Logo HelloRomania
  • Image Alternative text

    Cazare Arad

Orașul Arad se află în vestul României, in Câmpia Aradului, pe ambele maluri ale râului Mureș. Este Municipiu reședința de județ și are o suprafața de 46,18 km² cu o populație de 167238 de locuitori, la recensământul din anul 2007.

Aradul a fost menționat documentar pentru prima dată în anul 1080, iar ca oraș în anul 1329. Este una din cele mai vechi așezări din țara noastră.

Istoria Aradului este una îndelungată și zbuciumată, care începe cu primele așezări umane pe actuala vatră a orașului, pe malul sâng al râului Mureș și, mai apoi, cu apariția primei cetăți de pământ situată la Vladimirescu, în jurul secolului al X-lea.

Dezvoltarea localității este incetinită de invazia tătarilor din 1241. A fost cucerită apoi de turci în 1552 si alungați în 1687. Banatul este încorporat în Ungaria în anul 1778.

Orașul a cunoscut o dezvoltare înfloritoare în timpul Mariei Tereza (1816 – 1867), culminând cu construcția noii cetății a Aradului în stil Vauban, care se poate vedea si astăzi (1763-1783) și care, la acea dată, a fost considerată de necucerit. În 1840 se înființează prima bancă din Arad, Casa de Economii Arădeană.

Dezvoltarea continuă a orașului a creat premiza unor locații de cazare, fiind construit Hotelul Ardealul (Crucea Albă) , astazi monument istoric. În Arad au circulat pentru prima dată în România, în 1869, tramvaiele trase de cai, s-a inființat în 1908 prima intreprindere de autobuze din Romania. Prima cale ferată va lega Aradul de localitatea Szolnok. În 25 octombrie 1858 a oprint pentru prima dată trenul care a venit de la Szolnok și a fost inaugurată prima gară din Arad,

Din avântul economic orașul este oprit la inundațiile din 1844, dar și la revoluția din 1848.

Pe fondul dezvoltării continue, în anul 1887 se deschide banca Victoria cu capital Românesc.

In anul 1875 este ales cel mai longeviv primar în persoana lui Salacz Gyula, care a păstorit această urbe 26 de ani și în perioada sa s-au construit cele mai multe instituții și s-a definitivat aspectul arterei principale a Aradului, actualul Bulevardul Revoluției. În anul 1877 este inaugurată actuala construcție a Primăriei (Palatul Administrativ).

În octombrie 1918, când Ardealul se afla sub Imperiul Habsburgic și deci și Aradul, la Budapesta ia ființa Consiliul Național Central Român, care se va muta în Arad la 2 noiembrie 1918, in casa lui Ștefan Cicio Pop, primul președinte al acestui organism. Astfel, in această perioada, orașul Arad devine cel mai important oraș din Transilvania și din România Mare. Aici se stabilește casa Consiliului Național Central Român, care preia conducerea Transilvaniei și pregătește actul Unirii Transilvaniei cu România Mare. Pe data de 15 noiembrie 1918, in superba Școală de fete (1913), se ia decizia de convocare a Marii Adunări Naționale pe data de 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, prin care sa se consfințească Marea Unire.

Orașul Arad continuă sa se dezvolte, apar noi intreprinderi, cele existente se dezvoltă, apar cartiere de locuițe noi, rețelele edilitare se dezvoltă, mijloacele de transport în comun se dezvoltă, apar noi construcții pentru sport, cultură, etc.

În decembrie 1989 Aradul devine al doilea oraș liber de comunism din România, după Timișoara.

Descrierea orașului Arad

Orașul Arad merita din plin sa fie vizitat, pentru că are ce arăta: parcuri, constructii impunatoare (Palatul Administrativ, Palatul de Justiție, Palatul Băncii Naționale, Palatul Cenad, Palatul Neumann, catedrale, biserici, școli, teatre, filarmonica, etc).

Deși este atestat documentar incă din 1329, orașul Arad se prezinta de parcă ar fi proiectat in zilele noastre: cu bulevarde largi pe care pot circula, fiecare pe arterele sale, atât autoturismele cât și tramvaiele, spatiu verde cu pomi între arterele de circulație a mijloacelor de transport, trotuare largi, pe care te poți plimba în voie, cu constructii vechi impunatoare, parcuri, ștrand. Mergând pe trotuare nu poți să nu întorci capul să privești o cladire, o statuie sau un tetru.

