Categorii
City Break

Vacanța în Azuga. Activități recreaționale în micul oraș de munte

Stațiunea Azuga este localizată la poalele Munților Bucegi, la o altitudine de 920 m. Stațiunea se recomandă pentru tratarea nevrozelor astenice, a surmenajului fizic si intelectual, datorită climei de tip subalpin, a aerului curat, ozonizat. Aceasta este un important punct de plecare pentru drumeții, trasee turistice pentru toate categoriile, pentru practicarea sporturilor de iarnă sau vară.

Ce poți face în Azuga?

Orașul este adăpostit de Munții Bucegi și Munții Baiului, de râurile, Azuga și Prahova, precum și de numeroase păduri, care alcătuiesc toate un cadru natural excelent pentru turiștii iubitori de ieșiri în aer liber.

Ca orice stațiune montană care se respectă și Azuga se poate mândri cu nu mai puțin de șase pârtii cu lungimi de până la 2100 m. Pe timpul verii, te poți menține activ pe terenurile de fotbal, volei sau tenis. Dacă ești iubitor de adrenalină și pasionat de sporturi extreme, atunci ai de ales între escalada,  bikingul sau chiar vânătoarea.

Azuga este paradisul sporturilor de iarnă (snowboarding, schi alpin, fond, randonee, snowboard, saniuș). În lunile de vară, poți alege sa îți încarci bateriile prin plimbări cu ATV-ul, paintball, drumeții, biking, pescuit sportiv, plus multe altele.

Drumeții spectaculoase pentru toate categoriile

Azuga este punctul propice de plecare către multe trasee turistice. Accesul până aici e posibil cu ajutorul mașinii sau a trenului care circulă pe ruta București – Brașov. Un traseu pe care îl poți face este pe ruta Azuga – Cabana Gura Diham, cu o durată de aproximativ 1-2 ore. Mai poți încerca traseul Azuga – Vârful Clăbucetul Taurului – Cabana Gârbova. Aceasta se află la o altitudine de 1350 m și este considerată unul dintre obiectivele turistice de neratat de pe Valea Prahovei, din Munții Baiului.
Cabana se află sub Vârful Clăbucetul Taurului (1520 m), la o distanță de până la 20 minute de telescaunul de la Clăbucet – Plecare.

Vei parcurge o mare parte pe poteci de pădure deasă și bogată, te vei bucura de răcoarea brazilor și liniștea munților, iar apoi vei ieși pe coama muntelui înainte de Cabana Gârbova și Vârful Clăbucetul Taurului.

Traseele montane din Munții Baiului pot fi o alegere ideală de a-ți petrece un concediu sau weekend tihnit în inima naturii. Acestea sunt de dificultate mică și practicabile în oricare perioadă din an. Datorită faptului că sunt poziționați vis-a-vis de Munții Bucegi, vei admira priveliștea către stâncile impunătoare ale Bucegilor, spectaculoase în orice anotimp.

Orașul Azuga te întâmpină cu unele dintre cele mai fascinante rezervații naturale existente pe Valea Prahovei. Printre acestea, cele mai importante sunt: Rezervația naturală botanică Poiana cu Narcise – Clăbucetul Azugii de 18,5 ha, Rezervația naturală botanică Poiana cu Narcise – Unghia Mare de 18,22 ha, Rezervația naturală complexă Valea Turcului de 113,75 ha, Rezervația naturală complexă III Unghia Mare de 78,75 ha, Rezervația naturală complexă I Unghia Mare de 42 ha, Rezervația naturală  complexă II Unghia Mare de 50 ha, Rezervația naturală complexă Valea Cazacului de 257,75 ha sau Rezervația naturală geologică și geomorfologică Unghia Mica de 139,75 ha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *