Cazare Rânca

Cazare Romania / Cazare Rânca
Foto Conacul Boierului Rânca

Pensiunea Conacul Boierului Rânca

DN67C 19, 215300, Rânca, Romania

La Pensiunea Conacul Boierului beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Rânca Pensiunea Conacul Boierului pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Conacul Boierului din Rânca nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Conacul Boierului vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Rânca cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Conacul Boierului

Vezi tarife

Foto Pensiunea Eden

Pensiunea Eden Rânca

Strada Gheorghe Tătărăscu 170, 200486, Rânca, Romania

La Pensiunea Eden beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Rânca Pensiunea Eden pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Eden din Rânca nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Eden vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Rânca cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Eden

Vezi tarife

Galerie Hotel Complex Panoramic

Hotel Complex Panoramic Ranca

Strada Corneșul, Rânca 215300, Ranca, Romania

La Hotel Complex Panoramic beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Ranca Hotel Complex Panoramic pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Complex Panoramic din Ranca nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Complex Panoramic vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Ranca cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Complex Panoramic

Vezi tarife

Despre Rânca

De ce să vizitezi orașul Rânca? Recomandările noastre.

Pozitionata avantajos pe unul dintre platourile Muntilor Parang, la 1600 metrii altitudine, statiunea Ranca este una din putinele statiuni montane in curs de dezvoltare si isi asteapta oaspetii cu o varietate de optiuni de cazare si un domeniu schiabil in permanent expansiune.

Alegand cazare Ranca va puteti bucura de toate facilitatile acestei frumoase statiuni, de peisaje montane extraordinare, dar si de excursii in cele mai apropiate orase cum ar fi Targu Jiu, Baia de Fier, Horezu, locuri care trebuie vizitate de orice turist care alege Romania ca destinatie de vacanta.

Pe timplul verii, Ranca este destinatia ideala de cazare pentru turistii care isi doresc sa se bucure de sporturile motorizate, Bicicleta, ATV si parapanta. Totodata cazare Ranca este alegerea ideala pentru cei care doresc sa faca o excursie cu automobilul pe vestita Transalpina – bucurandu-se astfel de exceptionalele peisaje oferite de Romania.

Proiectata special ca statiune montana de schi, Ranca dispune de un numar mare unitati de cazare din cele mai diverse, de cinci partii de schi, unele dintre ele avand instalatie pentru schi nocturn, telescaun pentru 3 dintre partii – iar punctul forte al statiunii Ranca este zona ideala pentru freeride, snowboarding si schi extrem, al carui punct central – Varful Papusa se afla la altitudinea de 2135 metrii.

Statiunea Ranca este anual, in luna septembrie, gazda Campionatului National de Automobilism Viteza in Coasta – etapa Ranca. Alegand cazare Ranca puteti participa la acest eveniment excitant si la multitudinea de evenimente culturale care se organizeaza in aceasta noua statiune.

Obiective turistice în orașul Rânca

Lacase de cult în orașul Rânca

Biserica de lemn din Novaci-Români – pozitionata la 22 km de Ranca, Biserica de Lemn a fost ridicata in secolul XVIII si poarta hramul “Sfantul Dumitru” si a fost introdusa pe lista monumentelor istorice din zona. Avand cazare Ranca puteti vizita acest frumos monument istoric, pe parcursul unei frumoase excurii in Novaci si Baia de Fier.

Monumente și clădiri în orașul Rânca

Muzeul Civilizatiei Montane – pozitionat la 200 de metrii de intrarea in Ranca si inaugurat in septembrie 2012, Muzeul Civilizatiei Montane este unul dintre putinele muzee vii din Romania. Pe langa colectiile si expozitiile clasice – un tezaur inestimabil de istorie si traditie pastorala din zona Gorjului, una dintre camerele muzeului gazduieste untilaje functionale pentru producerea produselor lactate – mestesug specific zonei. Muzeul poate fi vizitat doar in weekend cu programare in avans. Puteti alege cazare Ranca chiar langa Muzeul Civilizatiei Montane.

Parcuri si gradini în orașul Rânca

Pastravaria Ranca – gazduita de Pensiunea Valea Mariei, pastravaria Ranca este locul ideal in care turistii cu cazare Ranca pot sa pescuisca individual, iar bucatarii pensiunii se vor bucura sa le pregateasca pestele prins de ei sau turistii il pot cumpara pentru acasa. Daca sunteti pasionat de pescuit, alegeti cazare Ranca la Pensiunea Valea Mariei.

Partiile din Ranca – Statiunea Ranca are un total de 5 partii – patru din ele pe Muntele Cornesu si una pe Muntele Papusa. Partiile de pe Muntele Cornesu au instalatie de transport pe cablu – teleski si babyski, nocturna si sonorizare. Partia de pe Muntele Papusa are un telescaun de 4 locuri, iar aici sunt amenajate locatii separate pentru alte activitati. Cazare Ranca este posibila chiar la baza partiilor, in zona centrelor de inchiriere echipamente de schi.

 

·         Partia M1 – pe Muntele Cornesu, lungime de 611 metrii, diferenta de nivel 92 metrii, grad de dificultate incepatori

·         Partia M2 – pe Muntele Cornesu, lungime de 510 metrii, diferenta de nivel 116 metrii, grad de dificultate mediu

·         Partia M3 – pe Muntele Cornesu, lungime 710 metrii, diferenta de nivel 128 metrii, grad de dificultate incepatori

·         Partia M4 – pe Muntele Cornesu, lungime de 350 metrii, diferenta de nivel 39 metrii, grad de dificultate mediu

·         Partia Ranca 1 – pe Muntele Papusa, lungime 860 metrii, diferenta de nivel 242 metrii, grad de dificultate avansat

Lacul Galcescu – accesibil dupa un traseu montan de aproximativ 6 ore, prin Parang, la o altitudine de 1925 de metrii, lacul Galcescu este un iezer glaciar intins pe 3.2 hectare cu o adancime de 9.6 metrii, punctul central a rezervatiei naturale Bazinul Lotrului. Cazare Ranca este ideala pentru vizitarea frumoasei rezervatii.

Trasee Montane – cazare Ranca este ideala pentru cei care doresc sa exploreze muntii din zona, iar noi va recomandam cele mai interesante trasee care pornesc din Ranca pe care le puteti organiza prin contactarea Salvamont Gorj.

·         Ranca – Muntele Cerbu – Novaci. Marcaj: triunghi rosu. Durata traseului: 4-5 ore.

·         Ranca – Valea Gilortului – Novaci. Marcaj: punct rosu; Durata traseului: 7-8 ore.

·         Ranca – Muntele Papusa – Varful Mohorul – Piatra Taiata – Lacul Galcescu. Marcaj: banda rosie, triunghi rosu, sosea. Durata traseului: 6-7 ore.

·         Ranca – Varful Papusa – Curmatura Oltetului. Marcaj: triunghi rosu, sosea, poteca nemarcata. Durata traseului: 4,5-5,5 ore.

·         Ranca – Muntele Urdele – Valea Iezerul – Obarsia Lotrului. Marcaj: triunghi rosu, banda rosie si triunghi rosu. Durata traseului: 6,5-7,5 ore.

·         Novaci – Florile Albe – Ranca – Saua Dengheru. Marcaj: triunghi rosu. Durata traseului: 8 ore.

·         Novaci – Valea Gilortului – Muntele Dalbanul – Ranca. Marcaj: punct rosu. Durata traseului: 10-11 ore.

Istoria orasului Rânca

Ranca este una dintre statiunile montane din Romania proiectate si dezvoltate exclusiv pentru practicarea turismului de agrement si a sporturilor de iarna, iar in acest sens optiunile de cazare Ranca sunt printre cele mai bune fiind gandite special pentru acest scop.

Fondata in 1930, in baza proiectului realizat de Dumitru Brezulescu cu suportul financiar al Bancii Populare “Gilortul” din Novaci, dezvoltarea statiunii Ranca a pronit prin constructia a 6 cabane pentru cazare, fiecare avand doar 5 camere.

In 1937 este data in folosinta pentru cazare cabana centrala Ranca. Pana la revolutia din 1989, statiunea Ranca se dezvolta treptat prin amenajarea de alte spatii pentru cazare si relocarea in zona a unei unitati militare pentru instructia recrutilor din trupele de vanatori de munte.

In prezent statiunea Ranca nu este localitate componenta a niciunui oras apropiat ci este de sine statatoare, iar multitudinea de activitati de agrement atat de iarna cat si de vara motiveaza orice tip de turist in alegerea cazare Ranca pentru vacante mai lungi sau mai scurte.

Intrebari despre Cazare Rânca

Care sunt cele mai populare hoteluri din Rânca?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Pensiunea Conacul Boierului, Pensiunea Eden și Hotel Complex Panoramic

Cauți cazare ieftină în Rânca?

Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Pensiunea Eden și Hotel Complex Panoramic

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Rânca?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Rânca care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Rânca afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Rânca

Cazare Baia de Fier

Foto Andreea

Pensiunea Andreea Baia de Fier

DC34, 217030, Județul Gorj, Baia de Fier, Romania

La Pensiunea Andreea beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Baia de Fier Pensiunea Andreea pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Andreea din Baia de Fier nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Andreea vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Baia de Fier cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Andreea

Preturi de la

120 RON

Cazare Vidra

Cazare Vidra Camp

Vila Vidra Camp Vidra

 Villa 

Statiunea, DN 7A, Voineasa, Voineasa 247750, România, Județul Vâlcea, Vidra, Romania

Cazare la Vila Vidra Camp nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Vila Vidra Camp pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Vila Vidra Camp din Vidra nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Vila Vidra Camp vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Vidra cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Vila Vidra Camp

Vezi tarife

Cazare Tisa

Imagine Pensiunea Casa Tisa Tisa

Pensiunea Casa Tisa Tisa

nr.25, Judetul valcea 245308, Tisa, Romania

Cazare la Pensiunea Casa Tisa nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Casa Tisa din Tisa nu beneficiază de o parcare. Pensiunea Casa Tisa din Tisa nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Tisa cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Casa Tisa

Preturi de la

1080 RON