DC64 nr.1, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
325 RON
Calea Beiușului nr.nr.43, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
350 RON
Strada Victor Babeș nr.5, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Ogorului nr.62, Județul Bihor, Oradea, Romania
Preturi de la
200 RON
Strada Primăverii nr.60, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.28, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Gheorghe Doja nr.182a, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Brânduşei nr.4, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
168 RON
DN76 nr.128, Județul Bihor, Oradea, Romania
Preturi de la
32 RON
Str. Camil Petrescu, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.68, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
DC64, Județul Bihor, Baile Felix, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.68, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix nr.130, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Strada 106 nr.62, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Primăverii 26, 417500, România, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Meziadului nr.2, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Eforiei nr.10, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Strada Primăverii nr.63, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
E60 nr.278, Județul Bihor, Borș, Romania
Preturi de la
127 EUR
Parcul Petőfi Sándor nr.18, Județul Bihor, Oradea, Romania
Preturi de la
151 EUR
Județul Bihor, Băile 1 Mai, Romania
Vezi tarife
Calea Dealului nr.88, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Baile 1 Mai, Județul Bihor, Haieu, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix nr.50, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix nr.Nr.199, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.nr. 19, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
378 RON
Stada Iosif Vulcan nr.1, Județul Bihor, Sânmartin, Romania
Vezi tarife
Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu nr.20, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Piața Nucetului nr.11, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Evreilor Deportați nr.40, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Republicii 55A, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
E79 nr.321, Județul Bihor, Baile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Andrei Mureșanu nr.15, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Strada Iuliu Maniu nr.39, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
De ce să vizitezi orașul Oradea? Recomandările noastre.
Avand o amplasare extrem de avantajoasa, intre dealurile care imprejmuiesc Campia Crisanei, imparita in 2 zone egale de raul Crisul Repede, orasul Oradea este poarta de acces catre lumea vest europeana – aflandu-se la doar 10 km de cel mai mare punct de frontiera al Romaniei – orasul Bors.
Bulevardele largi, strazile intregi unde sunt conservate foarte bine caldirile monument istoric, parcurile largi si bine intretinute, sunt toate motive intemeiate pentru a alege cazare Oradea. Puteti ajunge aici foarte rapid calatorind cu trenul, cu autoturismul personal sau chiar cu avionul – aeroportul Oradea fiind inaugurat in 2009.
Orice turist care alege cazare Oradea pentru o vacanta prelungita sau pentru un city break poate petrece o zi relaxanta in statiunile balneare Baile Felix sau Baile 1 Mai, aflate la doar 10 km distanta de oras. Aici turistii cu cazare Oradea se pot bucura de toate facilitatile de spa, de piscine si agrement balnear, iar seara se pot intoarce pentru cina si distractie in frumosul si activul oras.
În orașul Oradea sunt organizate divese evenimente sportive, culturale și artistice pe toata durata anului, unele dintre acestea se desfășoară în incinta Cetății Oradea, iar altele în locații deosebit de atrăgătoare. Lista completa a evenimentelor poate fi gasite pe site-ul Primariei Oradea daca doriti sa alegeti cazare Oradea in functie de evenimentele din oras. Printre evenimentele pentru care va recomandam sa rezervati cazare Oradea mentionam Toamna Oradeana – un festival extrem de frumos si distractiv, Zilele Cetatii sau Targul de Craciun gazduit de cetate incepand cu 2015 si care rivalizeaza cu targurile de Craciun din marile capitale Europene.
Obiective turistice în orașul Oradea
Cu un patrimoniu impreisonant de parcuri, cladiri istorice, muzee, case memoriale, palate si lacase de cult, Oradea isi asteapta vizitatorii sa descopere istoriile si legendele interesante legate de toate colturile frumosului oras. Oferta ampla de cazare Oradea va ofera posibilitatea sa innoptati langa oricare dintre obiectivele turistice ale orasului. Va recomandam in continuare o mica parte dintre aceste obiective.
Lacase de cult în orașul Oradea
Cele peste 15 lacase de cult din Oradea sunt dovada caracterului multicultural, spiritual si religios al orasului. Toate lacasele de cult pot fi vizitate de turistii cu cazare Oradea, iar noi va recomandam in continuare cateva dintre ele.
Catedrala Romano-Catolica Oradea – este cea mai mare cladire in stil baroc din Romania si una dintre cele mai frumoase bazilici din Europa. Catedrala ridicata la 1780 dupa planurile arhitectului Italian Giovarini Battista Ricca si poarta hramul Sfanta Maria. Puteti gasi cazare Oradea chiar in imediata apropiere a frumoasei Catedrale.
Biserica cu Lună – ridicata in centrul orasului Oradea la 1790 poarta hramul Adormirea Maicii Domnului si a fost construita dupa planurile arhitectului Eder Jakab. Biserica se deosebeste prin mecanismul instalat in turla bisericii care actioneaza o sfera cu forma lunii aflata in turla bisercii. Sfera vopsita in jumatate in auriu si jumatate in negru, cu diametrul de 3 metrii arata fazele lunii. Mecanismul este unic in Europa. Alegand cazare Oradea in apropierea Bisericii cu Luna va puteti bucura pe tot parcursul sederii de magia acestui unic mecanism.
Sinagoga Neologă Sion – ridicata la 1870 de catre comunitatea evreiasca neologa dupa planurile inginerului David Busch, este pe locul trei ca marime intre sinagogile din Europa. Sinagoga este plasata pe malul raului Crisul Repede si are o capacitate impresionanata de 1000 de locuri. Alegeti cazare Oradea pe malul raului si beneficiati de o pozitie ideala pentru vizitarea orasului.
Monumente și clădiri în orașul Oradea
Oradea este gazda a peste 10 palate istorice, in toate desfasurandu-se astazi activitati diverse – muzeale, administrative sau comerciale. Orice plimbare pe care o veti face avand cazare Oradea, va curprinde aceste palate deoarece sunt pozitionate pe tot cuprinsul orasului. Va recomandam sa vizitati unele dintre palate pentru a obtine o imagine de ansamblu a istoriei frumosului Oras de pe malul Crisului Repede.
Palatul Moskovits Miska – este inconjurat de frumosul Parc Traian 2 si a fost ridicat in 1905. La constructia lui arhitectul Rimanoczy Kalman sr. a folosit pentru prima data in Romania placile cu nervure de beton armat, tehnica moderna aparuta in Franta.
Palatul Justitiei – tot in Parcul Traian puteti vizita impresionantul palat construit la 1898 de Guttman Jozsef su Rendes Vilmos, dupa proiectul lui Kiss Istvan. Palatul a avut de la inceput rol de cladire administrative, gazduind primul Tribunal din Oradea, rol pe care si-l pastreaza si astazi.
Palatul Baroc – formeaza impreuna cu Catedrala Sfanta Maria si Sirul Canonicilor cel mai important complex in stil baroc de pe teritoriul Romaniei. Ridicat in a doua jumatate a secolului XVIII, palatul impresioneaza atat din exterior cat si la interior, unde se afla Sala Festiva – impozanta prin dimensiuni si decorurile pictate de Francisc Storno. Toate interioarele Palatului Baroc se pot vizita si reprezinta un obiectiv care nu trebuie ratat atunci cand alegeti cazare Oradea.
Monumentul Holocaustului – pozitionat in apropierea Sinagogii Ortodoxe din Oradea, este un edificiu impozant din marmura neagra – monument memorial pentru comunitatea evreiasca din Oradea exterminate in lagarele naziste.
Cetatea Oradea – este punctul principal de atractie al municipiului Oradea, singura cetate din Romania care este inca locuita si utilizata in scopuri administrative, culturale si educative – in prezent aici functioneaza Facultatea de Arte Vizuale a Universitatii Oradea. Inconjurata de legende, cetatea a fost ridicata la inceputul anilor 1090 de catre regele Ladislau cel Sfant al Ungariei si se spune ca nu poate fi cucerita datorita vastelor retele subterane care fac legatura cu exteriorul. Cetatea are 14 corpuri, 5 bastioane, Biserica, Brutarie, Grajduri si Statul Major al Garnizoanei – toate pot fi vizitate. Avand cazare Oradea puteti petrece o zi explorand frumoasa cetate.
Sediul Lojei Masonice – Templul Masonic, ridicat la 1902, se deosebeste prin combinarea arhitecturala a stilului Art Nouveau cu elementele de inspiratie orientala – Greco-egipteano-iudaica. Dupa anii 1920, templul a devenit pe rand cresa, gradinita, sediu comercial al unor intreprinderi de stat si sediul Vamilor. In prezent Templul este in reconstructie si va gazdui singurul muzeu dedicat Masoneriei din Romania.
Parcuri si gradini în orașul Oradea
Grădina Botanică – amplasata la intrarea in parcul Bratianu, pe malul drept al raului Crisu Repede, Gradina Botanica Oradea a fost infiintata in 1977 si este gazda a speciilor de plante aduse din toata lumea atunci cand a fost preluata de Universitatea din Oradea.
Grădina Zoologică – pozitionata in parcul Reday din sud-vestul orasului Oradea, Gradina Zoologica este un spatiu exceptional de agrement pentru turistii care aleg cazare Oradea, oferind activitati interesante atat pentru copii cat si pentru adulti. Astazi, Gradina Zoologica Oradea gazduieste peste 650 de exemplare de animale din specii reprezentative de pe toate continentele. Gradina Zoologica poata fi vizitata zilnic.
Istoria orasului Oradea
Istoria orasului Oradea incepe din epoca de piatra si epoca bronzului deoarce s-au gasit dovezi arheologice ale existentei umane in zona din acele perioade.
In secolul X, gasim primele dovezi documentare despre existenta unei cetati in aceste locuri, iar in secolul urmator regele Ladislau cel Sfant al Ungariei intemeiaza aici o episcopie si ctitoreste o catedrala inchinata Sfintei Maria.
Inntr 1092 si 1557 Oradea este resedinta Episcopiei Romano-Catolice si inregistreaza o evolutie culturala, religioasa si ecomonica, devenind un important centru militar al Transilvaniei.
Cetatea Oradea, una din putinele cetati in care se locuieste si in prezent, a fost ridicata in 1618, iar in 1660 este asediata si cucerita de turci doar pentru o perioada de 2 ani, cand cetatea este eliberata de generalul austriac Heissler Donath.
În anii 1700 oraşul renaşte, demarandu-se acum constructia unor impresionante cladiri monument pe care le putem admira si astazi – palatal baroc, catedrala episcopala si altele. Tot in aceasta perioada in Oradea se deschide Academia Regala de Drept, iar targul devine centru al revolutiei burghezo-democratice si este denumita in cronicile perioadei “Metropola a culturii”.
Dezvoltarea economica si culturala a orasului Oradea continua in permanenta, iar in 1900 gasim insemnari care atesta prezenta in oras a 26 de mari intreprinderi si a mai multor hanuri si conace pentru cazarea oaspetilor si a nobilimii care tranzita aceasta zona.
Este printre primele orașe din Romania în care sunt efectuate lucrări de modernizare a urbei ca infiintarea centralei electrice cu peste 300 de abonati in 1888, lucru care duce la intoducerea iluminatului electric pe străzi in 1906, se pornesc primele tramvaie incepand cu acelasi an, se realizează canalizarea și alimentarea cu apă a orașului Oradea – transformand astfel urba in unul din cele mai moderne orase din zona.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Sky, Hotel President Business și Hotel President - Baile Felix
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Hotel Iris, Hotel Gala și Hotel Stokker
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Oradea care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Oradea afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Strada Primăverii 26, 417500, România, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Primăverii nr.63, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Primăverii nr.60, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.28, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Brânduşei nr.4, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
168 RON
Strada 1 Decembrie nr.54B, Județul Bihor, Aleșd, Romania
Vezi tarife
DN1 nr.1a, Județul Bihor, Aleșd, Romania
Vezi tarife
Baile 1 Mai, Județul Bihor, Haieu, Romania
Vezi tarife