si tratament.
Sovata este un loc ideal pentru agroturism, în special pentru copii. Numeroase pensiuni care ofera cazare Sovata păstrează tradiția și specificul zonei, organizand la cerere focuri de tabara, plimbari cu sania sau caruta trasa de cai. Alegand cazare Sovata puteti experimenta impreuna cu copii diverse activitati de agroturism, de la calarie si contact direct cu animale de ferma si pana la a petrece o noapte intr-un pat de fan.
Staţiunea balneară Sovata se aseamănă cu un parc uriaş, un loc în care fiecare turisti poate gasi cazare Sovata pe gustul sau si îşi găseşte distracţia potrivită.
Obiective turistice în statiunea Sovata
Mocanita Sovata - o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, face parte din lotul de 10 locomotive construite în anul 1949, la fabrica Chrzanowo din Polonia, din care 2 au ajuns in Romania, fiind conservate pana în anul 2011, in depoul Sibiu. Mocanita, intrata in circuitul turistic in 2011, circula in zilele de weekend – vineri, sambata si duminica – pe traseul Gara Mica Sovata – Halta Campu Cetatii care dureaza aproximativ 2 ore dus-intors. Pe traseu, turistii care aleg cazare Sovata, se pot bucura de padurile dese ale zonei si de o calatorie inedita.
Muntele de sare din Sovata - a ieşit la suprafaţă în viroaga de eroziune aflată dedesubtul muntelui Cseresznyés.
Lacase de cult în statiunea Sovata
Lacasele de cult din Sovata sunt dovata multiculturalitatii care a dominat inca de la inceputuri aceasta zona. Din cele peste 10 lacase de cult – biserici si manastiri – din zona, va recomandam ca atunci cand alegeti cazare Sovata, sa includeti in plimbarile dumneavoastra si una sau doua dintre acestea.
Biserica de lemn „Schimbarea la Față” - construită între anii 1931-1932 de meșterii localnici Ioan Vadas și Ludovic Duca.Pictura interioară a fost realizată în 1936, în tehnica tempera, de Aurel Ciupe. Biserica, inițial greco-catolică, este folosită în prezent de ortodocși, în perioada rece a anului. În curtea ei se află mormântul fostului director medical al stațiunii Sovata, Teodor Pascu.
Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” – ridicata la 1929, fiind sfințită în data de 4 august a aceluiași an de episcopul Nicolae Ivan. Construirea bisericii a fost efectuata pe timpul directorul medical al Băilor Sovata, Marius Sturza. Biserica a fost pictată între anii 1990-1994 de pictorul Viorel Maxim în colaborare cu pictorii Daniel Mărășescu, Cristian Corneanu și Vasile Maxim. Biserica, care este folosită în lunile de vară, a fost resfințită la data de 14 august 1994 de I.P.S. Andrei Arhiepiscop de Alba-Iulia.
Monumente și clădiri în statiunea Sovata
Centrul Cultural Domokos Kázmér - pe Strada Principală găzduit de o clădire monument istoric
Vila Justiției – clădire datată 1920, monument arhitectural local, în prezent Centrul Regional de Pregătire Profesională a Magistraților
Parcuri si gradini in statiunea Sovata
Lacul Ursu – isi ia numele de la forma inedita care se aseamana cu o piele de urs. Lacul Ursu este cel mai mare lac heliotermic din lume, cu o suprafata de aprox 4 hectare, si este unic in Europa. Este considerat rezervatie naturala, ca lac sarat cu fenomen de heliotermie, bucurandu-se de un regim special de protectie. Lacul Ursu isi primeste in fiecare an miile de turisti care aleg cazare Sovata atat pentru relaxare cat si pentru vindecarea anumitor boli ginecologice, reumatismale, endocrine, metabolice, neurologice.
Adrenalin Plus Adventure Park Sovata – este primul parc de aventura din zona, inaugurat in 2012, si ofera turistilor care aleg cazare Sovata 2 piste de tiroliana pentru copii si 2 pentru adulti, compus in total din 42 de elemente, printre ele o linie tiroliana de aproape 400 m peste lacul Tivoli. Asezat in cadrul pitoresc oferit de lacul Trivoli, Adrenalin Plus Adventure Park Sovata este una din atractia pricipala pentru cei care aleg cazare Sovata.
