Cazare Băile Tușnad

Cazare Romania / Cazare Băile Tușnad
Foto Fortuna Eco Boutique

Hotel Fortuna Eco Boutique Băile Tușnad

Strada Kovács Miklós 68, 535100, România, Băile Tușnad, Romania

La Hotel Fortuna Eco Boutique beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Tușnad Hotel Fortuna Eco Boutique pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Hotel Fortuna Eco Boutique, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Hotel Fortuna Eco Boutique vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Băile Tușnad cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Fortuna Eco Boutique

Preturi de la

339 RON

Foto Hotel O3zone Băile Tușnad

Hotel O3zone Băile Tușnad

Aleea Sfânta Ana nr.2, Județul Harghita, Băile Tușnad, Romania

La Hotel O3zone beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Tușnad Hotel O3zone pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel O3zone din Băile Tușnad nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel O3zone vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Băile Tușnad cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel O3zone

Preturi de la

490 RON

Cazare Complex Anna

Complex Anna Băile Tușnad

Strada Oltului 128, 535100, Băile Tușnad, Romania

La Complex Anna beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Tușnad Complex Anna pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Complex Anna din Băile Tușnad nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Complex Anna vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Băile Tușnad cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Complex Anna

Preturi de la

150 RON

Cazare Hotel Tusnad

Hotel Tusnad Băile Tușnad

Strada Oltului 93, HR, Băile Tușnad, Romania

La Hotel Tusnad beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Tușnad Hotel Tusnad pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Tusnad din Băile Tușnad nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Tusnad vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Băile Tușnad cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Tusnad

Preturi de la

430 RON

Despre Băile Tușnad

Deși este cunoscut ca o stațiune de renume internațional, Băile Tușnad este o stațiune declarată oraș în anul 1968, situat în România, județul Harghita, în partea de sud-est a Provinciei Transilvania, între Munții Harghita și Munții Bodoc, în partea sudică a depresiunii Ciucului, pe cursul superior al râului Olt, în defileul Tușnad și în amonte de pasul Tușnad. Prin poziția geografică pe care o ocupă , în defileul Oltului la 656 m altitudine care este cursul de apă principal al staţiunii, cu Lacul Ciucaş care este plasat în mijlocul staţiunii fiind amenajat în scop turistic, este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din țară. Cu o populație ce numără puțin peste 1600 de locuitori la recensământul din 2011, stațiunea Băile Tușnad este cel mai mic oraș din țară.

În Băile Tușnad se poate ajunge pe drumul național DN 12, între Sfântul Gheorghe și Miercurea Ciuc sau pe calea ferată între Brașov și Deda.

Din punct de vedere istoric putem spune că stațiunea Băile Tușnad denumită “Perla Ardealului” a fost menţionată documentar pentru prima dată în secolul al XVII-lea, , în care se menționează existența unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere, dar a avut o funcţionare permanentă începând cu secolul al XIX-lea. Prin 1842 legenda spune că un cioban s-a videcat datorită apelor curative. Aceasta a făcut ca izvoarele să fie folosite din ce în ce mai mult, iar în anul 1845 ia ființă o societate pe acțiuni și închiriază zona pe o perioadă de 99 de ani. Datorită evenimentelor dintre anii 1848-1849, autoritățile anuleză dreptul de folosire gratuită a băilor, iar localnicii dau foc stabilimentului construit până la acea dată, ducând la stagnarea dezvoltării stațiunii pentru scurt timp. În anul 1852 ia ființă o societate pe acțiuni și se începe reamenajarea și construirea de vile de tip elvețian, zona luând denumirea, cunoscută și astăzi, de „Mica Elveție”. Se amenajează aleile între vile, se dezvoltă drumurile, construindu-se în anul 1870 drumul național între Miercurea Ciuc, Băile Tușnad și Sfântul Gheorghe. Lacul Ciucaș a fost amenajat între anii 1882 și 1893, amenajare continuată în anii 1920 Apare și prima bază de tratament care a fost realizată în anul 1890 și denimită „Ștefania” (mai târziu “ Sfânta Ana”), iar în 1891 au început lucrări de interes comunitar, s-au amenajat parcuri, s-au captat izvoare. Realizarea căii ferate Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc inaugurată în anul 1987 a dus la creșterea numărului de turiști veniți în stațiune. S-au înmulțit vilele, astfel că la începutul secolului XX, 33 de vile așteptau pentru cazare turiști din întreaga Europă, numărul anual al turiștilor plătitori la cazare depășește de 2000.

La începuturile sale zona se numea Câmpurile Vorbirii, iar în anul 1913 s-a legalizat utilizarea numelui de “Tușnad Băi”.

În anul 1933 stațiunea avea o capacitate de 800 de locuri de cazare în 40 de vile. Tot pentru cazarea turiștilor s-a construit și vila Etel între anii 1933-1935, când s-a pus în funcțiune prima stație electrică care a asigurat alimentarea cu energie electrică a stațiunii între orele 19-24 în fiecare seară. Populația a început să crească, astfel că stațiunea Băile Tușnad s-a separat de comuna Tușnad, numărând în anul 1941 724 de locuitori. Deși era la începutul celui deal Doilea Război Mondial, stațiunea devine din ce în ce mai populară.

După război, vilele, restaurantele, alimentarea cu energie electrică si apă potabilă au fost naționalizate, luând ființă prima Întreprindere Balneară, care s-a transformat în 1973 în Întreprinderea Balneară Județeană. Numărul locurilor de cazare începe să crească, numărul locuitorilor a crescut ajungând la peste 1000 de locuitori în anul 1956, s-a modernizat drumul național asigurând accesul mai plăcut al turiștilor cu autoturisme, iar dezvoltarea continuă și rapidă în același timp a făcut ca localitatea să fie declarată oraș în anul 1968.

Pe fondul acestor schimbări ale stațiunii, se înființează Oficiul Județean de Turim, se alocă bani de la stat pentru investiții în infrastructura stațiunii (magazine, unități de alimentație publică, cămin cultural, etc.), în locuri de cazare pentru turiști (hotelurile Ciucaș, Olt și Tușd în anii 1970-1980), se amenajează tabere de camping , se dezvoltă Baza de tratamente balneare, fiind dotată cu cel mai modern echipament la acel timp, sunt angajați medici de specialitate, asistente, maseuri. După 1980 s-au continuat investițiile, unele vile fiind renovate, dotate cu mobilier nou, s-a construit Complexul Ana, restaurantul Moara la Făgădău, astfel că în 1987 în stațiune erau zilnic cazați 4000 de turiști, ajungând la peste 60000 de turiști cu peste 300.000 de nopți de cazare pe an.

După Revoluția din decembrie 1989, activitatea din Băile Tușnad a luat o altă cale a dezvoltării sale. S-a desființat Oficiul Județean de Turism, o mare parte a infrastructurii s-a privatizat înființându-se firme cu capital privat, se construiesc noi pensiuni pentru cazare Băile Tușnad a turiștilor.

Cu scopul declarat de dezvoltare a turismului în zonă, se înființează Asociația de Turism Băile Tușnad în anii 2005-2011, atingând numărul de 30 de membri în această perioadă.

Creșterea locurilor de cazare Băile Tușnad prin construirea de locuințe ANL pentru personalul din stațiune, amenajarea unei pârtii de schi dotată cu instalație de iluminat nocturn, schi pass cu cartele magnetice, centru de închiriere schiuri, schibar, instalație cu tunuri de zăpadă, toate acestea dar și altele au făcut să crească numărul de turiști.

Pentru creșterea confortului la cazare Băile Tușnad au fost renovate și modernizate mai multe clădiri, printre care: Complexul Ana, Complexul Ciucaș cu baza de tratament, gara CFR si altele.

Cele prezentate mai sus sunt motive pentru a căuta czare Băile Tușnad pentru relaxare și revigorare. Pentru tratarea afecţiunilor sistemului nervos central, a celor cardiovasculare, precum şi pentru tratarea bolilor asociate şi ale căilor urinare, reprezintă un alt motiv să cauți cazare Băile Tușnad, deoarece apele minerale de la Băile Tuşnad sunt indicate pentru aceste afecțiuni.

Băile Tușnad reprezintă un punct de atracție turistică și pentru obiectivele turistice cum sunt: Lacul Ciucaș, folosit vara pentru canotaj, iar iarna pentru patinaj; Lacul Sfânta Ana situat la 950 de metri altitudine și la circa 2 km de Băile Tușnad; ruinele cetății dacice Piscul Cetății, rezervația complexă a tinovului Mohoș, rezervația naturală Piatra Șoimului ș.a.

Pentru toate aceste activități cauți cazare Băile Tușnad și vizitezi toate obiectivele în liniște, deoarece se găsește cazare în stațiune și există suficiente opțiuni pentru a facilita acest lucru.

În Băile Tușnad se organizează diferite evenimente cum sunt: concurs de atelaj canin, Zilele Gastronomiei, concurs cu parapanta – Tuşnad PG; semimaraton şi ştafetă; Competiţia Internaţională X-terra; Mountain Bike Maraton – MTB Tuşnad), care atrag numeroşi turişti atât din ţară cât şi din străinătate și găsesc cazare Băile Tușnad după dorințele fiecăruia.

Cazare Băile Tușnad se găsește la hoteluri de 4 stele, cazare la hoteluri de 3 stele. Printre hotelurile cu cazare la 4 stele amintim: cazare la hotel O3Zone care este dotat cu o piscină interioară, un centru spa. Este situat în centrul stațiunii; cazare la hotel Tușnad, înconjurat de munții vulcanici Harghita, acest hotel-spa sezonier relaxat se află la 2 km de rezervația naturală Piatra Șoimilor și la 10 minute de mers pe jos de gara Băile Tușnad. Dintre hotelurile cu cazare la 3 stele enumerăm: cazare la hotel Ciucaș, cazare la hotel Sara, cazare la hotel Fortuna.

La Băile Tușnad se găsește cazare și la pensiuni, dintre care amintim: cazare la Pensiunea Olt, cazare la Pensiunea Panorama Elcomex, cazare la Pensiunea Iris si altele.

La Băile Tușnad se pot organiza conferințe și reuniuni internaționale, existând posibilități de cazare și spații pentru conferințe.

Intrebari despre Cazare Băile Tușnad

Care sunt cele mai populare hoteluri din Băile Tușnad?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Fortuna Eco Boutique, Hotel O3zone și Complex Anna

Cauți cazare ieftină în Băile Tușnad?

Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Complex Anna, Hotel Fortuna Eco Boutique și Hotel Tusnad

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Băile Tușnad?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Băile Tușnad care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Băile Tușnad afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Băile Tușnad

Cazare Cernat

Imagine CASA LEA Cernat

CASA LEA Cernat

 Cabin 

nr.982, Județul Covasna, Cernat, Romania

Cazare la CASA LEA nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. CASA LEA pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. CASA LEA din Cernat nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Cernat cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la CASA LEA

Preturi de la

750 RON

Cazare Micfalau

Cazare Hanul Micfalau

Hanul Micfalau Micfalau

DN12, Micfalău 527115, Micfalau, Romania

La Hanul Micfalau beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Micfalau Hanul Micfalau pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hanul Micfalau din Micfalau nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hanul Micfalau vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Micfalau cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hanul Micfalau

Preturi de la

120 RON

Cazare Miercurea-Ciuc

Imagine Csillag Motel

Csillag Motel Miercurea-Ciuc

 Motel 

Strada Zsögödi Nagy Imre 164, Miercurea Ciuc 530003, Miercurea-Ciuc, Romania

La Csillag Motel beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Miercurea-Ciuc Csillag Motel pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Csillag Motel din Miercurea-Ciuc nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Csillag Motel vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Miercurea-Ciuc cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Csillag Motel

Vezi tarife

Imagine Hotel Merkur

Hotel Merkur Miercurea-Ciuc

Strada Cîntarului 3, Miercurea Ciuc 530003, Miercurea-Ciuc, Romania

La Hotel Merkur beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Miercurea-Ciuc Hotel Merkur din Miercurea-Ciuc nu beneficiază de o parcare. Hotel Merkur din Miercurea-Ciuc nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Merkur vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Miercurea-Ciuc cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Merkur

Vezi tarife