Cazare Azuga

Cazare Romania / Cazare Azuga
Vedere de ansamblu Flora Alpina Azuga

Flora Alpina Azuga Azuga

Strada Florilor 29, 105100, Azuga, Romania

Cazare la Flora Alpina Azuga nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Flora Alpina Azuga pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Flora Alpina Azuga din Azuga nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Flora Alpina Azuga vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Azuga cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Flora Alpina Azuga

Vezi tarife

Imagine Hotel Azuga Ski & Bike Resort Azuga

Hotel Azuga Ski & Bike Resort Azuga

Strada Riţivoiu 36, 105100, Azuga, Romania

La Hotel Azuga Ski & Bike Resort beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Azuga Hotel Azuga Ski & Bike Resort pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Azuga Ski & Bike Resort din Azuga nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Azuga Ski & Bike Resort vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Azuga cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Azuga Ski & Bike Resort

Vezi tarife

Imagine Casa Nicolenco

Casa Nicolenco Azuga

Strada Ritivoiului 2, 105100, Azuga, Romania

La Casa Nicolenco beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Azuga Casa Nicolenco pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Casa Nicolenco din Azuga nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Casa Nicolenco vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Azuga cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Casa Nicolenco

Vezi tarife

Foto HOTEL CARPAT INN Azuga

HOTEL CARPAT INN Azuga

Strada Gârbovei nr.nr.9, Județul Prahova, Azuga, Romania

La HOTEL CARPAT INN beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Azuga HOTEL CARPAT INN pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la HOTEL CARPAT INN, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare HOTEL CARPAT INN vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Azuga cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la HOTEL CARPAT INN

Preturi de la

500 RON

Despre Azuga

De ce să vizitezi orașul Azuga? Recomandările noastre.

Statiunea Azuga isi asteapta oaspetii intr-un cadru natural remarcabil, organizat avantajos pentru diverse forme de turism, pornind de la odihna totala sau activa, drumetii pe trasee montane de dificultati diverse, sporturi de iarna, sporturi de vara, frumoase zone de picnic, vanatoare si pescuit sportiv. Optiunile de cazare Azuga complementeaza aceste activitati prin conditii comfortabile pentru toate gusturile.

In anul 2007, in Azuga se inaugreaza o telegondola moderna care faciliteaza accesul turistilor cu cazare Azuga la toate partiile de schi din statiune, suplimentand astfel instalatiile de teleschi existente.

Principala motivatie pentru o vizita in Azuga o constituie accesul la unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din Romania – partia Sorica fiind prima partie de schi din Romania omologata de Federatia International de Ski. In localitate exista un total de 10 partii de schi, schi fond si randonee, si un traseu de snowboard. Partiile au dificultati diferite, transformand astfel Azuga intr-o destinatie pentru toate gusturile. Cazare Azuga este posibila chiar la baza partiilor.

Obiective turistice în orașul Azuga

Desi Azuga a devenit faimoasa pentru activitatile de iarna desfasurate pe cele 6 partii de schi, orasul ofera vizitatorilor sai cu cazare Azuga o frumoasa pagina din istoria Romaniei – zece obiective turistice din oras fiind incluse in lista monumentelor istorice din Judetul Prahova cu titlul de monumente de arhitectura.

Telegondola Azuga – inaugrata in 2007, transporta turistii pana la inaltimea de 1540 de metrii pe varful Sorica si are o lngime de 1850 metrii. O urcare dureaza aproximativ 6 minute. Telegondol functioneaza tot timpul anului si puteti alega cazare Azuga chiar langa punctul de pornire al telegondolei.

Lacase de cult în orașul Azuga

Biserica Sfintei Treimi – ridicata in 1902 pe locul primului han din Azuga si ctitorita de familia regala, biserica are o serie de vitralii deosebite, lucrate de mesteri germani. Curtea Bisericii este înconjurată de un frumos parc de aproximativ 1500 m2 care are alei, gazon şi flori, care dau un aspect deosebit întregului ansamblu.

Biserica "Învierea Domnului" – pozitionata in parcul central din Azuga, foarte aproape de monumentele din parc, Biserica ce poarta hramul “Invierea Domnului” este o constructive din lemn, in stil maramuresean, cu o singura turla.

Monumente și clădiri în orașul Azuga

Casa Ion Vasilescu – datand din 1910, la parterul careia sunt acum spatii comerciale.

Cimitirul Eroilor din Primul Razboi Mondial – monument istoric funerar-memorial amenajat in 1920.

Cășeria lui Ghimbășanu – ridicata in 1878, este astazi o locuinta privata a carei arhitectura poate fi admirata de toti turistii care se plimba prin Azuga.

Cramele Halewood si Pivnitele Rhein – centrele turismului viticol din zona, pivnitele dateaza din 1892, si prezinta turistilor secretele producerii vinului spumante dupa metoda Champagne. Cramele sunt pastreaza si astazi statutul de “Furnizor al Casei Regale”, obtinut in perioada interbelica. Cramele se pot vizita cu programare in avans in grupuri de 8 persoane, si totodata se pot organiza degustari din vestitele vinuri ale cramei. Pivnitele si cramele sunt inconjurate de un frumos parc natural, iar turistii pot alega cazare Azuga chiar in incinta parcului.

Parcuri si gradini în orașul Azuga

Parcul “Ecaterina Teodoroiu” – parcul central al orasului Azuga, desi nu foarte mare, are un farmec aparte si este gazda a doua grupuri statuare, ambele relizate in bronz, cu personaje in marime naturala – Patria si eroina de la Jiu.

Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial – plasat in parcul central al orasului Azuga, parc care este denumit dupa eroina nationala Ecaterian Teodoroiu, este opera scluptoului Ioan Iordanescu si a fost inaugurat in 1937. Monumentul este dedicate soldatilor din Azuga care au luptat in razboilul din 1916-1919.

Partiile orasului Azuga:

1.        Sorica: lungime - 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zăpadă pentru 700 m

2.       Cazacu: lungime - 1920 m, dificultate medie, diferenta de nivel 530 m

3.       Cazacu varianta: lungime – 400 m, dificultate medie, dispune de zăpadă artificială

4.       Cazacu bretea: lungime 715,54 m, diferenta de nivel 163, 21 m

5.       Sorica Sud: lungime - 770 m, usoara

6.       La Stana: lungime - 910 m, usoara

Puteti alege cazare Azuga la baza oricareia dintre partiile de mai sus, asigurand astfel un sejur de schi foarte comfortabil.

Pastravaria Azuga – puteti ajunge aici dupa o plimbare scurta de la baza partiei Sorica, pe un drum forestier incredibil de frumos. Pastravaria Azuga este una dintre cele mai vechi din tara si ofera un magazin de unde putei cumpara pastrav proaspat si afumat.

Fun Park Azuga - locul ideal de distractie din statiune, Fun Park Azuga isi asteapta turistii de toate varstele cu o multime de activitati distractie cum ar fi tubing, patinoar, tiroliana, tir, ski si ski pe iarba, volei pe iarba sau zapada, loc pentru petreceri si foc de tabara. Petrecerea unei zi la Fun Park se poate face cu cazare Azuga si cu programare in avans.

Istoria orasului Azuga

Desi se stie ca ciobanul Gheorghe Zangor si turma sa de 500 de oi s-au stabilit pe locul actualei statiuni Azuga la inceputul anilor 1800, prima meniune a localitatii se gaseste intr-un document de la 1815 unde se face referire la cazarea in hanul Caciula Mare.

Pe locul vechiului han, se afla astazi Biserica Ortodoxa.

Pe parcursul istoriei, orasul Azuga a fost gazda a numeroase fabrici, printre care mentionam Fabrica de Sticla de la 1830, Fabrica de cascaval, fabrica de var hidraulic, fabrica de ciment, fabrica de postav, fabrica de salam, fabrica de sampanie si altele. Cea mai vestita si longeviva fabrica din Azuga a fost Fabrica de Bere construita la incepului anilor 1900 de specialistul german Grundt. Astazi in Azuga functioneaza o fabrica de apa plata.

Intrebari despre Cazare Azuga

Care sunt cele mai populare hoteluri din Azuga?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Flora Alpina Azuga, Hotel Azuga Ski & Bike Resort și HOTEL CARPAT INN

Cauți cazare ieftină în Azuga?

Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Hotel Azuga Ski & Bike Resort și HOTEL CARPAT INN

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Azuga?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Azuga care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Azuga afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Azuga

Cazare Timișu de Jos

Imagine Motel Timisul De Jos Timișu de Jos

Motel Timisul De Jos Timișu de Jos

 Motel 

DN1, 505302, Timișu de Jos, Romania

La Motel Timisul De Jos beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Timișu de Jos Motel Timisul De Jos pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Motel Timisul De Jos din Timișu de Jos nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Motel Timisul De Jos vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Timișu de Jos cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Motel Timisul De Jos

Preturi de la

150 RON

Cazare Vama Buzăului

Galerie Gospodaria Lui Nea Ion Vama Buzăului

Gospodaria Lui Nea Ion Vama Buzăului

Str. Dalghiu nr 510, 507245, Județul Brașov, Vama Buzăului, Romania

Cazare la Gospodaria Lui Nea Ion nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Gospodaria Lui Nea Ion pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Gospodaria Lui Nea Ion din Vama Buzăului nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Vama Buzăului cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Gospodaria Lui Nea Ion

Preturi de la

322 RON

Cazare Poiana Mărului

Cazare FLOARE DE COLT Poiana Mărului

Pensiunea FLOARE DE COLT Poiana Mărului

DC50A, Poiana Mărului, Romania

La Pensiunea FLOARE DE COLT beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Poiana Mărului Pensiunea FLOARE DE COLT pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea FLOARE DE COLT din Poiana Mărului nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Poiana Mărului cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea FLOARE DE COLT

Vezi tarife