Drumul Sarii – este reprezentat de un drum din lemn care facilitează accesul turiștilor care au cazare Sovata în zona Lacului Ursu, și în apropierea acestuia, unde se află un loc unic, „Arboretele de pe Sărături”, un munte de sare acoperit cu vegetație, inclusiv cu arbori. Drumul Sarii este o atractie deosebita pentru turistii care aleg cazare Sovata, atat pentru ineditul drumului parcurs cat si pentru extraordinarul munte de sare.
Pârtia Alunis - singura pârtie de schi din județul Mureș, se află la câțiva kilometri de stațiunea balneară. Există două pârtii, una de nivel mediu și alta pentru copii sau incepatori, care sunt acoperite cu zapada aproape 6 luni pe an si reprezinta atractia oricaror categorii de schiori de la avansati la incepatori si are o lungime de 1200m cu diferenta de nivel de 262 m pe traseul telescaunului. Turistii care aleg cazare Sovata pe timpul iernii, pot petrece aici o zi activa exceptionala.
Istoria statiunii Sovata
Începuturile exploatoatării sării se datează încă din perioada romană, perioadă în care existau deja mine la Sovata şi la Praid, activitate ce s-a desfăşurat şi în Evul Mediu.
Primii locatari ai oraşului Sovata au fost familiile de paznici de sare trimise aici cu scopul de a păzi muntele de sare.
Prima menționare a localității s-a făcut pe data de 13 septembrie 1578, în actul principelui Cristofor Báthory prin care acorda drept de stabilire paznicilor exploatărilor de sare de la Sovata. Atestarea documentară a orașului, cu denumirea de Szavata (Sovata), apare doar in anul 1602.
Savanţi renumiţi au vizitat zona Lacului Ursu auzind de acesta, iar prin cercetările lor au demonstrat că, datorită structurii specifice a apei, precum şi nămolului de pe malul lacului, acestea acestea pot servi la vindecarea mai multor probleme de sănătate. Rezultatul acestor studii au generat aparitia sanatoriilor si posibilitatilor de cazare Sovata pentru tratament.
În 1876, s-a primit autorizația ca apa lacurilor să fie utilizată pentru băi, iar în 1884 Sovata a fost atestată oficial ca stațiune balneară.
Tratamentele medicale săvârşite la Sovata au devenit cunoscute aproape pe întreaga lume, medicina de aici având la bază trei elemente principale: vremea favorabilă, apa lacurilor sărate heliotermice şi nămolul medical. Aerul curat, flora bogată de jur împrejurul lacurilor, fauna bogată şi variată au un efect pozitiv asupra procesului de vindecare, precum şi asupra dispoziţiei bolnavilor.
În 1923 a petrecut pentru prima dată vacanţa de vară regina Maria care sa reîntors în oraşul Sovata.
În anul 1930 în acest oraş se organizează etapa finală a concursului de frumuseţe Miss România.
Oraşul Sovata şi dezvoltarea tratamentelor medicale desfăşurate aici îşi trăiesc şi în momentul de faţă perioada de glorie.
Hotelurile au fost reînnoite de investitori străini, mediul lacurilor au fost curăţate asigurând astfel posibilităţile declanşării turismului medical. Tratamentele medicale oferite de acest centru contribuie la remedierea stării de sănătate a celor care suferă de boli cum ar fi reumatismul, boala de nervi, boala de piele, boli cronice femeieşti, boli ale căilor respiratorii şi de plămâni. Sunt rezultate considerabile în ceea ce priveşte tratarea bolilor femeieşti, mai ales problema sterilităţii. În momentul de faţă se oferă tratare medicală preventivă de 10-12 zile, totodată există şi program de reabilitare.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Vila URSUL NEGRU, Vila Noblesse și Vila Prestige
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Pensiunea Eurosandoor, Vila Prestige și Vila URSUL NEGRU
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Sovata care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Sovata afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
DN13A nr.39a, Județul Harghita, Băile Homorod, Romania
Preturi de la
532 RON
Str. nr.29, Județul Mureș, Ilieși, Romania
Vezi tarife
DC168, Județul Harghita, Sub Cetate, Romania
Vezi tarife