Strada Gheorghe Pop de Băsești nr.16, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Preturi de la
150 RON
Strada Biruinței nr.55, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Preturi de la
169 RON
Strada Arieșului nr.49a, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Strada Lucian Blaga nr.11, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Preturi de la
150 RON
Piața Iuliu Maniu nr.13, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
DN1, Județul Alba, Lancram, Romania
Vezi tarife
Strada Principală nr.184, Județul Alba, Lancrăm, Romania
Vezi tarife
Strada București nr.1, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Drumul Sibiului nr.40A, Județul Alba, Sebeș, Romania
Vezi tarife
Strada Rubin Patiţia nr.13a, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Strada Toporașilor nr.nr. 20, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Preturi de la
200 RON
Strada Mihail Kogălniceanu, Județul Alba, Sebeș, Romania
Preturi de la
135 RON
Strada Iașilor nr.90, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Preturi de la
110 RON
Strada Aleea Vilelor Nr.4, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Strada Vasile Alecsandri nr.64, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Strada Biruinței nr.3, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Ferdinand I nr.78, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Strada Viilor nr.39, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Preturi de la
145 RON
Strada Militari nr.2, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Preturi de la
80 RON
Bulevardul Transilvaniei 3, România, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Lucian Blaga 4, 515800, Județul Alba, Sebeș, Romania
Preturi de la
189 RON
Strada Șurianu nr.30, Județul Alba, Sebeș, Romania
Preturi de la
203 RON
Strada Mușețelului nr.27, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Strada Regimentul V Vânători nr.81, Județul Alba, Alba Iulia, Romania
Vezi tarife
Drumul Sibiului nr.12, Județul Alba, Sebeș, Romania
Vezi tarife
De ce să vizitezi orașul Alba Iulia? Recomandările noastre.
Alba Iulia este un oras deosebit de bogat in obiective istorice, culturale si turistice care atesta istoria tumultoasa a cetatii. Orasul este gazda anuala a mii de turisti locali si internationali, iar optiunile de cazare oferite de Alba Iulia acopera toate gusturile si bugetele.
Alba Iulia este un oras in dezvoltare continua, cu multe constuctii noi, dar care se incadreaza placut intre cladirile medievale din oras, intre cladirile noi din oras se numara si o serie de hoteluri si pensiuni care ofera cazare Alba Iulia la cele mai moderne standarde.
Alba Iulia este in fiecare an gazda unor evenimente culturale, targuri, spectacole si festivaluri care intaresc motivul cultural pentru care mii de turisti aleg cazare Alba Iulia pe tot parcursul anului. Pe lista evenimentelor se află Festivalul Internaţional de Teatru “Poveşti”, Festivalul Cetăţilor Dacice, Târgul de Fete de pe Muntele Găina, Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de mâine”, Târgul Grădinarului, Noaptea Muzeelor, Ziua Națională a României, dar şi ale spectacole, expoziţii sau târguri.
Obiective turistice în orașul Alba Iulia
Orasul Alba Iulia este destinatia ideala pentru o vacanta culturala, atat datorita multitudinii de vestigii si cladiri istorice, dar si datorita activitatilor culturale permanente care au loc in oras. Daca alegeti cazare Alba Iulia doar pentru cateva nopti, va recomandam cele mai importante obiective de vizitat.
Cetatea Bastionara Alba Carolina - construita in 1735 dupa planurile arhitectului italian G.M. Visconti, este cea mai impresionanat cetata de acest fel din Europa. Cetatea reprezinta principala zona turistica a orasului Alba Iulia, zona care a cunoscut epogeul dezvoltarii in perioada lui Carol al VI-lea. Cetatea este construita in stil Vauban, cu 7 bastionare in forma de stea si 6 porti triumfale de acces. In interiorul cetatii turistii pot gasi o multitudine o obiective, muzee si monumente de vizitat, dar si cazare Alba Iulia in cladiri medievale reconditionate. Cinci din cele șase porti au fost reconditionate, iar poarta a III a gazduieste zilnic ritualul de schimbare a garzii - un eveniment ce nu poate fi ratat de turistii cu cazare Alba Iulia.
Mocanita - in anul 2015 a fost inaugurat la Alba Iulia trenul turistic Mocanita pe traseul Zlatna-Alba Iulia. Locomotiva Mocanitei este originala si a fost restaurata impreuna cu unul dintre vagoanele originale. Intregul proces de restaurare s-a efectuat la Uzinele “16 Februarie” din Cluj. Mocanita are o importanta istorica si culturala, si constituie o mini-excursie excitanta pentru turistii cu cazare Alba Iulia.
Lacase de cult în orașul Alba Iulia
Orasul Alba Iulia are o puternica comunitate religioasa reprezentata prin cele peste 20 de lacase de cult de pe teritoriul orasului. Alegand cazare Alba Iulia aveti ocazia de a face turul acestor superbe lacase de cult si a afla despre istoria religioasa a vestitei cetati. Va recomandam in continuare cele mai importante lacase de cult care trebuie vizitate atunci cand ajungeti in Alba Iulia.
Catedrala romano-catolică Sfântul Mihail - pozitionata in interiorul cetatii Alba Carolina, gazduieste locurile de veci ale guvernatorului Ioan de Hunedoara si al episcopului Aron Marton. Catedrala este unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura din Transilvania, construita in 1291 in stil romantic tarziu. Avand cazare Alba Iulia chiar in apropierea catedralei, o puteti vizitata in oricare zi a excursiei.
Catedrala Reîntregirii Neamului - denumita si Catedrala Incoronarii, datorita evenimentului istoric ce a avut loc aici in 1922 - incoronarea regelui Carol I si a Reginei Elisabeta, este pozitionata in interiorul cetatii Alba Carolina. In interiorul catedralei vizitatorii pot admira doua importante lucrari de arta orginiale intruchipandu-i pe cei doi monarhi.
Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului - ctitorită de voievodul Mihai Viteazul si in jurul careia s-a dezvoltat cetatea Alba Carolina
Biserica Adormirea Maicii Domnului - ansamblu de monumente istorice aflat in municipiul Alba Iulia, datand de la 1691, este format din frumoasa biserica si cimitirul alaturat. Ambele merita o vizita daca aveti cazare Alba Iulia.
Monumente și clădiri în orașul Alba Iulia
Biblioteca Batthyaneum - aflata in interiorul cetatii Alba Carolina, biblioteca a fost inaugurata in 1798 si cuprinde inca de la infiintare un observator astornomic. Baza bibliotecii o constituie colectia de 18.000 de volume a fondatorului sau - episcopul Batthyany Ignac, la care s-au adaugat de-a lungul vremii volume si manuscrise valoaroase din care amintim - prima editie a Operei lui Homer (1488) si Codex Aureus - Evangheliarul de la Lorsch (806). Cladirea monument si impresionantele sali de lectura pot fi vizitate cu programare telefonica in avans, iar cazare Alba Iulia puteti gasi chiar in apropierea cladirii impresionante a bibliotecii.
Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia - cea mai mare clădire în stil romanic din Alba Iulia, aflata in interiorul cetatii Alba Carolina, gazduieste cel mai important muzeu de istorie, arheologie si etnografie din Romania, inaugurat in 1888 si impartiti in doua cladiri, ambele monumente istorice - Sala Unirii sau fostul Cazino Militar si Caldirea Bastion. Nu trebuie ratata o vizita aici daca aveti cazare Alba Iulia pentru a vedea Rezolutia Unirii gravata pe unul dintre peretii muzeului.
Parcuri si gradini în orașul Alba Iulia
Piata Allessandria - inagurata in 2007 si organizata in jurul statii lupoaicei - Lupa Carolina - monument donat in 1933 de orasul italian Allessandria ca semn al mostenirii culturale latine comune.
Istoria orasului Alba Iulia
Una dintre cele mai vechi localitati din Romania, istoria orasului Alba Iulia a inceput inca din epoca neolitica, dupa descoperirile arhelogice din zona.
Vechea aşezare dacică cu numele Tharmis a fost cucerită de către romani în secolul al II-lea d. Hr. Romanii au construit aici cel mai mare castru din Dacia, cu ziduri de piatră, care se întindea pe 27-30 de hectare. Legiunea a XIII-a Gemina şi-a stabilit sediul aici, iar în jurul castrului roman a început să se dezvolte o puternică aşezare civilă cu numele Apulum.
În anul 168 d.Hr Apulum a devenit reşedinţa guvernului general al celor 3 Dacii, eclipsând vechea metropolă Ulpia Traiana Sarmizegetusa.
În secolele al IX-lea şi al X-lea aici era un centru fortificat cunoscut în izvoarele istorice cu numele de Alba Iuliae sau Bălgrad nume care avea sensul de Oraşul sau Cetatea Albă. A fost menţionat documentar pentru prima dată în 1097, iar apoi în 1177 ca reşedinţă a unui comitat şi a episcopiei romano-catolice a Transilvaniei. Alba Iulia a devenit oraş în secolul al XIII-lea şi a avut parte de condiţii favorabile de dezvoltare până la invazia tătară din 1241, una dintre cele mai cumplite devastări pe care le-a suferit acest oraş.
Cu siguranţă unul dintre cele mai importante momente din cronologia acestui oraş este cel din data de 1 noiembrie 1599, când voievodul Mihai Viteazul avea să intre în Alba Iulia ca învingător şi prim unificator de stat, care a realizat atunci unirea politică a Transilvaniei şi a Ţării Româneşti sub conducerea sa.
La data de 7 octombrie 1698, a avut loc aici Sinodul de Unire cu Biserica Romei, sinod în urma căruia o parte a românilor transilvani, iniţial ortodocşi, au trecut la catolicism, moment marcat şi de apariţia Bisericii Române Unită cu Roma.
Între anii 1894-1895 în oraş a fost introdus curentul electric, iar în anul 1900 s-a început asfaltarea trotuarelor.
Marele moment de glorie al orasului Alba Iulia urma să se petreacă pe data de 1 decembrie 1918, când circa 100.000 de români soseau aici pentru a definitiva pe veci actul început cu trei sute de ani în urmă în acelaşi loc de către Mihai Viteazul. Cei 1228 de delegaţi oficiali s-au strâns în clădirea care în prezent găzduieşte şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia pentru a hotărî unirea Transilvaniei cu regatul României.
În Alba Iulia, în anul 1922 s-a ridicat Catedrala Reîntregirii Neamului, unde pe data de 15 octombrie 1922 regele Ferdinand I şi regina Maria aveau să fie încoronaţi ca monarhii care au reunit toate provinciile istorice româneşti sub un singur sceptru.
Ca o recunoaştere a rolului acestui oras în istoria neamului, la 1 Decembrie a fiecarui an, aici se sărbătoreşte cu mare fast Ziua Naţională a României, municipiul Alba Iulia fiind declarat de către Parlamentul României în anul 1994 „Cetate Simbol a Marii Uniri a Românilor”.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Pensiunea Vila Preciosa, Motel Dacia și Vila Elisabeta
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Hotel Fan, Hotel Eka și Hotel Mariss
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Alba Iulia care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Alba Iulia afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Bulevardul Lucian Blaga 4, 515800, Județul Alba, Sebeș, Romania
Preturi de la
189 RON
Drumul Sibiului nr.12, Județul Alba, Sebeș, Romania
Vezi tarife
Strada Șurianu nr.30, Județul Alba, Sebeș, Romania
Preturi de la
203 RON
Drumul Sibiului nr.40A, Județul Alba, Sebeș, Romania
Vezi tarife
Strada Mihail Kogălniceanu, Județul Alba, Sebeș, Romania
Preturi de la
135 RON
DJ107M, Județul Alba, Râmetea, Romania
Vezi tarife
DJ106I, Județul Alba, Cunța, Romania
Preturi de la
180 RON