Cazare Călimăneşti

Cazare Romania / Cazare Călimăneşti
Imagine Pensiunea Domnitei

Pensiunea Domnitei Căciulata

Calea lui Traian nr.475, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania

La Pensiunea Domnitei beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Căciulata Pensiunea Domnitei pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Domnitei din Căciulata nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Domnitei vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Căciulata cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Domnitei

Vezi tarife

Imagine Domnitei

Hotel Domnitei Căciulata

Calea lui Traian nr.475, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania

La Hotel Domnitei beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Căciulata Hotel Domnitei pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Domnitei din Căciulata nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Domnitei vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Căciulata cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Domnitei

Vezi tarife

Cazare Central Călimănești

Hotel Central Călimănești

Calea lui Traian nr.369, Județul Vâlcea, Călimănești, Romania

Cazare la Hotel Central nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Hotel Central pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Central din Călimănești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Călimănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Central

Vezi tarife

Foto Hotel Orizont Cozia Căciulata

Hotel Orizont Cozia Căciulata

Calea lui Traian nr.495, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania

La Hotel Orizont Cozia beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Căciulata Hotel Orizont Cozia pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Orizont Cozia din Căciulata nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Orizont Cozia vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Căciulata cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Orizont Cozia

Vezi tarife

Imagine Complex Balnear Cozia Căciulata

Complex Balnear Cozia Căciulata

Calea lui Traian nr.790, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania

La Complex Balnear Cozia beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Căciulata Complex Balnear Cozia pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Complex Balnear Cozia din Căciulata nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Căciulata cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Complex Balnear Cozia

Vezi tarife

Despre Călimăneşti

De ce să vizitezi orașul Călimănești – Căciulata? Recomandările noastre.

Beneficiind de o pozitionare geografica extraordinara, statiunea Calimanesti Caciulata este asezata la poalele masivului Cozia, pe Valea Oltului oferind turistilor care aleg cazare Calimanesti Caciulata vederi deosebite ale naturii inconjuratoare si o gama variata de activitati turistice in aer liber.

Statiunea Calimanesti Caciulata se intinde pe 5 km in zona de trecere de la munte la deal, pe ambele maluri ale raului Olt. Alegeti cazare Calimanesti Caciulata pentru multiplele variante de tratament disponibile, dar si pentru a participa la evenimentele culturale, stiintifice si sportive organizate aici in fiecare sezon.

La doar 20 de km de orasul Ramnicu Valcea, cazare Calimanesti Caciulata va ofera posibilitatea unor excursii de o zi extrem de frumoase in care puteti vizita obiectivele turistice istorice si culturale care au influentat istoria poporului Roman.

Obiective turistice în orașul Călimănești – Căciulata

Statiunea Calimanesti Caciulata isi asteapta turistii cu o varietate de obiective turistice in aer liber, printre care va recomandam o plimbare pe Aleea de Cura – o alee pietonala de 2.3 km care va poarta prin frumoasele peisaje natural dintre izvorul numarul 7 si Hotel Traian Caciulata. Alegand cazare Calimanesti Caciulata la hotel Traian veti avea placerea de a sta intr-un hotel istoric si access la Drumul de Cura zilnic pe parcursul sederii in Calimanesti Caciulata.

Un alt obiectiv turistic din statiune este Aqua Park Cozia, un parc acvatic deschis tot timpul anului, cu piscine acoperite si descoperite potrivite si pentru cei mari dar si pentru cei mici. Alegeti cazare Calimanesti Caciulata in apropierea Aqua Park Cozia si va veti putea bucura de apa termala pe toata durata sederii in statiune.

Lacase de cult în orașul Călimănești – Căciulata

Mănăstirea Cozia – ctitorita de Mircea cel Batran la 1391, care a fost inmormantat aici, Manastirea Cozia este cel mai important obiectiv turistic – monument arhitecturala de arta medievala din Tara Romanesca. Biserca manastirii a fost restaurata in 1517, atunci cand se construieste si fantana manastirii. Manastirea Cozia se afla la 5 km de centrul statiunii si trebuie vizitata de orice turist care alege cazare Calimanesti Caciulata.

