Categorii
City Break

Descoperă comorile din “orașul florilor”: atracții pe care nu le știai aproape de Timișoara

Alege să îți faci o vacanță inedită vizitând cele mai spectaculoase locuri pe care ți le poate oferi “Mica Vienă de pe malul Begăi”, atât în oraș, cât și în împrejurimi. Sunt locuri mai puțin cunoscute, cu legende, cu istorie uimitoare sau chiar cu proprietăți tămăduitoare, atracții despre care cel mai probabil nici nu ai auzit. Explorează tot ce îți oferă frumosul oraș din inima Banatului: de la cafenele și parcuri cu flori, până la rezervații naturale și cascade.

Gărâna, cel mai cunoscut sat de vacanță din Banat

Este amplasat pe o muchie de deal, la 935 m altitudine și are o arhitectura specifică satelor de munte germane. Pe timp de vară, turiștii aleg această destinație pentru  Festivalul Internațional de Jazz sau pentru Festivalul de Folk. Iarna, iubitorii sporturilor de munte vin aici pentru a schia pe pârtiile amenajate în sat. Mai mult, pe coama dealului găsești o expoziție permanentă de sculptură, realizată de taberele anuale de sculptură.

Lacul și plaja Ghioroc, ”Litoralul vestului”

Lacul Ghioroc este amplasat la poalele Munților Zărandului și se întinde pe o suprafață de 10 hectare. În plus, în apropierea lacului, te vei bucura de o plajă amenajată cu nisip, înconjurată de palmieri și umbrele de stuf pentru un ambient exotic.

Călătorie Oravița-Anina: cea mai veche cale ferată montană din România

Ca turist în Banat nu trebuie să ratezi călătoria cu trenul pe traseul Oravița-Anina, care cu siguranță te va uimi prin peisaje desprinse din povești și senzațiile pe care ți le oferă. Linia nu este electrificată și funcționează cu o locomotivă diesel-electrică special construită pentru traseul Oravița-Anina. Trenul are două vagoane care au fost construite în 1914, necompartimentate, cu bănci din lemn care amintesc de vechile trenuri de acum 40 de ani. Dar condițiile din tren sunt mai puțin importante, deoarece îți vei petrece cea mai mare parte din timp cu capul și aparatul scoase pe geam. Te așteaptă un traseu fabulos printre stânci, pe lângă fostă mină de uraniu de pe vremea lui Stalin, 14 tuneluri, 89 de podețe și 10 viaducte. Gara din Oravița este cea mai veche gară din România. Orașul este de asemenea atractiv datorită atracțiilor unicat, precum primul teatru din țară sau cea mai veche farmacie montanistică din regiunea Banatului.

Stațiunea Băile Călacea

Situată la 25 km de Timișoara și la o altitudine de 117 m, stațiunea Băile Călacea este recomandată pentru tratarea bolilor aparatului locomotor, pentru sistemul nervos, afecțiuni reumatismale, gastrite sau afecțiuni hepato-biliare.

În afara băilor cu apă termală, turiștii pot beneficia de kinetoterapie, împachetări cu parafină, masaj sau băi de lumină, plus multe altele. Pentru relaxare ai și mai multe opțiuni, printre care: ștrand, terenuri pentru practicarea diverselor sporturi, parc și grădină zoologică. Parcul se întinde pe o suprafață de 14 hectare și în interior vei găsi de la arbori seculari și până la păduri de salcâmi și molizi. La câțiva pași vei fi surprins de lacul cu nuferi albi și de mica gradină zoologică. Aici este locul cel mai indicat pentru tratament și relaxare, chiar și atunci când vii în vizită cu copiii. Atracțiile puse la dispoziție le vor oferi o vacanță de neuitat, în timp ce tu îți respecți tratamentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *