Cazare Păltiniș

Cazare Romania / Cazare Păltiniș
Cazare Complex Turistic Alpina Casi Păltiniș

Complex Turistic Alpina Casi Păltiniș

Strada Arinului, Județul Sibiu, Păltiniș, Romania

La Complex Turistic Alpina Casi beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Păltiniș Complex Turistic Alpina Casi pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Complex Turistic Alpina Casi din Păltiniș nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Complex Turistic Alpina Casi vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Păltiniș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Complex Turistic Alpina Casi

Vezi tarife

Galerie Cindrel Păltiniș

Hotel Cindrel Păltiniș

Strada Vârful Bătrâna nr.1, Județul Sibiu, Păltiniș, Romania

La Hotel Cindrel beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Păltiniș Hotel Cindrel pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Cindrel din Păltiniș nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Cindrel vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Păltiniș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Cindrel

Preturi de la

180 RON

Foto Romana Păltiniș

Vila Romana Păltiniș

 Villa 

DJ106A, Sibiu, Păltiniș, Romania

La Vila Romana beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Păltiniș Vila Romana pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Vila Romana din Păltiniș nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Vila Romana vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Păltiniș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Vila Romana

Vezi tarife

Despre Păltiniș

De ce să vizitezi orașul Păltiniș? Recomandările noastre.

Asezata intr-un cadru natural de o frumusete exceptionala in muntii Cindrel, statiunea Paltinis se afla la doar 34 de km de Sibiu si isi asteapta oaspetii cu o varietate de activitati turistice atat de vara cat si de iarna, si o baza de cazare pentru toate gusturile. Statiunea Platinis este cea mai inalta statiune montana din Romania, asezata la 1442 de metrii inaltime.

Avand cazare Paltinis, puteti admira apusul din zona de observatie Valari, de unde veti avea o panorama spectaculoasa a Muntilor Fagaras, si in zilele senine chiar a orasului Sibiu.

Potecile de munte din jurul statiunii Paltinis sunt amenajate pentru drumetii, trasee cu bicicletele sau chiar trasee speciale pentru scutere.

Un motiv important pentru alegerea cazare Paltinis pentru o vacanta de vara sau de iarna o repezinta multitudinea de evenimente care se organizeaza in statiune. De la evenimente sportive si concursuri, pana la evenimente culturale, festivaluri si targuri, statiunea Paltinis isi asteapta oaspetii cu activitati si cazare pentru toate gusturile.

Vacantele in sezonul cald cu cazare Paltinis sunt ideala pentru cei care vor sa se bucure de adrenalina, aici avand conditiile perfecte pentru a practica parasitism, parapanta sau motodeltaplan.

Orice vacanta perelungita cu cazare Platinis trebuie sa includa o vizita de o zi in superbul oras medieval Sibiu, si o vizita la casele memorial din orasul Rasinari.

Obiective turistice în orașul Păltiniș

Orice plimbare prin centrul statiunii Paltinis, ii va purta pe turistii cu cazare Platinis pe langa casele monument datand de la infiintarea statiuni – Casa Turistilor din 1894, Casa Medicilor de la 1895 si Sala Monaco din 1898. Aceste cladiri sunt considerate monumente nationale si va prezinta o arhitectura specifica zonei si perioadei de inceput a statiunii Paltinis.

Telescaun Paltinis – inaugurat in 1971, Telescaun Paltinis este o instalatie pe cablu cu 52 de scaune pentru 2 persoane, si o viteza de 2 metrii pe secunda, modernizat in 2011. Puteti alege cazare Paltinis la punctul de pornire al Telescaunului Paltinis, care functioneaza zilnic, pe tot parcursul anului.

Lacase de cult în orașul Păltiniș

Schitul Paltinis – asezat la intrarea in statiunea Paltinis, la o inaltime de 1350 metrii, schitul si biserica din lemn au fost ctitorite de Mitropolitul Nicolae Balan al Adrealului in 1925. Schitul este gazda mormantului filozofului Constantin Noica. Daca doriti o vacanta de reconectare spirituala puteti alege cazare Paltinis in chiliile schitului.

Parcuri si gradini în orașul Păltiniș

Partii in Platinis

·         Oncesti I – 1150 metrii lungime, 241 metrii diferenta de nivel, grad de dificultate mediu, beneficiaza de nocturna

·         Oncesti II – 450 metrii lungime, 38 metrii diferenta de nivel, grad de dificultate usor

·         Partia Platos – 520 metrii lungime, 75 metrii diferenta de nivel

·         Partia Panorama Sibiului – 600 metrii lungime, 100 metrii diferenta de nivel

·         Partia Poiana Poplacii – 600 metrii lungime, 100 metrii diferenta de nivel

·         Partia Arena – 240 metrii lungime, 35 metrii diferenta de nivel

·         Partia Soarelui – 640 metrii lungime, 75 metrii diferenta de nivel

Daca alegeti sa vizitati statiunea Paltinis pentru a va bucura de partiile moderne si de practicarea sporturilor de iarna, va recomandam cazare Paltinis chiar la baza oricareia din partiile din statiune.

ARKA Park – un parc de Aventura pentru copii cu varsta de peste 3 ani si adulti, Arka Park ofera turistilor cu cazare Paltinis o varietate de trasee cu diferite grade de dificultate si activitati in aer liber. Toti vizitatorii parcului sunt echipati la intrare cu casti si sisteme de siguranta. Parcul poate fi vizitat zilnic pe tot parcursul anului, dar orarul de functionare difera in functie de sezon. Daca alegeti cazare Paltinis puteti avea acces la Arka Park in toate zilele vacantei dumneavoastra.

Rezervaţia de lacuri glaciare Iezerele Cindrelului – spectaculoasa visual, un rai al fotografilor amatori, rezervatia este alcatuita din doua circuri si vai galciare cu pereti abrupti, si vai in forma de U. Aici veti gasi Iezerul Mare cu o cota de 1999 metrii si Iezerul mic la o cota de 1949 metrii.

Istoria orasului Păltiniș

Statiunea Paltinis este oficial prima statiune montana din Romania, infiintat si atestat in analele Asociatiei Carpatine Transilvania - Siebenbürgischer Karpathen-Verein (S.K.V.) – cu denumirea de Hohe Rinne.

Statiunea este infiintata in 1880 si demareaza cu marcarea traseelor muntoase in zona si constructia a 8 cabane speciale pentru cazare Paltinis. Dezvoltarea statiunii a fost foarte rapida datorita sustinerii locale si internationale, dar si a suportului politic si financiar din partea Impartului Franz Joseph si a printului mostenitor Franz Ferdinand.

In 1892 se deschide Casa de Cura construita si amenajata din donatiile multiple colectate de SKV chiar langa valceaua in care se afla un izvor frumos cu apa limpede si rece pe care locuitorii din zona, vorbitori de limba germana l-au denumit Hohe Rinne. Statiunea isi ia astfel numele german de la izvor, iar numele romanesc de la varful muntos din apropiere.

Cladirile pentru cazare Paltinis au fost initial construite din lemn – material abundent in regiune si la care SKV avea access gratuit, iar mestesugarii in arta lemnului din zona au fost incantati sa participe la dezvoltarea statiunii.

Inca de la inceputurile statiunii s-au organizat aici serbari, festivaluluri mestesugaresti si conferinte – initial pentru a colecta fonduri pentru dezvoltarea statiunii – unele dintre acestea transformandu-se in traditii anuale in statiune si defasurandu-se si in zilele noastre.

Dupa Primul Razboi Mondial, este documentata infiintarea Intreprinderii Balneoclimaterice Paltinis care a detinut un total de 32 de vile si cabane insumand un total de peste 1500 de locuri de cazare Paltinis.

Arhitectul Constantin Voiculescu efectueaza in 1975 primul plan urbanistic al statiunii si proiecteaza prima partie din Platinis, partia Oncesti care este utilizata si astazi.

Dupa revolutia din 1989 dezvoltarea statiunii Platinis a continuat prin ridicare de noi hoteluri, vile, pensiuni si cabane toate asteptand la cazare Paltinis turistii pasionati de drumetii si sporturi de iarna.

Intrebari despre Cazare Păltiniș

Care sunt cele mai populare hoteluri din Păltiniș?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Complex Turistic Alpina Casi, Hotel Cindrel și Vila Romana

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Păltiniș?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Păltiniș care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Păltiniș afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Păltiniș

Cazare Avrig

Foto Ghiocelul Avrig

Pensiunea Ghiocelul Avrig

DJ105F, Județul Sibiu, Avrig, Romania

La Pensiunea Ghiocelul beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Avrig Pensiunea Ghiocelul pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Ghiocelul din Avrig nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Ghiocelul vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Avrig cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Ghiocelul

Vezi tarife

Galerie Natura Family

Pensiunea Natura Family Resort Avrig

DJ105F nr.602, Județul Sibiu, Avrig, Romania

La Pensiunea Natura Family Resort beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Avrig Pensiunea Natura Family Resort pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Natura Family Resort din Avrig nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Natura Family Resort vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Avrig cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Natura Family Resort

Vezi tarife

Imagine Palatul Brukenthal Avrig Avrig

Palatul Brukenthal Avrig Avrig

Strada Gheorghe Lazăr nr.39, Județul Sibiu, Avrig, Romania

La Palatul Brukenthal Avrig beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Avrig Palatul Brukenthal Avrig pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Palatul Brukenthal Avrig din Avrig nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Palatul Brukenthal Avrig vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Avrig cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Palatul Brukenthal Avrig

Vezi tarife

Galerie Pensiunea Ghiocelul

Pensiunea Ghiocelul Avrig

DJ105F nr.1365, Județul Sibiu, Avrig, Romania

Cazare la Pensiunea Ghiocelul nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Ghiocelul din Avrig nu beneficiază de o parcare. Pensiunea Ghiocelul din Avrig nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Avrig cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Ghiocelul

Preturi de la

400 RON

Cazare Șura Mare

Foto Horeum Boutique Hotel Șura Mare

Horeum Boutique Hotel Șura Mare

Strada Principală nr.724-726, Județul Sibiu, Șura Mare, Romania

Cazare la Horeum Boutique Hotel nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Horeum Boutique Hotel din Șura Mare nu beneficiază de o parcare. Horeum Boutique Hotel din Șura Mare nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Șura Mare cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Horeum Boutique Hotel

Preturi de la

188 EUR

Cazare Lotrioara

Cazare River Retreat 3*- Valea Oltului Lotrioara

River Retreat 3*- Valea Oltului Lotrioara

Sibiu, Lotrioara, Romania

Cazare la River Retreat 3*- Valea Oltului nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. River Retreat 3*- Valea Oltului din Lotrioara nu beneficiază de o parcare. River Retreat 3*- Valea Oltului din Lotrioara nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Lotrioara cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la River Retreat 3*- Valea Oltului

Vezi tarife