Cazare Băile Olăneşti

Cazare Romania / Cazare Băile Olăneşti
Cazare Hotel Olanesti Băile Olănești

Hotel Olanesti Băile Olănești

Strada Băilor nr.12, Județul Vâlcea, Băile Olănești, Romania

La Hotel Olanesti beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Olănești Hotel Olanesti pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Hotel Olanesti, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Hotel Olanesti vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Băile Olănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Olanesti

Preturi de la

320 RON

Vedere de ansamblu Hotel Tisa

Hotel Tisa Baile Olanesti

Strada Libertății 2A, Baile Olanesti, Romania

La Hotel Tisa beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Baile Olanesti Hotel Tisa pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Tisa din Baile Olanesti nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Tisa vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Baile Olanesti cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Tisa

Vezi tarife

Galerie Hotel Stogu Livadia

Hotel Stogu Livadia

Strada Parângului 3, 245300, Livadia, Romania

La Hotel Stogu beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Livadia Hotel Stogu pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Stogu din Livadia nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Stogu vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Livadia cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Stogu

Vezi tarife

Galerie Pensiunea Izvoarele

Pensiunea Izvoarele Băile Olănești

Strada Mihai Eminescu 19, 245300, Băile Olănești, Romania

Cazare la Pensiunea Izvoarele nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Izvoarele din Băile Olănești nu beneficiază de o parcare. Pensiunea Izvoarele din Băile Olănești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Băile Olănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Izvoarele

Preturi de la

100 RON

Vedere de ansamblu Olanesti

Olanesti Apartament Băile Olănești

Strada Forestierilor 8, 245300, Ρουμανία, Județul Vâlcea, Băile Olănești, Romania

La Olanesti Apartament beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Olănești Olanesti Apartament pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Olanesti Apartament din Băile Olănești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Băile Olănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Olanesti Apartament

Vezi tarife

Imagine Vila Tisa Baile Olanesti

Vila Tisa Baile Olanesti

 Villa 

Strada Forestierilor 12, Baile Olanesti, Romania

La Vila Tisa beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Baile Olanesti Vila Tisa din Baile Olanesti nu beneficiază de o parcare. Vila Tisa din Baile Olanesti nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Baile Olanesti cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Vila Tisa

Vezi tarife

Despre Băile Olăneşti

Băile Olănești este o stațiune balneoclimatică din județul Vâlcea, la nord-vest de municipiul Râmnicu Vâlcea, reșediță a județului Vâlcea, regiunea Oltenia, România, din Carpații Meridionali. Se află la altitudinea de 450 m, pe valea râului Olănești închisă la nord și deschisă la sud, înconjurat de păduri de conifere (fag și stejar), ceea ce face ca razele Soarelui să „spele” această localitate toată ziua, făcând ca iernile să fie blânde și verile răcoroase. Râul Olănești se varsă în apele râului Olt la Râmnicu Vâlcea. Conform recensământului din 2011 populația număra puțin peste 4100 de locuitori, în scădere față de recensământul din 2002.

La Băile Olănești se poate ajunge de la Râmnicu Vâlcea, pe DN 64A, parcurgând o distanță de 18 km, trecând prin Vlădești, satul Olănești și se ajunge în Băile Olănești cu mijloacele de transport de la autogara 1 Mai din oraș sau cu mijloacele proprii, iar până la Râmnicu Vâlcea cu trenul (Piatra Olt, Sibiu) sau cu alte mijloace de transport auto, din diferite direcții (Târgu Jiu, Drăgășani, Curtea de Argeș, Pitești, Sibiu).

Orașului Băile Olănești i s-a acordat statutul de stațiune balneoclimatică prin Hotărârea nr. 1016/12.10.2011 a Guvernului României. Localitatea mai este denumită și “Izvoarele de aur”, datorită izvoarelor minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase și clorurate, hipotone sau izotone.

Scurt istoric Băile Olănești

În apropierea unor izvoare din stațiunea Olănești se găsesc rămășițe ale unor ziduri din piatră, despre care se bănuiește că sunt din timpul romanilor, ceea ce însamnă că puterea binefăcătoare a apelor minerale era cunoscută încă de atunci.

Târziu, însă, au apărut așezări omenești, astfel că prima atestare documentară este în anul 1527, ceea ce înseamnă că orașul este, relativ, nou. Apele minerale erau considerate ape tămăduitoare și sunt menționate pentru prima dată într-un hrisov din 1760. Izvoarele cu apă tămăduitore se aflau pe moșia clucerului Toma Olănescu, acesta construind primele camere de băi. De aici se pare că a devenit și numele de Băile Olănești.

Pe moșia clucerului la care găsea cazare se retrăgea și revoluționarul de la 1821, Tudor Vladimirescu, cu o parte din boierii săi fideli, aceștia ducând vestea apelor tămăduitoare miraculoase în Țara Românească și nu numai. Acest lucru face ca în anul 1830 să se facă primele analize ale acestor ape, ducând la creșterea numărului de beneficiari. Analizele se repetă și între anii 1853-1854 de către Petrache Poienaru, pedagog, inventator, inginer și matematician român, membru titular al Academiei Române.

Ulterior analizele sunt refăcute de profesorul de chimie Alexe Marin. Stațiunea este vizitată în anul 1869 de dr. Carol Davila, împreună cu elevii școlii de medicină din București, și solicită chimistului Bernath Lendway o nouă analiză a apelor de la izvoarele din Olănești. Acesta este foarte surprins și încântat de rezultatele analizelor și numește apele ca fiind “de natură extraordinară“.

După patru ani, în anul 1873, apele minerale de la Olănești sunt trimise la expoziția de la Viena, unde sunt din nou analizate și obțin Medalia de aur. Așezarea intră în atenția lumii și este comparată cu stațiunile Baden-Baden, Karlovy-Vary, Aix de Bains. Stațiunea este vizitată de tot mai mulți turiști, găsind cazare în spațiile amenajate de localnici.

Stațiunea se dezvoltă bine, dar în anul 1895 o rupere de nori provoacă mari torente de apă care astupă izvoarele, se întrerupe practic activitatea în stațiune, ceea ce duce la uitarea stațiunii până după primul război mondial, când izvoarele vor fi găsite , destupate, iar stațiunii i se dă o nouă viață.

Pentru cazare Băile Olănești s-au făcut noi spații hoteliere, s-au amenajat izvoarele si s-a construit un pavilion de băi minerale cu apă sulfuroasă, au fost descoperite noi izvoare la care s-au facut analizele, cel mai important și renumit fiind izvorul nr. 24 (dscoperit în anii 1950). Se spune că stațiunea are 30 de “vene” ale sale care constituie rațiunea existenței.

În această perioadă se pun bazele construirii unei baze de tratament și cazare, cunoscută ca “Vila 1 Mai”, în care erau cazați ocupanții ruși și nomenclatura comunistă. Ulterior aceasta a devenit o secție a spitalului “Elias” din București. A început să crească numărul de turiști, bazele pentru tratament și cazare se dezvoltă. Din nou, în anul 1969, vremea rea se abate asupra stațiunii când o rupere de nori a dus la formarea unui torent care a distrus o mare parte din stațiune, izvoarele au fost îngropate, făcând și victime omenești. În perioada următoare izvoarele au fost dezgropate și reamenajate, s-a mărit baza de cazare și tratament prin construirea complexului “Parângul”, dar și a altor clădiri pentru a asigura cazarea unui număr tot mai mare de turiști.

Stațiunea continuă să se dezvolte, se înmulțesc capacitățile de cazare, bazele de tratament se modernizează și se diversifică. Apar noi modalități de relaxare și tratament atât în aer liber cât și intern. Pentru a face o ședere cât mai plăcută turiștilor, capacitățile de cazare și-au diversificat dotările interioare și exterioare cu piscine interioare sau în aer liber, cu băi cu aburi, saune, masaj, etc.

Stațiunea Băile Olanești deține peste 35 de surse hidrominerale, ocupând primul loc în România în ceea ce privește numărul de izvoare, debitul total zilnic al acestora, varietatea compoziției și a concentrației apelor minerale, atât ca izvoare naturale cât și ca rezultat al unor lucrări de foraje și miniere (puțuri și galerii). Toate acestea fac ca stațiunea să fie din ce în ce tot mai căutată pentru tratarea mai multor afecțiuni, motive pentru dezvoltarea capacităților de cazare.

