Categorii
City Break

La plimbare prin împrejurimile Timișoarei: obiective și atracții turistice

Orașul din inima Banatului este o adevărată bijuterie arhitecturală și care își surprinde de fiecare dată turiștii prin numeroasele obiective cu importanță culturală și istorică, parcuri bogate în soiuri de flori, piațete, muzee și multe altele. După ce le-ai văzut pe toate, încarcă-ți bateriile și camera foto pentru o nouă expediție interesantă în care să descoperi ce are de oferit “Mica Vienă de pe Bega” și în împrejurimi.

Explorează Herneacova, pentru aventură și călărie

Domeniul Herneacova îl găsești la jumătatea drumului dintre Lugoj și Timișoara. Pasionații de echitație și iubitorii de cai, îl recunosc, fiind cel mai renumit complex de profil din Europa de Est. După plimbarea cu caii, te poți relaxa la restaurantul cu preparate internaționale, ori îți poți satisface setea de aventură în parcul cu tiroliană. Pentru cei ce își doresc liniște și plimbări în natură, atunci pot alege traseele prin pădure, potecile de jur împrejurul domeniului pe care se pot plimba în tihnă.

Admiră singurul sat rotund din România

Cum mergi din Timișoara către Lipova, la 40 km, vei întâlni acest sat circular pe numele lui, Charlottenburg, cu case svăbești și duzi seculari. Forma unică a așezării este în sine o atracție, motiv pentru care, acest obiectiv a ajuns recunoscut la nivel internațional.

Buziaș, comoara din județul Timiș

La 34 km de Timișoara, găsești parcul dendrologic din Buziaș. Impresionant, cu o suprafață care se întinde pe 20 de hectare, parcul adăpostește specii rare de copaci. Tot aici ai șansa să vezi și primul ștrand cu apă minerală din Europa, precum și colonada de lemn, unică în Europa, ca lungime și ca stil arhitectural. Colonada este de-a dreptul impresionantă. Lucrată în lemn, colonada uimește prin eleganța stilului arhitectural bizantin. Colonada este locul perfect pentru o plimbare romantică.

Mlaștinile Satchinez, delta Banatului

La nu mai mult de 31 km de Timișoara, te întâmpină o splendidă rezervație naturală ornitologică. Mlaștinile Satchinez este o arie naturală protejată de lege și care se întinde pe o suprafață de 122 de hectare. Speciile de păsări protejate de lege pe care le poți găsi aici în lunile aprilie și septembrie sunt: cioc-întorsul, piciorongul, stârcul și egreta. Pe lângă păsări, rezervația mai adăpostește și: iepuri, vulpi, căprioare și porci mistreți. În apropiere, există și Conacul din Hodini, monument istoric construit în 1840.

Peștera Românești

Localitatea Românești, aflată la 100 km de Timișoara, deține una dintre cele mai cunoscute peșteri din județul Timiș. Grota este dispusă pe trei nivele și are o suprafață de 1.450 m. Nu rata Sala Liliecilor, locul în care trăiește permanent o colonie de lilieci sau Sala Concertelor, unde se organizează  spectacole de muzică, datorită acusticii sale.

Dacă te afli aici, îmbogățește-ți experiența cu o vizită la Peștera Albastră. Aceasta a devenit faimoasă prin culoarea albastră a rocilor din interior.

Pajiștea cu narcise din Bătești

O altă rezervație naturală pe care merită să o vezi cel puțin o dată, este pajiștea cu narcise din Bătești. Cu o suprafață de aproximativ 20 de ha pline cu narcise, rezervația a fost declarată arie protejată de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *