DC64 nr.1, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
300 RON
Calea Beiușului nr.nr.43, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
350 RON
Strada Victor Babeș nr.5, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Ogorului nr.62, Județul Bihor, Oradea, Romania
Preturi de la
200 RON
Strada Primăverii nr.60, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.28, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Gheorghe Doja nr.182a, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Brânduşei nr.4, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
168 RON
DN76 nr.128, Județul Bihor, Oradea, Romania
Preturi de la
32 RON
Str. Camil Petrescu, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.68, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
DC64, Județul Bihor, Baile Felix, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.68, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix nr.130, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Strada 106 nr.62, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Primăverii 26, 417500, România, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Meziadului nr.2, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Eforiei nr.10, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Strada Primăverii nr.63, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Vezi tarife
Parcul Petőfi Sándor nr.18, Județul Bihor, Oradea, Romania
Preturi de la
151 EUR
Județul Bihor, Băile 1 Mai, Romania
Vezi tarife
Calea Dealului nr.88, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Baile 1 Mai, Județul Bihor, Haieu, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix nr.50, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix nr.Nr.199, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Calea Beiușului nr.nr. 19, Județul Bihor, Băile Felix, Romania
Preturi de la
378 RON
Stada Iosif Vulcan nr.1, Județul Bihor, Sânmartin, Romania
Vezi tarife
Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu nr.20, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Piața Nucetului nr.11, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Evreilor Deportați nr.40, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
Strada Republicii 55A, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
E79 nr.321, Județul Bihor, Baile Felix, Romania
Vezi tarife
Strada Andrei Mureșanu nr.15, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Strada Iuliu Maniu nr.39, Județul Bihor, Oradea, Romania
Vezi tarife
De ce să vizitezi orașul Baile Felix? Recomandările noastre.
Pozitionata avantajos la doar 10 km de Oradea si de aeroportul care deserveste acest oras si la doar 22 km de punctul de trecere a frontierei de la Bors, Baile Felix este una dintre cele mai populare statiuni balneare din Romania.
Cu o oferta de cazare accesibila tuturor și o infrastructura moderna pentru tratament balneoclimateric stațiunea Băile Felix este ideală pentru turismul balnear de recuperare, odihnă, relaxare și vacanță în toată perioada anului, fiind cea mai mare și cea mai cunoscută stațiune balneară cu regim permanent din România, cu renume și în afara granițelor, situându-se pe locul doi după litoralul Mării Negre.
Numai la 3 km de Băile Felix se află stațiunea balneara Baile 1 Mai, care se bucură de beneficiile naturale ale apelor termale, si care ofera turistilor cu cazare Baile Felix alternativa unei excursii de o zi. Pentru cei care au cazare Baile Felix pentru o perioada mai lunga, se recomanda o vizita in frumosul oras istoric Oradea - aici va puteti bucura de toate facilitatile si obiectivele turistice istorico-culturale pe care le poate oferi un oras mare.
Baile Felix gazduiesc periodic diferite activități culturale, iar cei care sunt interesați, găsesc cu usurinta cazare Băile Felix pentru a participa la aceste evenimente.
Obiective turistice în orașul Baile Felix
O plimbare prin statiunea Baile Felix este recomandata tuturor turistilor avand cazare Baile Felix, atat pentru a se bucura de proprietatile curative ale aerului ozonat din zona, pentru a admira frumoasele peisaje oferite de zona, dar si pentru a se bucura de monumentele arhitecturale din statiune.
Lacase de cult în orașul Baile Felix
Biserica cu Luna - pozitionata in imediata apropierea a Lacurilor cu Nuferi, biserica cu Luna are hramul “Adromirea Maicii Domnului”. Biserica este unica in Europa prin faptul ca bila de pe turla sa, cu diametrul de aproximativ 3 milimetrii, se deplaseaza constant urmand miscarea lunii in jurul pamantului. Biserica cu Luna este un obiectiv important de vizitat pentru toti turistii cu cazare Baile Felix.
Biserica de lemn din Brusturi - a fost mutata in Baile Felix din Oradea si isi impresioneaza vizitatorii prin bolta in arc frant, detaliu arhitectural extrem de rar in lacasele de cult.
Biserica ortodoxa din Rontau - numita de localnici “Biserica lui Popa Tanda”, este o biserica ctitorita de 37 de familii foarte sarace din zona in jurul anilor 1700 din lemne crapate, prinse in cuie si lipite cu chirpici.
Capela Haieu - constructie medivala, capela ofera vizitatorilor cu cazare Baile Felix o superba imagine arhitecturala cu elemente romane si gotice.
Monumente și clădiri în orașul Baile Felix
Cladirea Sanifarm - desi astazi spatiu comercial, cladirea este o fosta mănăstire a ordinului călugăresc Sf. Vincentio, construita in stil baroc in secolul al XVIII-lea.
Parcuri si gradini în orașul Baile Felix
Aqua Park Felix - statiunea Baile Felix se mandreste cu cel mai mare parc acvatic din Romania. Parcul - modern si functional pe tot timpul anului - ofera turistilor cu cazare Baile Felix o serie impresionanta de activitati gazduite de piscinele exterioare, interioare, cu sau fara apa termala, cu sau fara valuri, tobogane de apa exterioare si interioare. Serviciile SPA oferite de Aqua Park Felix reprezinta unul dintre motivele principale pentru alegere cazare Baile Felix.
Lacurile cu Nuferi - acoperite cu nuferi tot timpul anului, Lacurile cu Nuferi sunt o atractie principala pentru turistii cu cazare Baile Felix prin superbele culori ale nuferilor si lotusilor pe care le puteti admira tot timpul anului. O plimbare usoara prin parcul central al statiunii Baile Felix va aduce langa cele 3 lacuri unde veti fi inconjurati de specii rare de vietuitoare si veti patrunde intr-o lume rupta din basme.
