Cazare Deva

Cazare Romania / Cazare Deva
Galerie Villa Lotus Deva

Villa Lotus Deva

 Villa 

Bulevardul 22 Decembrie nr.215, Județul Hunedoara, Deva, Romania

La Villa Lotus beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Deva Villa Lotus pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Villa Lotus, având acces la facilități dedicate copiilor. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Deva cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Villa Lotus

Preturi de la

125 RON

Foto Vila Sarada

Vila Sarada Deva

 Villa 

Strada Horea 204, Deva, Romania

La Vila Sarada beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Deva Vila Sarada pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Vila Sarada din Deva nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Deva cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Vila Sarada

Vezi tarife

Galerie Hotel Davos Deva

Hotel Davos Deva

Strada Cernei 21, România, Deva, Romania

La Hotel Davos beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Deva Hotel Davos pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Davos din Deva nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Davos vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Deva cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Davos

Preturi de la

199 RON

Galerie Motel Maestro Deva

Motel Maestro Deva

 Motel 

Calea Zarandului 1, Deva, Romania

La Motel Maestro beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Deva Motel Maestro pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Motel Maestro din Deva nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Motel Maestro vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Deva cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Motel Maestro

Preturi de la

125 RON

Foto Pensiunea Casa Negustorului Deva

Pensiunea Casa Negustorului Deva

Strada Lucian Blaga 7, Deva, Romania

La Pensiunea Casa Negustorului beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Deva Pensiunea Casa Negustorului pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Casa Negustorului din Deva nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Deva cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Casa Negustorului

Vezi tarife

Despre Deva

Deva este un Municipiu situat în partea central-vestică a României, reşedinţă a judeţului Hunedoara. Este situat pe partea stângă a văii râului Mureş, în Depresiunea Simeria-Deva, la poalele de nord-est ale Munţilor Poiana Ruscăi.

La sfârşitul veacului al XI-lea are loc organizarea Transilvaniei ca voievodat şi anexarea sa la Regatul Ungariei, fiind pe rând principat autonom sub suzeranitatea regilor maghiari, apoi sub cea otomană (începând din 1541), apoi provincie a Imperiului habsburgic (din 1699).

Prima atestare documentară a cetăţii şi deci a orașului Deva datează din 1269, cu numele Castrum Deva, dar arealul localităţii a fost locuit încă din epoca de bronz. Cetatea a fost construită în secolul al XIII-lea în timpul invaziilor mongole. Oraşul propriu-zis s-a dezvoltat în jurul cetăţii Deva şi a avut o importanţă deosebită, încă de timpuriu. În 1307 era reşedinţă voievodală, apoi a fost centru de district, stăpânit de Iancu de Hunedoara. În timpul năvălirii turcilor din anii 1550, 1552, si 1557 a suferit asedii otomane, cetatea fiind ocupată în 1557 de sultanul Soliman cel Mare, care a predat-o reginei Isabela a Ungariei și fiului său Ioan Sigismund. Cetatea a avut un rol de apărare în timpul incursiunilor otomane din secolele al XV-lea şi al XVI-lea, iar după anul 1607 s-a aflat în proprietatea principilor Transilvaniei.

Mai târziu, între secolele al XVI-lea şi al XVIII-lea cetatea a fost amplificată, devenind una dintre cele mai puternice cetăţi din Transilvania. În 1686 a fost ocupată de austrieci, iar în 1784 a fost asediată fără succes de ţăranii răsculaţi şi de minerii din Munţii Apuseni, în timpul răscoalei conduse de Horea, Cloşca şi Crişan. În 1848 cetatea a fost sediul trupelor imperiale care au intervenit împotriva revoluţiei maghiare, iar în luna august a anului 1849 a fost distrusă ca urmare a exploziei depozitului de muniţii.

Până în 1920 a fost reședința comitatului Hunedoara, apoi a județului Hunedoara (interbelic). Tribunalul din Deva s-a aflat sub jurisdicția Curții de Apel Cluj, până la desființarea curților de apel în anul 1952. Din 1992 se află sub jurisdicția Curții de Apel Alba Iulia. Între 1952-1968 a fost reședința Regiunii Hunedoara, una din cele 18, apoi (din 1960) una din cele 16 regiuniale României comuniste.

La recensământul din 2002 populatia Municipiului Deva era de 69257 locuitori.