Motivele pentru care cauți cazare Arad, sunt cele care te fac sa mergi în Arad:

Aradul este unul dintre orașele care oferă cazare pentru toate categoriile de solicitanți, in hoteluri de 2, 3 și 4 stele, cazare in pensiuni, cazare în moteluri, cazare în hosteluri, cazare în case de vacanța, cazare in apartamente particulare la case cu curte ori la blocuri.

Obiective turistice în Arad

Orice deplasare in Municipiul Arad trebuie să cuprindă si vizitarea obiectivelor turistice, care nu sunt puține și sunt deosebit de interesante.

Printre obiectivele turistice care trebuie vizitate in orașul Arad, enumerăm: Biserica Sârbească, construita intre anii 1698 – 1702. Este cea mai veche clădire din oraș. În 1812 se inființeaza Preparandia, prima școala românească care forma învățători în Transilvania. Construcția în care se țineau cursurile a fost casa primarului Sava Arsici. Astazi adăpostește Muzeul tematic din strada Preparandia, muzeu dedicat primei școli pedagogice din oraș. Gara din Arad constitue un obiectiv turistic deosebit. A fost inaugurată in anul 1910. Teatrul din Arad, construit în anul 1874, iar în anul 1902 este ridicat la rangul de Teatrul Național. Palatul Administrativ a fost inaugurat în anul 1877 (Palatul de Justiție, Palatul Băncii Naționale, Palatul Cenad, Palatul Neumann). Biserica Minoritaților (Catedrala Romano – Catolică) construită în perioada 1902 – 1904.Hotelul Ardealul, monument istoric din peisajul Municipiului Arad, a fost construit intre anii 1840-1841, pe locul stației de poștalioane a Aradului. Biserica Roșie, construita în anul 1900. Cetatea Aradului construită intre anii 1762-1783 cunoscută ca una dintre cele mai mari închisori militare din Imperiului Austro-Ungar.

Pentru a vizita orasul Arad, se recomandă parcurgerea obiectivelor turistice într-un ritm lejer, fara grabă, pentru că există suficiente opțiuni de cazare pentru a facilita cest lucru. Cazare se gasește la hoteluri, cazare la pensiuni, cazare la hosteluri, cazare la apartamente la bloc sau case de vacanta, cazare la apartamente in case particulare cu curte.

Evenimente în Arad

Acțiunile culturale care se desfășoară anual în orașul Arad, sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Dintre acțiunile culturale organizate anual amintim:

In afara evenimentelor anuale, in Municipiul Arad se organizează si alte evenimente culturale si sportive.Informații despre Programul evenimentelor poat fi solicitate la Centrul Municipal de Cultura al Municipiului Arad.Pentru participarea la evenimentele din Municipiul Arad se găsește cazare în oraș pentru fiecare persoană.

Hoteluri Arad

Municipiul Arad dispune de o largă rețea de cazare, cazare Arad in hoteluri, cazare Arad in hosteluri, cazare Arad in pensiuni sau moteluri, cazare în apartamente la bloc sau cazare Arad la case particulare cu curte.Orașul Arad dispune de numeroase camere de cazare in 24 de hoteluri de 2, 3 și 4 stele, dar și cazare in hoteluri de o stea sau cazare in hosteluri.

Pensiuni Arad

Cazare Arad este asigurata și în aproape 35 de pensiuni, ceea ce constituie o alta obțiune de cazare pentru cei ce doresc sa viziteze orașul.

În ultimul timp se construiesc tot mai multe hoteluri și pensiuni, ceea ce dovedește faptul că Municipiul Arad este intr-o continua dezvoltare și necesită cazare pentru oameni de afaceri, turiști, lucrători, studenti, elevi.

Vedere de ansamblu Gio

Hotel Gio

Strada Florilor 2, Arad, Romania, Arad, Romania

Suplimentar hotelul pune la dispozitia turistilor receptie deschisa non-stop, terasa, gradina, camera de bagaje, serviciu zilnic de menaj, iar contra unui cost suplimentar, oaspetii pot beneficia de serviciu de calcatorie, spalatorie si transfer aeroport.

Oaspetii au acces la parcare gratuita.

Preturi de la 221.85 RON

Foto Xe-Mar Arad

Hotel Xe-Mar

PTA EROILOR nr.1, Arad, Romania

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Turistii pot servi masa in restaurantul hotelului, acesta oferind un meniu a la carte, format din preparate culinare traditionale. Tot in restaurant pot fi organizate evenimente speciale.

Preturi de la 36 RON

Vedere de ansamblu Coandi Arad

Hotel Coandi

Calea Romanilor 43, Arad, Romania, Arad, Romania

Cetatea Aradului se afla la o distanta de 1,8 km fata de hotel, iar Complexul muzeal Arad se afla la 1,5 km distanta de mers fata de hotel.

Restaurantul hotelului ofera un meniu cu specialitati romanesti si internationale si o vedere superba asupra Raului Mures. Pentru relaxare, turistii au la dispozitie sauna si masaj profesionist. Hotelul dispune si de o sala de conferinte cu o capacitate de 50 de persoane.

Galerie Hotel Best Western Central

Hotel Best Western Central

Strada Gheorghe Popa de Teiuș 6B, Arad, Romania

Cetatea Aradului este situata la 1,5 km distanta de mers fata de hotel, iar Biserica Rosie se afla la o distanta de 400 m fata de hotel. Aeroportul International Arad se afla la 3,5 km distanta fata de hotel.

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Restaurantul hotelului ofera un meniu alcatuit din specialitati culinare din bucataria romaneasca si internationala, avand o capacitate de 40 de locuri. Pentru relaxare, hotelul ofera sauna, masaj, jacuzzi si sala de fitness. Sala de conferinte a hotelului are o capacitate de 80 de persoane.

Preturi de la 295.79 RON

Cazare Hotel Leon

Hotel Leon

Bulevardul Nicolae Titulescu, Arad 317405, Romania, Arad, Romania

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Cetatea Aradului este situata la o distanta de 2 km fata de hotel, iar Complexul Muzeal Arad este situat la 3,3 km distanta fata de hotel.

Galerie Pensiunea Lunca

Pensiunea Lunca

Calea Bodrogului 32, Arad, Romania, Arad, Romania

Clasificata la categoria de 3 stele, Pensiunea Lunca ofera cazare in 11 camere duble sau twin. Fiecare camera este dotata cu TV, baie proprie cu dus, balcon cu vedere la Mures, uscator de par. Restaurantul Pensiunii Lunca are o capacitate de 50 de persoane si se deschide cu o terasa cu priveliste spre natura. Meniul este unul dintre cele mai variate din zona, oferind preparate din bucataria traditional romaneasca.

Pensiunea Lunca este situata in orasul Arad, chiar pe malul raiului Mures si reprezinta locatia ideala pentru familiile ce isi doresc sa evadeze din agitatia urbana, dar si pentru grupuri. Construita in 2013, Pensiunea Lunca face parte din Complexul Zori de Zi si este dotata la cele mai inalte standard.

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Cazare Hotel Maxim Arad Arad

Hotel Maxim Arad

Strada Severin 3, Arad, Romania, Arad, Romania

Hotel Maxim este situat la o distanta de 3 km fata de centrul orasului Arad, fiind ideal pentru o calatorie de afaceri, precum si pentru un city break si oferind camere moderne pentru a asigura turistilor maximum de confort.

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Restaurantul hotelului are o capacitate de 90 de locuri si serveste preparate traditionale romanesti si internationale, asteptandu-i pe turisti intr-o ambianta placuta si intima. Micul dejun se poate servi tip bufet.

Preturi de la 169 RON

Foto Pensiunea Roua

Pensiunea Roua

Strada Șiriei 11, Arad 317405, Romania, AR, Arad, Romania

Gara din Arad se afla la o distanta de 4.4km iar Aeroportul International din Arad la 8.6 km distanta de proprietate. Atrium Shopping Mall se afla la 4.7 km departare de Pensiunea Roua.

Micul dejun poate fi servit in fiecare dimineata in sala de mese de la Pensiunea Roua.

Preturi de la 150 RON

Foto Hotel Cosmin

Hotel Cosmin

Strada Vârful cu Dor 1, Arad, Romania, Arad, Romania

Suplimentar, hotelul ofera si spalatorie, seif la receptie, fax, camera de bagaje, receptie deschisa non-stop, camere de familie, inchirieri auto si aer conditionat.

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Preturi de la 101 RON

Foto Ibis Styles

Hotel Ibis Styles

Calea Aurel Vlaicu 306, Arad 310375, Romania, Arad, Romania

Accesul Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Restaurantul unitatii de cazare este locul perfect pentru turistii care vor sa deguste, intr-un decor modern, diverse preparate traditionale romanesti sau preparate din meniul international.

Oaspetii au acces la parcare gratuita.

Galerie Hotel President

Hotel President

Calea Timișorii 160, Arad, Romania, Arad, Romania

Turistii pot vizita Complexul Muzeal Arad, aflat la 3,8 km distanta fata de hotel, iar Aeroportul International Arad se afla la o distanta de 6,9 km fata de hotel.

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Preturi de la 175 RON

Vedere de ansamblu Iris

Hotel Iris

Strada Grigore Ignat 3, Arad, Romania, Arad, Romania

Accesul Wi-Fi este disponibil gratuit in toata locatia.

Oaspetii au acces la parcare gratuita.

Preturi de la 150 RON

Foto Queen Arad

Hotel Queen

Strada Constantin Brâncuși 20, Arad, Romania, Arad, Romania

Hotelul Queen este situat in Arad, pe valea Raului Mures, la 20 de km de Ungaria, fiind locul ideal atat pentru turistii care vor sa petreaca un sejur relaxant alaturi de familie sau de prieteni, cat si pentru oamenii de afaceri din zona.

Suplimentar, hotelul ofera gradina, bar, camera de bagaje, camera cu televizor comuna, room service si seif.

Clasificat la categoria 2 stele, Hotelul Queen pune la dispozitia oaspetilor 20 de spatii de cazare impartite in camere single, duble si triple. Fiecare dintre acestea dispune de televizor si baie proprie cu dus si articole de toaleta gratuite.

Preturi de la 85 RON

Cazare Pensiunea Xe-mar

Pensiunea Xe-mar

Calea Timișorii 13, Arad, Romania, Arad, Romania

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Pensiunea XE-MAR este situata in partea de sud a orasului Arad, pe malul Raului Mures, la 2,6 km fata de centru, oferind camere confortabile si moderne, ideale pentru cei ce vor sa viziteze orasul sau sa se relaxeze imprecuna cu cei dragi.

Preturi de la 115 RON

Vedere de ansamblu Hotel Phoenix Arad

Hotel Phoenix

Calea Aurel Vlaicu 257, Arad, Romania, Arad, Romania

Phoenix Hotel este situat in partea de nord-vest a orasului Arad, la o distanta de 4,9 km fata de centrul orasului, si la 6,1 km distanta fata de Aeroportul International Arad, fiind ideal pentru un city break sau o calatorie de afaceri.

Suplimentar, Phoenix Hotel ofera si bar, mic dejun in camera, gradina, camera de bagaje, room service, seif, camere de familie si camere pentru nefumatori.

Galerie Pensiunea Select

Pensiunea Select

Calea Radnei 117, Arad, Romania, Arad, Romania

Complexul Muzeal Arad se afla la o distanta de 3,9 km fata de pensiunea, iar Gara Arad se afla la 4,4 km fata de pensiune.

Restaurantul pensiunii ofera un meniu format din preparate traditionale romanesti.

Suplimentar, pensiunea ofera si terasa, gradina, bar, tenis de masa, camera de bagaje, receptie deschisa non-stop si camere de familie.

Vedere de ansamblu Pensiunea  Xo Residence Arad

Pensiunea Xo Residence

Strada Ion Rațiu 15, Arad, Romania, Arad, Romania

Pensiunea XO Residence este situată la 500m de o importantă zonă financiara si comerciala, in apropierea centrului orașului Arad, iar amplasarea este ideala pentru turisii aflati in transit in zona sau pentru oamenii de afaceri.

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Foto Hotel Lotus

Hotel Lotus

Strada Alexandru Vlad 28, Arad, Romania, Arad, Romania

Localizat in partea centrala a orasului Arad, la numai 1,5 km distanta de mers fata de Biserica Rosie, fiind ideal pentru turistii ce vor sa viziteze atractiile din centru, precum si pentru cei ce calatoresc in interes de afaceri.

Suplimentar, Hotel Lotus ofera si masaj, bar de zi, terasa, room service, seif la receptie, camere de familie, fax si copiator.

Oaspetii au acces gratuit la parcare.

Cazare Murani

Foto Murani

Casa Murani

Murani nr.146, Județul Timiș, Murani, Romania

Casa Murani este situată în localitatea Murani, județul Timiș.

Pensiunea asigură un serviciu de spălătorie, dispune de fax şi copiator.

De asemenea, există un loc de joacă pentru copii. Oaspeții de la Casa Murani se pot bucura de diferite activități în Murani și în împrejurimi, printre care și pescuitul.

Preturi de la 160 RON

Cele mai ieftine hoteluri din Arad pe care noi le recomandam sunt Hotel Xe-Mar , Pensiunea Roua si Pensiunea Xo Residence .
Noi va recomandam hotelurile , si din Arad .