Cazare Zalău

Cazare Romania / Cazare Zalău
Vedere de ansamblu Brilliant Plaza

Hotel Brilliant Plaza Zalău

Strada Căpitan Maxim D. Constantin nr.8, Județul Sălaj, Zalău, Romania

La Hotel Brilliant Plaza beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Zalău Hotel Brilliant Plaza pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Brilliant Plaza din Zalău nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Brilliant Plaza vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Zalău cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Brilliant Plaza

Preturi de la

225 RON

Cazare Hotel Grand Severus Zalău

Hotel Grand Severus Zalău

Bulevardul Mihai Viteazul nr.263, Județul Sălaj, Zalău, Romania

La Hotel Grand Severus beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Zalău Hotel Grand Severus pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Grand Severus din Zalău nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Grand Severus vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Zalău cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Grand Severus

Vezi tarife

Imagine Hotel Griff Zalău

Hotel Griff Zalău

Strada Olarilor nr.35, Județul Sălaj, Zalău, Romania

La Hotel Griff beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Zalău Hotel Griff pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Griff din Zalău nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Griff vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Zalău cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Griff

Vezi tarife

Imagine Hotel Porolissum

Hotel Porolissum Zalău

Strada Unirii nr.19, Județul Sălaj, Zalău, Romania

La Hotel Porolissum beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Zalău Hotel Porolissum pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Porolissum din Zalău nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Porolissum vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Zalău cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Porolissum

Preturi de la

150 RON

Galerie Pensiunea La Vasile

Pensiunea La Vasile Zalău

Strada Corneliu Coposu nr.115, Județul Sălaj, Zalău, Romania

La Pensiunea La Vasile beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Zalău Pensiunea La Vasile pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea La Vasile din Zalău nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea La Vasile vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Zalău cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea La Vasile

Vezi tarife

Foto Hotel Royal Zalău

Hotel Royal Zalău

Aleea Dealului nr.1, Județul Sălaj, Zalău, Romania

La Hotel Royal beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Zalău Hotel Royal pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Royal din Zalău nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Royal vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Zalău cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Royal

Preturi de la

119 RON

Galerie Zagor Zalău

Pensiunea Zagor Zalău

Strada Corneliu Coposu nr.128, Județul Sălaj, Zalău, Romania

La Pensiunea Zagor beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Zalău Pensiunea Zagor pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Pensiunea Zagor, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Pensiunea Zagor vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Zalău cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Zagor

Vezi tarife

Vedere de ansamblu Brilliant Meses

Hotel Brilliant Meses Zalău

Strada Tipografilor nr.13, Județul Sălaj, Zalău, Romania

La Hotel Brilliant Meses beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Zalău Hotel Brilliant Meses pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Brilliant Meses din Zalău nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Brilliant Meses vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Zalău cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Brilliant Meses

Preturi de la

176 RON

Despre Zalău

De ce să vizitezi orașul Zalău? Recomandările noastre.

Asezat intr-un cadru natural impresionant la poalele masivului Meses, municipiul Zalau este un centru turistic bogat atat in obiective culturale si istorice, cat si in unitati de cazare potrivite pentru orice tip de turist.

Unul dintre motivele principale pentru care turistii romani si straini aleg cazare Zalau este participarea la evenimentele culturale populare care se desfasoara in oras si in imprejurimi in fiecare an, din martie pana in decembrie. Majoritatea evenimentelor din Zalau sunt concentrate in jurul culturii populare din zona, iar cele mai importante si interesante evenimnete sunt Festivalul International Coral - “Ecouri transilvane”, Serbarea Pastorala “Masurisul de la Pria”, Festivalul Dansului Femeiesc “Ecouri Mesene”.  Va recomandam cazare Zalau pentru a participa la aceste frumoase evenimente si a afla detalii inedite despre cultura, traditia si istoria poporului roman.

Daca alegeti cazare Zalau pentru o vacanta mai lunga, va recomandam cateva excursii de o zi in apropierea orasului Zalau pentru a vedea frumoasele parcuri naturale din zona, dar si vestigii ale civilizatiilor anterioare, castele si manastiri cu un bogat patrimoniu istoric si cultural.

Zalau este alegerea ideala daca doriti sa petreceti o zi de relaxare si recuperare balneara, intrucat la mica distanta de oras se afla doua microstatiuni balneocliamterice – Baile Bogis si Baile Jibou.

Obiective turistice în orașul Zalău

Alegand cazare Zalau aveti oportunitatea sa vizitati atat frumos oras Zalau dar si zonele inconjuratoare bogate in obiective turistice naturale, istorice si culturale.

Peste 35 de busturi si monumente sunt plasate in orasul Zalau, si vor face orice plimbare prin oras o adevarata incursiune in istoria orasului Zalau si a judetului Salaj.

Lacase de cult în orașul Zalău

Dovada a istoriei tumultoase a orasului Zalau sunt cele peste 20 de lacase de cult apartinand diverselor culte religioase care s-au stabilit de-a lungul timpului in Zalau. Desi toate merita o vizita, daca ati ales cazare Zalau, va recomandam in continuare cele mai importante si impunatoare lacase de cult din oras.

Biserica reformata Zalau – construita pe locul bisericii medievale la inceputul secolului XX, biserica pastreaza parti ale edificiului anterior, printre care o lespede de la 1569 cu stema orasului.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” – lacas de cult disputat de-a lungul timpului intre comunitatile ortodoxe si cele Greco-catolice, biserica a fost construita de comunitatea Greco-catolica in perioada interbelica.

Catedrala Episcopala Sfanta Vineri – ctitorita de parintele Ghiurco Ioan, Catedrala de dimensiuni impresionanate este un ansamblu arhitectural modern cu trei functiuni principale: Catedrala Inaltarea Domnului, Monumentalul obelisc al eroilor neamului cu o intaltime de 50 de metri si spatii muzeale.

Monumente și clădiri în orașul Zalău

Muzeul Judetean de Istorie si Arta – asezat in centrul orasului, muzeul are 3 expozitii permanente: arheologie, istorie si galeria de arta “Ioan Sima”. Pe langa colectiile muzeale, veti gasi aici si o expozitie etnografica gospodariilor populare salajene.

Biblioteca documentara – gazduita initial de Colegiul Reformat, Biblioteca datanad din 1646 numara in prezent peste 40.000 de volume, multe dintre ele unicat, editii priceps si editii extrem de rare.

Casa Municipală de Cultură – numita si Ateneul Popular, gazduieste anual un numar mare de evenimente culturale atat pentru copii cat si pentru adulti, la care toti turistii care aleg cazare Zalau sunt bineveniti sa participe. Alegeti cazare Zalau in zona Casei Municipale de Cultura pentru a participa la evenimentele gazduite aici.

Biblioteca Județeană "I. S. Bădescu" – desi idea unei biblioteci publice in Zalau dateaza de la 1876, biblioteca si sectiile sale au functionat in diverse sedii, gazduita de majoritatea cladirilor administrative din oras. Actuala cladire a fost ridicata in anul 2009 si este una dintre cele mai moderne cladiri din oras.

Cazinoul Asociației Meșteșugarilor – ridicat la 1899, gazduieste astazi sectia de Istorie a Muzeului Judetean Zalau.

Liceul Reformat – ridicat la 1646, actualul Colegiu National Silvania, este una dintre putinele institutii de invatamant din tara in care s-au desfasurat cursuri permanent inca de la infiintare. Cazare Zalau este posibila in apropierea Liceului.

Cazarma General Dragalina – cladire ridicata la dinalul secolului XIX, a fost inaugurata purtand denumirea Cazarma Regala a Regimentului de Infanterie Baronul Fejervary. In prezent cladirea gazduieste Cercul Militar Judetean si poate fi vizitata partial. Puteti alege cazare Zalau chiar langa frumoasa cladire a Cercului Militar Judetean.

Parcuri si gradini în orașul Zalău

Padurea Bradet – aflata la marginea zonei locuite din Zalau si accesibila cu mijloacele de transport in comun, Padurea Bradet este o zona de promenade pentru turisti si localnici, amenajata cu locuri de joaca pentru copii si sistem de iluminat.

Parcul Central Zalau – aflat in centrul municipiului, aproape de cele mai frumoase optiuni de cazare Zalau, Parcul Central se intinde pe 4.5 hectare si isi asteapta oaspetii cu o varietate de activitati si obiective de vizitat. Amfiteatrul parcului gazduieste in fiecare vara o serie interesanta de evenimente – de la concerte la proiectii de film, tabla de sah cu piese supradimensionale este un loc de distractie inedit, iar zonele cu internet gratuit sunt ideale pentru o pauza pentru turisti.

Rezervatia naturala - Gradina Zmeilor – aflata la doar 35 km de Zalau, Gradina Zmeilor isi ia numele de la formatiunile stancoase cu forme bizarre de la baza dealului pe care se intind cele 2 hectare ale rezervatie. Inconjurate de legende locale, aceste stanci poarta denumiri desprinse din basmele romanesti – Fata Catanii, Zmeul, Zmeoaica, Mosu, Calugarii, Degetul, Sfinxul si altele. O vizita in Gradina Zmeilor este o experienta extraordinara pentru mici si mari, daca alegeti cazare Zalau.

Gradina Botanica “Vasile Fati” – aflat in satul Jibou, la 25 km de Zalau, Gradina Botanica “Vasile Fati” este cea mai bogata gradina botanica din Romania in plante exotice din zona ecuatoriala. Aici veti putea vedea celebrul lotus Victoria Amazonica, dar si arbore de cacao, papaia, trestie de zahar si ultimele ramasite ale florei din era seculara. Complexul gazduieste si o gradina japoneza extrem de bogata si de frumoasa si acvarii cu pesti exotici. Cazare Zalau este punctul ideal de plecare pentru o vizita la aceasta frumoasa gradina botanica.

Istoria orasului Zalău

Cercetarile arheologice din Zalau au descoperit dovezi ale existentei umane in aceasta zona din era neolitica, fiind descoperite monede dacice si alte obiecte ale civilizatiei din acea perioada.

Prima atestare documentara al localitatii Zalau apare in 1230 in lucrarea Gesta Hungarorum a notarului de la curtea regelui Bela al IVlea al Ungariei cand localitatea este denumita Villa Ziloc.

Localitatea Zalau intra in administrarea episcopatului catolic Oradea in 1246, iar in 1542 este adaugat la Principatul Transilvaniei.

In 1473, prin ordinal lui Matei Covin, Zalau primeste drept de comert liber cu toata tara si astfel dobandeste independenta economica. Pe fondul tranzitului comerciantilor din toata tara, apar in aceasta perioada primele hanuri pentru cazare Zalau.

In secolul XVII este mentionat Zalau ca fiind gazda unui numar important de mestesugari, printre care curelari, olari, rotari, pantofari, măcelari, croitori, fierari, dulgheri, pălărieri și armurieri.

In 1646 in Zalau este infiintat primul colegiu calvin, a carei traditie se pastreaza astazi in Colegiul National Silvania. Zalau cunoaste o inflorire economica sub protectia lui Mihai Viteazul, patronul spiritual al acestui oras important.

La inceputul secolului XX este demarata exploatarea carierei de piatra de la Meses, acest lucru demarand industrializarea orasului Zalau prin ridicarea a 2 mori cu abur, a fabricii de caramaida si a altor unitati industriale. In aceeasi perioada se introduce in oras curentul electric.

Intre anii 1848 si 1950 orasul Zalau a trecut prin multiple schimbari administrativ-teritoriale, cand este alocat regiunii Cluj.

In 1968 Zalaul devine resedinta de judet a judetului Salaj, iar in 1979 obtine statutul de municipiu.

Intrebari despre Cazare Zalău

Care sunt cele mai populare hoteluri din Zalău?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Brilliant Plaza, Hotel Grand Severus și Hotel Griff

Cauți cazare ieftină în Zalău?

Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Hotel Royal, Hotel Porolissum și Hotel Brilliant Meses

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Zalău?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Zalău care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Zalău afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Zalău

Cazare Iaz

Imagine Pensiunea Agroturistica „Valea Iazului” Iaz

Pensiunea Agroturistica „Valea Iazului” Iaz

Strada Ștefan cel Mare nr.20, Județul Sălaj, Iaz, Romania

Cazare la Pensiunea Agroturistica „Valea Iazului” nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Agroturistica „Valea Iazului” din Iaz nu beneficiază de o parcare. Pensiunea Agroturistica „Valea Iazului” din Iaz nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Iaz cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Agroturistica „Valea Iazului”

Vezi tarife

Cazare Boghiș

Cazare Cristal

Pensiunea Cristal Boghiș

DJ191D nr.15, Județul Sălaj, Boghiș, Romania

La Pensiunea Cristal beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Boghiș Pensiunea Cristal pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Cristal din Boghiș nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Boghiș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Cristal

Preturi de la

90 RON

Cazare Sarmasag

Vedere de ansamblu Pensiunea Elisabeth

Pensiunea Elisabeth Sarmasag

E81, Județul Sălaj, Sarmasag, Romania

La Pensiunea Elisabeth beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Sarmasag Pensiunea Elisabeth pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Elisabeth din Sarmasag nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Elisabeth vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Sarmasag cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Elisabeth

Vezi tarife