Ce te face să ajungi în Deva? De ce să cauți cazare Deva?

Trecând pe autostrada A1, se vede, nu departe, impunătoarea Cetate, care te cheamă să o vizitezi, să afli despre trecutul istoric al acestei așezări și, în același timp, al celor ce au locuit în jurul ei.

Dar nu numai Cetatea te cheamă să o vizitezi, ci și multe alte motive:

  • ca turist, deoarece sunt multe alte obiective turistice ce merită să fie văzute, cauți cazare Deva și vizitezi în liniște obiectivele turistice;

  • dacă ești om de afaceri, cauți cazare Deva la nivelul afacerii care te susține și ai destule opotunități de afaceri;

  • dacă ești în trecere și trebuie să te odihnești, caută cazare Deva și vei găsi ceea ce dorești;

  • dacă lucrezi în Deva, ai nevoie de cazare Deva;

  • dacă ești elev sau student, ai nevoie de cazare Deva;

  • dacă vii din Vest sau pleci în Vest, oprește pentru o noapte în Deva, caută cazare si vizitează această zona a României, pentru că merită.

Obiective turistice în Deva

Ruinele Cetății Deva au fost și rămân cel mai important obiectiv turistic. O dată ajuns sus lânga ruinele Cetatii, se dezvăluie panorama orașului și a împrejurimilor acestuia. Se spune că ar exista un tunel care unește Cetatea cu Castelul de la Hunedoara; la poalele dealului se întinde „Parcul Cetății”, în Centrul Vechi „Parcul Cetății”, casa lui Dr. Petru Groza, castelul Magna Curia, Palatul Tribunalului, Judecătoria, Parchetul Județean, Colegiul Național Decebal, renovat

în 2004, Teatrul de Revistă , fostul sediu al Băncii Naționale, Primăria, Biserica Reformată, Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” și Școala Generală „Regina Maria”, Cabana Căprioara; orașul Deva este recunoscut pentru generațiile de gimnaste olimpice de la Liceul Sportiv, astăzi Colegiul Național Sportiv “Cetate”: Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo, Daniela Silivaș. Olimpicele au fiecare câte o statuie-bust. Casa Negustorului, fosta resedinta a lui Nicolae Ceausescu. Nu trebuie să pleci din Deva fără să vizitezi castelul Magna Curia, construit în secolul XVI. În prezent complexul arhitectonic  adăpostește Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane. În Deva există o statuie a împăratului Traian dar și multe statui ale lui Decebal. Casa de Cultură poartă numele interpretului Drăgan Muntean.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane

Muzeul Civilizației Dacice și Romane se află în palatul Magna Curia sau castelul Bethlen,care este cea mai veche clădire monument istoric din Deva ce s-a păstrat.

Cetatea Deva

Ruinele Cetății Deva, de pe Dealu Cetății, au fost și rămân un obiectiv turistic important. În ultimii ani a fost conceput un program de amenajare a Cetății, proiect foarte controversat, pentru a o pune în valoare și a o face accesibilă tuturor vârstelor: instalarea unui telescaun și amenajarea unei terase în incinta fortificației (idee abandonată ulterior la insistențele reprezentanților Muzeului Deva). Odată ajuns sus lângă ruinele cetății, ni se dezvăluie panorama orașului și a împrejurimilor. Se vorbește despre existența unui tunel subteran care unea Cetatea Devei de Castelul de la Hunedoara.

Evenimente în Deva

Festivalul oamenilor de zăpadă, februrie, la Straja

Cupa Baloo

Este o competiție de ski ce are loc anual în stațiunea Straja și este destinată doar copiilor cu vârste între 3 și 15 ani. Participarea se face pe categorii: până în 6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-15 ani.

Cupa Pro Parâng-schi de tură

Este o competiție care se adresează iubitorilor de schi de toate categoriile. Domeniul Schiabil Parâng

Cupa Veteranilor

Este o competiție anuală de schi dedicată veteranilor care îndrăgesc acest sport indiferent de vârstă. Stațiunea Straja

Cupa Pro Parâng-schi alpin

Iubitorii de schi alpin își pot testa abilitățile în această competiție ce se organizează pe Domeniul Schiabil Parâng.

Serbările Zăpezii Pro Parâng

Este un concurs de săniuțe și jocuri pe pârtie care mai de care mai interactive și amuzante. Unde e săniuș e și distracție din plin! Domeniu Schiabil Parâng.

