Cazare Vişeu de Sus

Cazare Romania / Cazare Vişeu de Sus
Vedere de ansamblu Gabriela Vișeu de Sus

Hotel Gabriela Vișeu de Sus

Strada Rândunelelor 19, 435700, Județul Maramureș, Vișeu de Sus, Romania

La Hotel Gabriela beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Vișeu de Sus Hotel Gabriela pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Gabriela din Vișeu de Sus nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Gabriela vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Vișeu de Sus cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Gabriela

Preturi de la

250 RON

Imagine Paradisul Verde Moisei

Paradisul Verde Moisei

Secundara nr.664 H, Județul Maramureș, Moisei, Romania

La Paradisul Verde beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Moisei Paradisul Verde pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Paradisul Verde din Moisei nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Paradisul Verde vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Moisei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Paradisul Verde

Preturi de la

400 RON

Foto Ivascu Moisei Moisei

Casa Ivascu Moisei Moisei

DN18 nr.1244, Județul Maramureș, Moisei, Romania

La Casa Ivascu Moisei beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Moisei Casa Ivascu Moisei pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Casa Ivascu Moisei, având acces la facilități dedicate copiilor. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Moisei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Casa Ivascu Moisei

Preturi de la

140 RON

Vedere de ansamblu Yara Vișeu de Sus

Hotel Yara Vișeu de Sus

Strada 1 Mai nr.52, Județul Maramureș, Vișeu de Sus, Romania

La Hotel Yara beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Vișeu de Sus Hotel Yara pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Hotel Yara, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Hotel Yara vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Vișeu de Sus cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Yara

Preturi de la

380 RON

Cazare Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3*

Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* Moisei

DN18 nr.390, Județul Maramureș, Moisei, Romania

Cazare la Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* din Moisei nu beneficiază de o parcare. Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* din Moisei nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Moisei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3*

Preturi de la

390 RON

Cazare Magnolia Resort Chalets

Magnolia Resort Chalets Vișeu de Sus

Strada Arşiţa nr.90, Județul Maramureș, Vișeu de Sus, Romania

La Magnolia Resort Chalets beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Vișeu de Sus Magnolia Resort Chalets pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Magnolia Resort Chalets, având acces la facilități dedicate copiilor. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Vișeu de Sus cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Magnolia Resort Chalets

Vezi tarife

Foto Pensiunea ECO TIM Moisei

Pensiunea ECO TIM Moisei

DN17C nr.300, Județul Maramureș, Moisei, Romania

La Pensiunea ECO TIM beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Moisei Pensiunea ECO TIM pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Pensiunea ECO TIM, având acces la facilități dedicate copiilor. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Moisei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea ECO TIM

Preturi de la

536 RON

Despre Vişeu de Sus

De ce să vizitezi orașul Viseul de Sus? Recomandările noastre.

Oraşul Vişeu de Sus are o încărcătură istorică şi culturală de o valoare impresionantă, datorată în principal poziției geografice favorabile, la confluența dintre Valea Vişeului şi Valea Vaserului facând parte din Ţara Maramureşului, cunoscută şi ca "Maramureşul Istoric".

Turiştii care aleg cazare Vişeul de Sus pot vizita cel puțin 8 locații clasificate drept monumente istorice, pot admira colecțiile muzeului local sau pot participa la numeroasele evenimente cu caracter cultural sau recreativ pe care oraşul le găzduieşte de-a lungul anului.

Evenimentele culturale care se desfasoara pe tot parcursul anului in orasul Viseul de Sus sunt motive intemeiate pentru a alege cazare Viseul de Sus. Printre acestea, va recomandam Festivalul Folcloric “Armonii de Primavara”, Festivalul National de Satira si Umor “Zambete in Prier”, Noptile Muzicale de pe Valea Vaserului, Facliile de Sanziene si Viflaiemul de Craciun. Daca alegeti cazare Viseul de Sus pentru a participa la aceste evenimente veti avea ocazia unica de a patrunde misterele civilizatiei Maramuresene si a traditiilor pastrate in aceasta zona.

Una din cele mai imporante atractii ale orasului Viseul de Sus, o valoare culturala si tehnica a Romaniei, este Mocanita.  Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Din anul 1932 CFF Vişeu de Sus funcţionează aproape fără întrerupere, iar turistii care aleg cazare Viseul de Sus au ocazia unica de a face o plimbare exceptionala cu cel mai vechi tren din tara.

Obiective turistice în orașul Viseul de sus

Viseul de Sus este o destinatie de vacanta cu totul deosebita, atat prin conservarea traditiilor locale, prin legendele locului, dar si prin obiectivele turistice speciale si unice care sunt la dispozitia turistilor care aleg cazare Viseul de Sus. Va prezentam in continuare doar cateva dintre ele avand siguranta ca daca veti alege cazare Viseul de Sus veti descoprii si altele.

Mocãnița de pe Valea Vaserului - ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Puteti alege cazare Viseul de sus in jurul gării istorice.

Trenul-Hotel Carpatia-Express - Garnitura de tren Carpatia-Express este stationata permanent in gara Viseu de Sus, fiind o modalitate originală de cazare Viseul de Sus. Garnitura este formată dintr-o locomotivă cu abur, un vagon-restaurant și două vagoane de dormit produse în DDR pentru căile ferate ale fostei Cehoslovacii. Pe lânga șarmul autentic al vagoanelor de dormit, "Carpatia-Express" oferă 20 de compartimente pentru cazare Viseul de Sus, fiecare cu câte doua paturi. Numai 50 de metri îi despart pe oaspeți dimineața, de locul de plecare al Mocaniței spre Valea Vaserului.

Lacase de cult în orașul Viseul de sus

Biserica Ortodoxa Viseu – ridicata la 1933, cu suportul generalului Nicolae Uica care a donat zestea fiicei sale trecuta in nefiinta, Biserica poarta hramul Sfantul Nicolae, iar interioarele au fost imbunatatite de-a lungul anilor cu picturi si icoane deosebite. Turistii care aleg cazare Viseul de Sus pot vizita biserica sau chiar participa la frumoasele slujbe care se tin aici.

Biserica Romano-Catolica “Ioachim si Ana” – incadrata in Repertoriul Arheologic National ca monument istoric, Biserica Romano-Catolica Ioachim si Ana din Viseu a fost ridicata la 1907 si a functionat ca centru al comunitatii germane de tipteri din zona, alaturi de scoala germana din localitate.   

Manastirea de pe Valea Scradei – ridicata la 1990 pe locul vechi vetre monahale a unei biserici din 1719, distrusa de armata generalului Bucow. Astazi manastirea este locuita de maici si reprezinta un reper important al istoriei religioase din zona, loc in care turistii care aleg cazare Viseul de Sus pot afla detalii si legende despre frumoasa zona a Maramuresului.

Monumente și clădiri în orașul Viseul de sus

Casa-muzeu “Elefant” – ulltima casă evreiască tradiţională din lemn ramasa intrega a fost inaugurată ca muzeu în 2011 si prezintă secvenţe din viaţa evreilor din oraş. Casa Elefant asteapta turistii care aleg cazare Viseul de Sus cu o bibliotecă-cafenea, unde se pot admira o serie de obiecte aparţinând comunităţii evreieşti din zonă.

Casa de cultura Viseul de Sus – gazda a ansamblului folcloric premiat international “Maramuresul”, locul de desfasurare a majoritatii evenimentelor culturale din zona.

Muzeul de Istorie și Etnografie Vișeu de Sus - s-a deschis în ziua de 1 Decembrie 2003, la aniversarea a 85 de ani de la Marea Unire a românilor. Fondul muzeistic este structurat pe două secțiuni: istorie, o sală la parter și etnografie, două săli la etaj. Cele peste 2000 de exponate sunt grupate pe sectoare de activitate ale vieții materiale și spirituale: agricultură, păstorit, lucrul la pădure, obiecte casnice, prelucrarea cânepei și a lânii, ceramică, religie, artă. Muzeul prezinta turistilor care aleg cazare Viseul de Sus o oglindă a vieții locuitorilor din Vișeu dar și din zonă.

Parcuri si gradini în orașul Viseul de sus

Parcul Naţional Munţii Maramureşului - are o suprafață de 148.850 ha și este cel mai mare parc natural din România. In parc se identifica relief glaciar, periglaciar, vulcanic, structural precum si zone cu relief dezvoltat în roci cristaline și calcare. Tocmai datorită diversității și importantei formelor de relief de aici, în parc există patru arii protejate: Stâncariile Sâlhoi-Zâmbroslavile (5 ha), Cornu Nedeii - Ciungii Bălăsânii (800 ha), Farcău-Vinderel–Mihailecu (100 ha) și Poiana cu narcise Tomnatec-Sehleanu (100 ha). Pe lânga acestea, în zona se găsesc peste 30 de peșteri de dimensiuni reduse precum și câteva cascade. Turistii pot alege cazare Viseul de Sus la baza Parcului Muntii Maramuresului.

Valea Vaserului - cel mai valoros obiectiv natural din zona Vişeu de Sus, se remarcă prin existența Mocăniței (trenul cu aburi), locația principală de atracție a turiștilor, cu o tradiţie a turismul în această zonă datând încă din secolul XX. Valea Vaserului cuprinde o zonă împădurită enormă, care până la taberele muncitorilor nu este locuită şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Cei care aleg cazare Viseul de Sus pe Valea Vaserului vor beneficia de vederi exceptionale si acces facil la plimbarile cu Mocanita.

Valea Vinului - izvoarele minerale de pe Valea Vinului, "La căldare", "La Ştiubei", "Izvorul lui Victor" și în special izvorul cunoscut sub numele de "Gulaci" au fost la începutul secolului al XX-lea parte a unei stațiuni balneoclimaterice, și au în continuare un potențial imens de valorificare, prin calitatea apelor și proprietăților binefăcătoare. Încă din secolul al XIX-lea, în Valea Vinului erau consemnate aproximativ 100 de izvoare de apă minerală sau "borcut", așa cum este denumită local. Puteti alege cazare Viseul de sus in zona Valea Vinului pentru a combina vacanta culturala cu tratamentul balenoclimateric.

