Logo HelloRomania
  • Image Alternative text

    Cazare Arad

Orașul Arad se află în vestul României, in Câmpia Aradului, pe ambele maluri ale râului Mureș. Este Municipiu reședința de județ și are o suprafața de 46,18 km² cu o populație de 167238 de locuitori, la recensământul din anul 2007.

Aradul a fost menționat documentar pentru prima dată în anul 1080, iar ca oraș în anul 1329. Este una din cele mai vechi așezări din țara noastră.

Istoria Aradului este una îndelungată și zbuciumată, care începe cu primele așezări umane pe actuala vatră a orașului, pe malul sâng al râului Mureș și, mai apoi, cu apariția primei cetăți de pământ situată la Vladimirescu, în jurul secolului al X-lea.

Dezvoltarea localității este incetinită de invazia tătarilor din 1241. A fost cucerită apoi de turci în 1552 si alungați în 1687. Banatul este încorporat în Ungaria în anul 1778.

Orașul a cunoscut o dezvoltare înfloritoare în timpul Mariei Tereza (1816 – 1867), culminând cu construcția noii cetății a Aradului în stil Vauban, care se poate vedea si astăzi (1763-1783) și care, la acea dată, a fost considerată de necucerit. În 1840 se înființează prima bancă din Arad, Casa de Economii Arădeană.

Dezvoltarea continuă a orașului a creat premiza unor locații de cazare, fiind construit Hotelul Ardealul (Crucea Albă) , astazi monument istoric. În Arad au circulat pentru prima dată în România, în 1869, tramvaiele trase de cai, s-a inființat în 1908 prima intreprindere de autobuze din Romania. Prima cale ferată va lega Aradul de localitatea Szolnok. În 25 octombrie 1858 a oprint pentru prima dată trenul care a venit de la Szolnok și a fost inaugurată prima gară din Arad,

Din avântul economic orașul este oprit la inundațiile din 1844, dar și la revoluția din 1848.

Pe fondul dezvoltării continue, în anul 1887 se deschide banca Victoria cu capital Românesc.

In anul 1875 este ales cel mai longeviv primar în persoana lui Salacz Gyula, care a păstorit această urbe 26 de ani și în perioada sa s-au construit cele mai multe instituții și s-a definitivat aspectul arterei principale a Aradului, actualul Bulevardul Revoluției. În anul 1877 este inaugurată actuala construcție a Primăriei (Palatul Administrativ).

În octombrie 1918, când Ardealul se afla sub Imperiul Habsburgic și deci și Aradul, la Budapesta ia ființa Consiliul Național Central Român, care se va muta în Arad la 2 noiembrie 1918, in casa lui Ștefan Cicio Pop, primul președinte al acestui organism. Astfel, in această perioada, orașul Arad devine cel mai important oraș din Transilvania și din România Mare. Aici se stabilește casa Consiliului Național Central Român, care preia conducerea Transilvaniei și pregătește actul Unirii Transilvaniei cu România Mare. Pe data de 15 noiembrie 1918, in superba Școală de fete (1913), se ia decizia de convocare a Marii Adunări Naționale pe data de 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, prin care sa se consfințească Marea Unire.

Orașul Arad continuă sa se dezvolte, apar noi intreprinderi, cele existente se dezvoltă, apar cartiere de locuițe noi, rețelele edilitare se dezvoltă, mijloacele de transport în comun se dezvoltă, apar noi construcții pentru sport, cultură, etc.

În decembrie 1989 Aradul devine al doilea oraș liber de comunism din România, după Timișoara.

Descrierea orașului Arad

Orașul Arad merita din plin sa fie vizitat, pentru că are ce arăta: parcuri, constructii impunatoare (Palatul Administrativ, Palatul de Justiție, Palatul Băncii Naționale, Palatul Cenad, Palatul Neumann, catedrale, biserici, școli, teatre, filarmonica, etc).

Deși este atestat documentar incă din 1329, orașul Arad se prezinta de parcă ar fi proiectat in zilele noastre: cu bulevarde largi pe care pot circula, fiecare pe arterele sale, atât autoturismele cât și tramvaiele, spatiu verde cu pomi între arterele de circulație a mijloacelor de transport, trotuare largi, pe care te poți plimba în voie, cu constructii vechi impunatoare, parcuri, ștrand. Mergând pe trotuare nu poți să nu întorci capul să privești o cladire, o statuie sau un tetru.

Motivele pentru care cauți cazare Arad, sunt cele care te fac sa mergi în Arad:

Aradul este unul dintre orașele care oferă cazare pentru toate categoriile de solicitanți, in hoteluri de 2, 3 și 4 stele, cazare in pensiuni, cazare în moteluri, cazare în hosteluri, cazare în case de vacanța, cazare in apartamente particulare la case cu curte ori la blocuri.