Baza hipică IL Cavallino - chiar in centrul statiunii Baile Felix, baza hipica Il Cavalino pune la dispozitia turistilor un numar mare de cai dresati, potriviti si pentru incepatori, dar si pentru avansati in echitatie. Copii intre 3 si 9 ani pot invata sa calareasca poneii din rasa Shecland, dresati special pentru cei mici. In interiorul menajeriei se pot organiza picnicuri, iar pentru sezonul de iarna se pot organiza trasee cu sanii trase de cai.
Rezervația naturală Pârâul Peța - localizata in statiunea Baile 1 Mai, la doar 3 km, distanta de centrul statiunii Baile felix, rezervatia acopera 4 hectare si este organizata in jurul pârâului Peța, a carei apa are o temperatură de 30°C chiar şi iarna. Aici veti gasi delicata floare alba de nufar.
Peștera Urșilor - Pozitionata la 77 km de statiune, o excursie la pestera Ursilor ofera turistilor cu cazare Baile Felix o experienta de neuitat. Este singura peșteră din țară amenajată la standarde internaționale și este unica prin densitatea fosilelor ursului de peștera. Istoria spune ca in urma cu 15000 de ani 140 de ursi au fost blocati in pestera - fosilele lor putand fi vazute pe peretii pesterii.
Istoria orasului Baile Felix
Efectele miraculoase ale apei termale din Băile Felix au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri de către dacii liberi, care utilizau apa la îmbăieri, aceștia constatând o îmbunătățire a condiției fizice și a dispariției durerilor articulare. Regele Ungariei Ladislau (1077-1095) se bucura de izvoarele termale cu efecte miraculoase din Parohia Fortăreței Bihor. Cronica spune că lui Ladislau i-a fost drag locul și,“în viață fiind, a poruncit să fie adus la Oradea Bihorului și acolo să fie îngropat trupul său după moarte”. Din cele mai vechi timpuri au existat variante de cazare in zona - hanuri, vile - fie pentru cei care doreau relaxare, fie pentru cei care veneau aici la tratament si recuperare.
Cea mai veche atestare despre Băile Felix se datorează unei Diplome a Vaticanului emisă în anul 1221, în care sunt menționate apele termale de lângă Cetatea Oradiei ca “Termae Varadienses” sau Băile Oradiei”. Efectul tămăduitor al băilor cu apele termale își pune amprenta și pe scrierile marelui umanist Nicolaus Olahus, care le aduce un omagiu în 1536.
Izvoarele termale au fost puse în valoare în secolul al XVIII-lea de către călugărul ceh Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck din Moravia, administrator al mănăstirii din Sânmartin. Între 1711-1721 au fost organizate primele asezăminte pentru tratament si cazare, sub numele de „Baia lui Felix”, de unde se trage și numele stațiunii. Felix Helcher a murit in anul 1737, iar în anul 1885 a fost captat un nou izvor cu o temperatură de 49°C.
Prima clădire cu destinatie exclusiva de cazare si tratament a fost construită între 1766-1772, însă stațiunea începe să se dezvolte abia in 1885, când a fost realizat primul foraj modern Izvorul Principal. Izvorul termal este un izvor natural, cu temperatura apei ce depășește temperatura medie a zonei geografice de 20-63⁰C.
În stațiune a fost identificat “Nufărul termal” sau “Floarea de lotus” care este considerat simbolul stațiunii Baile Felix, fiind descoperit în anul 1789 de botanistul P. Kitaibel și denumit în 1908 de catre J. Tuzson, care face asemănarea cu nufărul de Nil. Planta a fost declarată monument al naturii în anul 1931.
În anul 1889 apele din Băile Felix sunt premiate cu Medalia de Aur și Diploma de Excelență la Expozitia Mondială de la Paris.
După anul 1885 și continuând cu începutul anilor 1900, stațiunea Baile Felix se dezvoltă în jurul forajului principal. Primele construcții pentru cazare Băile Felix au fost făcute in anii 1744 – 1772 când se dă în folosință Hotelul Felix, având câteva camere și un bazin de îmbiere.
Dezvoltarea stațiunii Baile Felix continuă până la sfîrșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, odată cu construirea a 3 bazine cu bârne de lemn și extinderea posibilităților de cazare. Urmează apoi extinderea infrastructurii pentru tratament - Baia Americană cu 2 bazine, Ștrandul cu turnulețe - și alte construcții pentru cazare, vile, pensiuni si hoteluri.
După anul 1948 domeniul Băile Felix a fost naționalizat, iar pe terenurile naționalizate s-au construit mai multe baze de tratament și agrement, spații de cazare. După 1990 stațiunea Baile Felix a intrat într-o altă fază a dezvoltării sale prin privatizare, ducând la construirea de noi spații de cazare și tratament, cu un confort sporit, situându-se la nivelul turismului internațional.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Vila Topaz, Pensiunea Luca și HOTEL AVENTUS 4*
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Hotel Gala, VILA ALMA și Hotel Transit
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Băile Felix care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Băile Felix afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Bulevardul Băile Felix nr.50, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Calea Dealului nr.88, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Băile Felix nr.130, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Strada Andrei Mureșanu nr.15, Județul Bihor, Sînmartin, Romania
Vezi tarife
Baile 1 Mai, Județul Bihor, Haieu, Romania
Vezi tarife
Stada Iosif Vulcan nr.1, Județul Bihor, Sânmartin, Romania
Vezi tarife