Istoria orasului Viseul de sus

Vișeu de Sus este atestat documentar din 2 februarie 1365, în diploma regelui maghiar Ludovic de Anjou.  O alta denumire a localitatii intalnita incepand cu 1549 este cea de „Între Râuri”, datorita pozitionarii la confluența celor două râuri – nume întâlnit până la începutul secolului XX.

Hotarul Viseu cu Borsa a fost stabilit oficial in 1373. Iar in 1453 voievodul Transilvaniei, Iancu de Hunedoara, drauieste Viseul celor tre cnezi Stefan, Petru Mandru si Nan. Toti trei au contribuit semnificativ la dezvoltarea armonioasa a asezarii si pastrarea traditiilor locului.

Evoluția actualului oraș începe după anul 1770, când se înființează la Vișeu și Borșa centre forestiere cu muncitori – coloniști țipțeri – din Zips, aduși la Vișeu din ordinul împăratului Iosif al II–lea al Austriei. În anul 1743 la Vișeu de Sus se stabilesc mineri din Saxonia și înființează exploatări de minereuri. În anul 1773 se înființează la Vișeu un centru de exploatare forestieră, colonizat cu sași din Zips.

În Vișeu de Sus exploatarea lemnului are o vechime care se confundă cu vechimea orașului. Chiar și legenda spune că, în urmă cu poate mai mult de o mie de ani, un tată și cu fiul său s-au dus să taie lemne din pădure. Nefericirea a făcut ca un lemn să-l lovească mortal pe fiu. În memoria fiului său, tatăl a construit pe acest loc o biserică. În jurul bisericii s-au făcut mai apoi case și astfel capătă contur o așezare umană care s-a numit, la început, „Între Râuri”, pentru că se întindea între râul Vișeu și Vaser, iar apoi i s-a spus Vișeu de Sus.

Intrebari despre Cazare Vişeu de Sus

Care sunt cele mai populare hoteluri din Vişeu de Sus?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Paradisul Verde, Casa Ivascu Moisei și Hotel Yara

Cauți cazare ieftină în Vişeu de Sus?

Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Casa Ivascu Moisei, Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* și Paradisul Verde

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Vişeu de Sus?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Vişeu de Sus care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Vişeu de Sus afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Vişeu de Sus

Cazare Petrova

Vedere de ansamblu Pensiunea Dacii Liberi Petrova

Pensiunea Dacii Liberi Petrova

DN18 nr.293, Județul Maramureș, Petrova, Romania

La Pensiunea Dacii Liberi beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Petrova Pensiunea Dacii Liberi pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Pensiunea Dacii Liberi, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Pensiunea Dacii Liberi vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Petrova cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Dacii Liberi

Vezi tarife

Cazare Barsana

Imagine Pensiunea Valea Branzei

Pensiunea Valea Branzei Barsana

Principala, Județul Maramureș, Barsana, Romania

La Pensiunea Valea Branzei beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Barsana Pensiunea Valea Branzei pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Pensiunea Valea Branzei, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Pensiunea Valea Branzei vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Barsana cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Valea Branzei

Preturi de la

160 RON

Cazare Vadu Izei

Galerie Doina 3*

Pensiunea Doina 3* Vadu Izei

Strada Șugău nr.72a, Județul Maramureș, Vadu Izei, Romania

Cazare la Pensiunea Doina 3* nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Doina 3* din Vadu Izei nu beneficiază de o parcare. Pensiunea Doina 3* din Vadu Izei nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Vadu Izei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Doina 3*

Vezi tarife

Galerie Vadu Izei Vadu Izei

Pensiunea Vadu Izei Vadu Izei

Strada Principală, 437365, Județul Maramureș, Vadu Izei, Romania

La Pensiunea Vadu Izei beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Vadu Izei Pensiunea Vadu Izei pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Vadu Izei din Vadu Izei nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Vadu Izei vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Vadu Izei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Vadu Izei

Vezi tarife

Galerie Pensiunea Ioana Lavita

Pensiunea Ioana Lavita Vadu Izei

Strada Principală nr.332a, Județul Maramureș, Vadu Izei, Romania

La Pensiunea Ioana Lavita beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Vadu Izei Pensiunea Ioana Lavita pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Ioana Lavita din Vadu Izei nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Ioana Lavita vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Vadu Izei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Ioana Lavita

Preturi de la

90 RON

Galerie Agroturistică Raluca

Pensiunea Agroturistică Raluca Vadu Izei

Principală nr.nr. 257, Județul Maramureș, Vadu Izei, Romania

Cazare la Pensiunea Agroturistică Raluca nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Pensiunea Agroturistică Raluca din Vadu Izei nu beneficiază de o parcare. Pensiunea Agroturistică Raluca din Vadu Izei nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Vadu Izei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Agroturistică Raluca

Vezi tarife