Obiective turistice în Arad

Orice deplasare in Municipiul Arad trebuie să cuprindă si vizitarea obiectivelor turistice, care nu sunt puține și sunt deosebit de interesante.

Printre obiectivele turistice care trebuie vizitate in orașul Arad, enumerăm: Biserica Sârbească, construita intre anii 1698 – 1702. Este cea mai veche clădire din oraș. În 1812 se inființeaza Preparandia, prima școala românească care forma învățători în Transilvania. Construcția în care se țineau cursurile a fost casa primarului Sava Arsici. Astazi adăpostește Muzeul tematic din strada Preparandia, muzeu dedicat primei școli pedagogice din oraș. Gara din Arad constitue un obiectiv turistic deosebit. A fost inaugurată in anul 1910. Teatrul din Arad, construit în anul 1874, iar în anul 1902 este ridicat la rangul de Teatrul Național. Palatul Administrativ a fost inaugurat în anul 1877 (Palatul de Justiție, Palatul Băncii Naționale, Palatul Cenad, Palatul Neumann). Biserica Minoritaților (Catedrala Romano – Catolică) construită în perioada 1902 – 1904.Hotelul Ardealul, monument istoric din peisajul Municipiului Arad, a fost construit intre anii 1840-1841, pe locul stației de poștalioane a Aradului. Biserica Roșie, construita în anul 1900. Cetatea Aradului construită intre anii 1762-1783 cunoscută ca una dintre cele mai mari închisori militare din Imperiului Austro-Ungar.

Pentru a vizita orasul Arad, se recomandă parcurgerea obiectivelor turistice într-un ritm lejer, fara grabă, pentru că există suficiente opțiuni de cazare pentru a facilita cest lucru. Cazare se gasește la hoteluri, cazare la pensiuni, cazare la hosteluri, cazare la apartamente la bloc sau case de vacanta, cazare la apartamente in case particulare cu curte.

Evenimente în Arad

Acțiunile culturale care se desfășoară anual în orașul Arad, sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Dintre acțiunile culturale organizate anual amintim:

In afara evenimentelor anuale, in Municipiul Arad se organizează si alte evenimente culturale si sportive.Informații despre Programul evenimentelor poat fi solicitate la Centrul Municipal de Cultura al Municipiului Arad.Pentru participarea la evenimentele din Municipiul Arad se găsește cazare în oraș pentru fiecare persoană.

Hoteluri Arad

Municipiul Arad dispune de o largă rețea de cazare, cazare Arad in hoteluri, cazare Arad in hosteluri, cazare Arad in pensiuni sau moteluri, cazare în apartamente la bloc sau cazare Arad la case particulare cu curte.Orașul Arad dispune de numeroase camere de cazare in 24 de hoteluri de 2, 3 și 4 stele, dar și cazare in hoteluri de o stea sau cazare in hosteluri.

Pensiuni Arad

Cazare Arad este asigurata și în aproape 35 de pensiuni, ceea ce constituie o alta obțiune de cazare pentru cei ce doresc sa viziteze orașul.

În ultimul timp se construiesc tot mai multe hoteluri și pensiuni, ceea ce dovedește faptul că Municipiul Arad este intr-o continua dezvoltare și necesită cazare pentru oameni de afaceri, turiști, lucrători, studenti, elevi.

Galerie Hotel President

Hotel President

Calea Timișorii 160, Arad, Romania, Arad, Romania

Hotelul dispune de un restaurant in stil clasic, avand o capacitate de 120 de locuri si ferind un meniu din bucataria traditionala romaneasca si internationala. Sala de conferinte are o capacitate de 100 de locuri si este dotata cu videoproiector, flip-chart, climatizare, ecran de proiectie, echipament IT, fax si imprimanta.

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Hotel President este situat in partea de sud a orasului Arad, la o distanta de 4 km fata de centru. Localizat intr-o zona linistita, hotelul, inaugurat in anul 2001, este ideal pentru relaxare sau calatorii de afaceri.

Cazare Pensiunea Xe-mar

Pensiunea Xe-mar

Calea Timișorii 13, Arad, Romania, Arad, Romania

Pensiunea XE-MAR este situata in partea de sud a orasului Arad, pe malul Raului Mures, la 2,6 km fata de centru, oferind camere confortabile si moderne, ideale pentru cei ce vor sa viziteze orasul sau sa se relaxeze imprecuna cu cei dragi.