Cu cazare la Băile Olănești se pot trata mai multe afecțiuni, și anume: boli ale aparatului digestiv și ale glandelor anexe, afecțiuni digestive, boli de nutriție și metabolism, afecțiuni cronice ale rinichilor, boli profesionale, afecțiuni respiratorii, afecțiuni cardiovasculare, arteriopatii periferice.

Turiștii sosiți la Băile Olănești vin și pentru relaxare în aer liber, făcând drumeții pe diferite trasee spre rezervațiile naturale sau spre mănăstirile din jurul stațiunii și, deci, în jurul locului de cazare Băile Olănești. Relaxarea poate să însemne participarea la drumeții pe trasee turistice mai mult sau mai puțin greoaie, mai lungi sau mai scurte, vizitarea Palatului Olănești (fosta Vilă a lui Nicolae Ceaușescu), după care te întorci la cazare și te odihnești, iar după odihnă mergi la o piscină interioară de la Centrul Balnear – Parcul Central sau la Piscina Mare interioară – Parcul Central. Există și piscine în aer liber la Hotel Olănesti, la Hotel Tisa sau la Hotel President.

Turiștii pot participa și la plimbări pe trasee off-road cu ATV-uri sau cu mașini de teren, după care o odihnă la locul de cazare Băile Olănești sau la masaj, la saună, la fitness care sunt asigurate la unul din hotelurile Central și Olănești. Turiștii se relaxează și la o piscină în aer liber cu apă dulce , la o temperatură de 30⁰ C de la Hotelul Select (în perioada iunie-septembrie).

Pentru a simți că te afli într-o zonă de relaxare, trebuie ca aceste activități să le desfășori cu plăcere, fără să te grăbești, deoarece Cazare Băile Olănești pune la dispoziție multe capacități de cazare, cu diverse oferte gratuite. Cazare B[ile Ol[ne;ti asigur[ cazare la hoteluri de 3 stele, cazare la hoteluri de 4 stele (President), cazare la pensiuni de 3 stele sau cazare la pensiuni de 4 stele (Nicoleta, Trei Brazi, Noel).

Înainte de a pleca spre Băile Olănești este bine să te informezi, deoarece vei rămâne surprins de ofertele de tratament, drumeții, posibilități de relaxare, stațiunea care te face să-ți regăsești echilibrul.

Cauți cazare Băile Olănești, stabilește ce dorești să faci ca să te simți bine și nu vei regreta, deoarece Băile Olănești oferă multe posibilități.

Intrebari despre Cazare Băile Olăneşti

Care sunt cele mai populare hoteluri din Băile Olăneşti?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Tisa, Pensiunea Izvoarele și Vila Tisa

Cauți cazare ieftină în Băile Olăneşti?

Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Vila Tisa, Pensiunea Izvoarele și Hotel Olanesti

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Băile Olăneşti?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Băile Olăneşti care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Băile Olăneşti afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Băile Olăneşti

Cazare Tisa

Imagine Pensiunea Casa Tisa Tisa

Pensiunea Casa Tisa Tisa

nr.25, Judetul valcea 245308, Tisa, Romania

Cazare la Pensiunea Casa Tisa nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Casa Tisa din Tisa nu beneficiază de o parcare. Pensiunea Casa Tisa din Tisa nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Tisa cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Casa Tisa

Preturi de la

1080 RON

Cazare Călimănești

Foto Orizont Cozia

Hotel Orizont Cozia Călimănești

Calea lui Traian 485, VL, Călimănești, Romania

La Hotel Orizont Cozia beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Călimănești Hotel Orizont Cozia pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Orizont Cozia din Călimănești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Orizont Cozia vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Călimănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Orizont Cozia

Vezi tarife

Cazare Central Călimănești

Hotel Central Călimănești

Calea lui Traian nr.403, Județul Vâlcea, Călimănești, Romania

Cazare la Hotel Central nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Hotel Central pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Central din Călimănești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Călimănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Central

Preturi de la

238 RON

Cazare Romanii de Jos

Galerie Pensiunea Horezu Romanii de Jos

Pensiunea Horezu Romanii de Jos

Strada Mânăstirii 106, Romanii de Jos, Romania

La Pensiunea Horezu beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Romanii de Jos Pensiunea Horezu pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Horezu din Romanii de Jos nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Romanii de Jos cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Horezu

Preturi de la

120 RON