Mănăstirea Ostrov – denumita de localnici si “Manastirea dintre Ape” datorita pozitionarii sale pe o insula in mijlocul raului Olt, este ctitoria lui Neagoe Basarab. Biserica poarta hramul Nasterea Maicii Domnului, iar in interiorul sau sunt conservate picture murale datand de la 1760. Avand cazare Calimanesti Caciulata, va recomandam o vizita la frumosa Manastire din mijlocul raului accesibila zilnic.

Monumente și clădiri în orașul Călimănești – Căciulata

Patrimoniul de monumente si cladiri istorice ale statiunii Calimanesti Caciulata este reprezentat chiar de frumoasele hoteluri din statiune in care puteti alege cazare Calimanesti Caciulata in tot timpul anului.

Parcuri si gradini în orașul Călimănești – Căciulata

Castrul Roman Arutela – pozitionat pe cea mai mare bivolarie domneasca, aici puteti vedea urmele castrului si a termelor romane ridicate de aracasii sirieni din armata romana – prima forma de turism balnear din zona Calimanesti Caciulata.

Masa lui Traian – promotoriul stancos care vine in continuarea Muchiei lui Teofil pana in albia raului Olt. Legendele ne spun ca aici a poposit imparatul Traian in campania de cucerire a Daciei, si Mihai Viteazul in drumul sau spre Transilvania.

Parcul Național Cozia – intins pe o suprafata de 17 000 hectare, isi asteapta vizitatorii cu bogate paduri de gorun, fag, molid si brad, care sunt gazda unui numar mare de plante originare din muntii Caucaz, Alpi sau Balcani, cum ar fi laleaua pestrita, floarea de colt, crinul galben de padure sau trandafirul de Cozia. Explorati padurile cu grija caci puteti sa va intalniti cu una din speciile de mamifere care traiesc aici, printre care cerbul carpatin, ursul sau lupul sunt dintre cele mai frumoase dar si periculoase. Daca alegeti cazare Calimanesti Caciulata puteti explora toate traseele care strabat frumosul parc national Cozia.

Poiana lui Caliman - cel mai recent amenajat parc din statiune, infatiseaza prin grupul statuar din parc legenda locala a pastorului care se vindeca de “metehnele trupesti” atunci cand se scalda in balta cu puteri ceresti.

Istoria orasului Călimănești – Căciulata

Urmele arheologice descoperite in aceasta zona – monede dacice si castrele de la Jiblea si Arutela – stau dovada ca zona Calimanesti Caciulata a fost locuita de pe vremea dacilor.

La 3,5 km de Calimanesti Caciulata, pe drumul spre Sibiu, se poate vizita Castrul Roman Arutela – constructie de aparare ridicata de imparatul Hadrian la milocul anilor 100 d. Hr. Acest castru a constituit centrul dezvoltarii localitatilor si a statiunii, posibilitati de cazare pentru tratament fiind posibile inca de la constructia castrului pe amble maluri ale Oltului.

Localitatea cu numele Calimanesti apare mentionata documentar pentru prima data in “Condica manastirii Cozia” la 1388 de Mircea Cel Batran care ctitoreste vestita manastire Cozia.

Calimanesti Caciulata obtine statutul de statiune in 1890, dupa ce in 1855 Carol Davila recomanda tratamentul in aceasta zona pentru tratarea afectiunilor imparatului Napoleon al III lea, desi proprietatile vindecatoare ale aerului si izvoarelor din zona sunt cunoscute si folosite inca de pe vremea dacilor.

Tot Carol Davila este promotorul organizarii optiunilor de cazare Calimanesti Caciulata prin ridicarea unei baze de tratament balnear care sa includa camere pentru cazarea pe termn lung a ccelor dornici de relaxare si tratament.

In 1873 si 1893 apele minerale de la Calimanesti Caciulata sunt medaliate la Expozitia de la Vienna si la Expozitia Internationala de la Bruxelles.