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Preturi de la 22 EUR

Foto Hotel Cosmin

Hotel Cosmin

Strada Vârful cu Dor 1, Arad, Romania, Arad, Romania

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Clasificat la categoria de 3 stele, Hotel Cosmin ofera cazare in 12 camere duble twin si 4 apartamente. Camerele sunt moderne si dotate cu baie proprie cu dus, incalzire centrala, TV, mini-bar, telefon si articole de toaleta gratuite.

Hotelul dispune de o sala de conferinte echipata corespunzator. Pentru servirea micului dejun exista un restaurant . Turistii se pot relaxa in zona de living dotata cu TV, la barul hotelului sau in cafenea.

Vedere de ansamblu Gio

Hotel Gio

Strada Florilor 2, Arad, Romania, Arad, Romania

Clasificat la categoria 3 stele, hotelul Gio pune la dispozitia oaspetilor 36 de spatii de cazare impartite in camere duble, triple si apartamente. Fiecare dintre acestea au un design modern si primitor dispunand de televizor, aer conditionat, telefon, minibar si baie proprie cu dus cu hidromasaj si uscator de par.

Oaspetii au acces la parcare gratuita.

Foto Queen Arad

Hotel Queen

Strada Constantin Brâncuși 20, Arad, Romania, Arad, Romania

Oaspetii au acces la parcare gratuita la o locatie din apropiere.

Unitatea de cazare detine un restaurant-pizzerie cu o capacitate de 36 de locuri, unde oaspetii pot servi diverse preparate traditionale romanesti, dar si preparate din meniul international.

Clasificat la categoria 2 stele, Hotelul Queen pune la dispozitia oaspetilor 20 de spatii de cazare impartite in camere single, duble si triple. Fiecare dintre acestea dispune de televizor si baie proprie cu dus si articole de toaleta gratuite.

Vedere de ansamblu Hotel Phoenix Arad

Hotel Phoenix

Calea Aurel Vlaicu 257, Arad, Romania, Arad, Romania

Suplimentar, Phoenix Hotel ofera si bar, mic dejun in camera, gradina, camera de bagaje, room service, seif, camere de familie si camere pentru nefumatori.

Clasificat la categoria de 3 stele, Phoenix Hotel ofera cazare in camere single, camere duble matrimoniale, camere duble twin si apartamente. Camerele sunt dotate cu baie proprie cu dus, aer conditionat, TV, sistem de incalzire autonom, mini-bar si telefon.

Cetatea Aradului se afla la o distanta de 6,4 km fata de hotel, iar Biserica Rosie se afla la 4,8 km fata de hotel. Gara Arad Vest este aflata la 1,5 km fata de hotel.

Vedere de ansamblu Pensiunea  Xo Residence Arad

Pensiunea Xo Residence

Strada Ion Rațiu 15, Arad, Romania, Arad, Romania

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Pensiunea XO Residence este situată la 500m de o importantă zonă financiara si comerciala, in apropierea centrului orașului Arad, iar amplasarea este ideala pentru turisii aflati in transit in zona sau pentru oamenii de afaceri.

Foto Ibis Styles

Hotel Ibis Styles

Calea Aurel Vlaicu 306, Arad 310375, Romania, Arad, Romania

Suplimentar, hotelul ofera terasa, bar, club pentru copii, serviciu zilnic de menaj, iar contra unui cost suplimentar, oaspetii pot beneficia de sala de conferinte, serviciu de transfer, ceai, apa si cafea gratuite si fax.

Hotelul Ibis Styles este situat la 7 km de centrul orasului Arad, fiind locatia ideala atat pentru turistii care turistii care vor sa viziteze unul dintre cele mai frumoase orase din vestul tarii, cat si pentru oamenii de afaceri din zona.

Clasificat la categoria 3 stele, Hotelul Ibis Styles pune la dispozitia oaspetilor 72 de spatii de cazare impartite in camere duble si suite. Fiecare dintre acestea dispune de televizor, aer conditionat, telefon si baie proprie cu dus, uscator de par si articole de toaleta gratuite.

Galerie Pensiunea Select

Pensiunea Select

Calea Radnei 117, Arad, Romania, Arad, Romania

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Suplimentar, pensiunea ofera si terasa, gradina, bar, tenis de masa, camera de bagaje, receptie deschisa non-stop si camere de familie.

Galerie Pensiunea Lunca

Pensiunea Lunca

Calea Bodrogului 32, Arad, Romania, Arad, Romania

Gara din Arad se afla la doar 15 minute departare, iar Aeroportul Traian Vuia se afla la 32 de km distanta.

Accesul la internet este gratuit in toata locatia.