Festivalul Internațional de Operă și Muzică Clasică ”Hunedoara Lirică”

Evenimentul reunește artiști celebri din multiple țări, dar și opere cunoscute în toată lumea.

Loc de desfășurare:

  • Teatrul de Artă Deva

  • Castelul Corvinilor

  • Teatrul I.D Sîrbu Petroșani

  • Castelul Magna Curia Deva.

Citadela Festival

Este un eveniment dedicat tuturor celor pasionați de muzica electronică dar și de peisajele superbe. Vor fi 3 scene și 48 de h de muzică, dar și workshopuri, galerii de artă sau street food delicioasă.

Târgul de Crăciun

An de an centrul Devei se îmbracă în straie de sărbătoare, aromele de scorțișoară, vin fiert, turtă dulce sau preparate tradiționale se simt peste tot. Forfotă, veselie și concerte de toate felurile. Aceasta e amosfera.

Intrebari despre Cazare Deva

Care sunt cele mai populare hoteluri din Deva?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Villa Lotus, Motel Maestro și Pensiunea Casa Negustorului

Cauți cazare ieftină în Deva?

Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Motel Maestro, Vila Sarada și Hotel Davos

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Deva?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Deva care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Deva afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Deva

Cazare Cincis

Vedere de ansamblu Cincis

Motel Cincis Cincis

 Motel 

Strada Lacului FN, Cincis, Romania

La Motel Cincis beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Cincis Motel Cincis pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Motel Cincis din Cincis nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Motel Cincis vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Cincis cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Motel Cincis

Preturi de la

150 RON

Cazare Hunedoara

Cazare Hotel Best

Hotel Best Hunedoara

DJ687, Hunedoara, Romania

La Hotel Best beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hunedoara Hotel Best pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Best din Hunedoara nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Best vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Hunedoara cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Best

Preturi de la

140 RON

Foto Krystal

Hotel Krystal Hunedoara

Str.Pestisu Mare nr.48H, Hunedoara, Romania

La Hotel Krystal beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hunedoara Hotel Krystal pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Krystal din Hunedoara nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Krystal vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Hunedoara cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Krystal

Vezi tarife

Vedere de ansamblu Hotel Maier Hunedoara

Hotel Maier Hunedoara

Bulevardul Republicii 1A, Hunedoara, Romania

La Hotel Maier beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hunedoara Hotel Maier pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Maier din Hunedoara nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Maier vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Hunedoara cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Maier

Preturi de la

160 RON

Galerie Hotel Rusca Hunedoara

Hotel Rusca Hunedoara

B-ul Dacia, nr. 10, Hunedoara, Romania

La Hotel Rusca beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hunedoara Hotel Rusca pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Rusca din Hunedoara nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Rusca vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Hunedoara cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Rusca

Vezi tarife

Galerie HD

Vila HD Hunedoara

 Villa 

Strada Transilvania 43, Hunedoara, Romania

La Vila HD beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hunedoara Vila HD pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Vila HD din Hunedoara nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Hunedoara cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Vila HD

Preturi de la

140 RON

Cazare Hațeg

Galerie Avy Hațeg

Pensiunea Avy Hațeg

Strada Viilor, Hațeg, Romania

Cazare la Pensiunea Avy nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Avy pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Avy din Hațeg nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Hațeg cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Avy

Vezi tarife

Cazare Pensiunea Belvedere Hațeg

Pensiunea Belvedere Hațeg

Strada Progresului 51, Hațeg, Romania

La Pensiunea Belvedere beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hațeg Pensiunea Belvedere pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Belvedere din Hațeg nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Belvedere vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Hațeg cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Belvedere

Vezi tarife

Cazare Sarmis Cristal Hațeg

Pensiunea Sarmis Cristal Hațeg

Strada Progresului 51, 335500, Hațeg, Romania

La Pensiunea Sarmis Cristal beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hațeg Pensiunea Sarmis Cristal pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Sarmis Cristal din Hațeg nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Sarmis Cristal vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Hațeg cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Sarmis Cristal

Vezi tarife

Vedere de ansamblu Hotel Baril

Hotel Baril Hațeg

Strada Nicolae Titulescu nr.15, Județul Hunedoara, Hațeg, Romania

La Hotel Baril beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hațeg Hotel Baril pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Baril din Hațeg nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Hațeg cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Baril

Preturi de la

175 RON