La inceputul secolului XX se infiinteaza Societatea Balneara “Govora-Calimanesti”, careia statul roman ii cesioneaza terenul aferent statiunii pe o perioada de 40 de ani, si se demareaza dezvoltarea statiunii Calimanesti Caciulata prin ridicarea de cladiri speciale pentru cazare – hoteluri, vile, pensiuni si baze de tratament.

In 1927 obtine si statutul de oras, generand astfel dezvoltarea rapida a zonei.

Anul 1972 marcheaza inceputul turismului extern cu sosirea la cazare Calimanesti Caciulata a primilor turisti din Finalanda, Belgia, RFG dar si din alte tari. Acesti turisti beneficiaza de cazare Calimanesti Caciulata in cele mai mari hoteluri cu baza de tratament din statiune: Hotel Valcea si Hotel Caciulata – ambele functionand si astazi.

Intrebari despre Cazare Călimăneşti

Care sunt cele mai populare hoteluri din Călimăneşti?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Domnitei, Hotel Central și Hotel Orizont Cozia

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Călimăneşti?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Călimăneşti care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Călimăneşti afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Călimăneşti

Cazare Curtea de Argeș

Galerie Hotel THR Center

Hotel THR Center Curtea de Argeș

Strada Despina Doamna nr.40, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania

La Hotel THR Center beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Curtea de Argeș Hotel THR Center pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Hotel THR Center, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Hotel THR Center vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Curtea de Argeș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel THR Center

Preturi de la

250 RON

Imagine Pensiunea Valea Badilii Curtea de Argeș

Pensiunea Valea Badilii Curtea de Argeș

Strada Valea Iașului nr.84, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania

Cazare la Pensiunea Valea Badilii nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Valea Badilii pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Valea Badilii din Curtea de Argeș nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Curtea de Argeș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Valea Badilii

Vezi tarife

Cazare Pensiunea Ioana

Pensiunea Ioana Curtea de Argeș

Strada Negru Vodă nr.102, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania

La Pensiunea Ioana beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Curtea de Argeș Pensiunea Ioana pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Pensiunea Ioana, având acces la facilități dedicate copiilor. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Curtea de Argeș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Ioana

Preturi de la

150 RON

Foto Posada Curtea de Argeș

Hotel Posada Curtea de Argeș

Bulevardul Basarabilor nr.18-20, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania

La Hotel Posada beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Curtea de Argeș Hotel Posada pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Posada din Curtea de Argeș nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Posada vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Curtea de Argeș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Posada

Preturi de la

340 RON

Galerie Camino

Hotel Camino Curtea de Argeș

Strada Negru Vodă nr.5, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania

La Hotel Camino beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Curtea de Argeș Hotel Camino pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Camino din Curtea de Argeș nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Camino vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Curtea de Argeș cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Camino

Vezi tarife

Cazare Băile Olănești

Vedere de ansamblu Hotel Tisa

Hotel Tisa Băile Olănești

Strada Libertății nr.2A, Județul Vâlcea, Băile Olănești, Romania

La Hotel Tisa beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Olănești Hotel Tisa pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Tisa din Băile Olănești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Tisa vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Băile Olănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Tisa

Vezi tarife

Cazare Hotel Olanesti Băile Olănești

Hotel Olanesti Băile Olănești

Strada Băilor nr.12, Județul Vâlcea, Băile Olănești, Romania

La Hotel Olanesti beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Olănești Hotel Olanesti pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Hotel Olanesti, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Hotel Olanesti vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Băile Olănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Olanesti

Preturi de la

396 RON

Galerie Pensiunea Nina

Pensiunea Nina Băile Olănești

Strada Gheorghe Olănescu nr.2, Județul Vâlcea, Băile Olănești, Romania

La Pensiunea Nina beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Băile Olănești Pensiunea Nina pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Nina din Băile Olănești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Băile Olănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Nina

Vezi tarife

Cazare Balea Lac

Vedere de ansamblu Hotel of Ice Balea Lac

Hotel of Ice Balea Lac

Transfăgărășan, Județul Sibiu, Balea Lac, Romania

Cazare la Hotel of Ice nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Hotel of Ice pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel of Ice din Balea Lac nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel of Ice vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Balea Lac cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel of Ice

Vezi tarife