Cazare Hotel Leon

Hotel Leon

Bulevardul Nicolae Titulescu, Arad 317405, Romania, Arad, Romania

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Clasificat la categoria de 4 stele, Hotel Leon ofera cazare in 31 de camere, repartizate in camere duble twin, camere standard, camere de familie, camere duble matrimoniale si apartamente. Camerele sunt dotate cu mobilier modern, baie proprie, TV, mini-bar si articole de toaleta gratuite.

Suplimentar, Hotel Leon ofera si cafe bar, spalatorie, room service, terasa, lounge, lift, seif la receptie si receptie deschisa non-stop.

Foto Xe-Mar Arad

Hotel Xe-Mar

PTA EROILOR, 1, Arad, Romania

Suplimentar, hotelul ofera si terasa, gradina, mic dejun in camera, bar, receptie deschisa non-stop, seif si room service.

Turistii pot servi masa in restaurantul hotelului, acesta oferind un meniu a la carte, format din preparate culinare traditionale. Tot in restaurant pot fi organizate evenimente speciale.

Preturi de la 36 EUR

Foto Hotel Lotus

Hotel Lotus

Strada Alexandru Vlad 28, Arad, Romania, Arad, Romania

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Localizat in partea centrala a orasului Arad, la numai 1,5 km distanta de mers fata de Biserica Rosie, fiind ideal pentru turistii ce vor sa viziteze atractiile din centru, precum si pentru cei ce calatoresc in interes de afaceri.

Cetatea Aradului se afla la o distanta de 3 km fata de hotel, iar Complexul Muzeal Arad se afla la o distanta de 1,9 km fata de hotel.

Vedere de ansamblu Roua Arad

Pensiunea Roua

Strada Șiriei 11, Arad 317405, Romania, AR, Arad, Romania

Micul dejun poate fi servit in fiecare dimineata in sala de mese de la Pensiunea Roua.

Pensiunea Roua ofera oaspetilor WI-FI gratuit in toata locatia.

Gara din Arad se afla la o distanta de 4.4km iar Aeroportul International din Arad la 8.6 km distanta de proprietate. Atrium Shopping Mall se afla la 4.7 km departare de Pensiunea Roua.

Cazare Hotel Maxim Arad Arad

Hotel Maxim Arad

Strada Severin 3, Arad, Romania, Arad, Romania

Restaurantul hotelului are o capacitate de 90 de locuri si serveste preparate traditionale romanesti si internationale, asteptandu-i pe turisti intr-o ambianta placuta si intima. Micul dejun se poate servi tip bufet.

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Hotel Maxim este situat la o distanta de 3 km fata de centrul orasului Arad, fiind ideal pentru o calatorie de afaceri, precum si pentru un city break si oferind camere moderne pentru a asigura turistilor maximum de confort.

Vedere de ansamblu Iris

Hotel Iris

Strada Grigore Ignat 3, Arad, Romania, Arad, Romania

Suplimentar, hotelul ofera terasa, bar, camera de jocuri, iar contra unui cost suplimentar, oaspetii pot beneficia de sala de conferinta, fax si masaj.

Hotelul Iris este situat la aproximativ 1 km distanta de centrul orasului Arad, fiind locatia ideala pentru oaspetii care vor sa se relaxeze alaturi de familie sau de prieteni intr-unul dintre cele mai frumoase orase din tara.

Oaspetii au acces la parcare gratuita.

Galerie Hotel Best Western Central

Hotel Best Western Central

Strada Gheorghe Popa de Teiuș 6B, Arad, Romania

Clasificat la categoria de 4 stele, Best Western Central Hotel ofera cazare in 41 de camere, impartite in camere single, camere duble twin sau matrimoniale si apartamente. Camerele sunt dotate cu baie proprie cu dus sau cada, aer conditionat, TV, mini-bar, telefon si birou de lucru.

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Cetatea Aradului este situata la 1,5 km distanta de mers fata de hotel, iar Biserica Rosie se afla la o distanta de 400 m fata de hotel. Aeroportul International Arad se afla la 3,5 km distanta fata de hotel.

Vedere de ansamblu Coandi Arad

Hotel Coandi

Calea Romanilor 43, Arad, Romania, Arad, Romania

Localizat in Arad, pe faleza Raului Mures, la numai 1,7 km de mers fata de centrul orasului, Hotel Coandi este definitia elegantei si a rafinamentului, oferind o atmosfera intima si eleganta si un restaurant cu specialitati delicioase.

Restaurantul hotelului ofera un meniu cu specialitati romanesti si internationale si o vedere superba asupra Raului Mures. Pentru relaxare, turistii au la dispozitie sauna si masaj profesionist. Hotelul dispune si de o sala de conferinte cu o capacitate de 50 de persoane.