Categorii
City Break

Locuri de vizitat cu copiii în Timișoara și împrejurimi

Ți-ai planificat un weekend prelungit pentru plimbări, aventură și escapadă din rutină dar nu știi unde să te orientezi, astfel încât să fie bine și pentru copii. Îți propun o plimbare pe străduțele cochete ale Timișoarei și ușor, ușor în afara orașului, unde să descoperi adevărate comori.

Muzeul Consumatorului Comunist

Chiar dacă juniorii tăi nu se dau în vânt după muzee, cu siguranță că acesta îi va impresiona. Aflat în apropiere de Bega, pe strada Laszlo Szekely, numărul 1, muzeul este deschis zilnic iar intrarea este liberă. Ce trebuie sa faci tu? Să îl vizitezi.

Muzeul a fost inaugurat în anul 2015 și în prezent este amenajat sub forma unei locuințe în stilul Epocii de Aur: cu sufragerie, camera copiilor, bucătărie, debara. Locuința-muzeu expune cam tot ce puteai găsi pe atunci într-o casă obișnuită: obiecte de uz casnic și decorativ românești, mobilier, bunuri provenite din marfa de contrabandă, îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii de îmbrăcăminte, electrocasnice, jocuri și jucării, casete audio, discuri vinil, produse cosmetice. Dacă faci turul locuinței comuniste, te vei revedea cu păpușile Arădeana, îți vei aminti de discurile și casetele cu muzică pionierească, sticlele de lapte și de bere, săpunurile Cheia și altele. Copiii vor putea răsfoi ziarele și revistele vremii, vor face cunoștință cu almanahurile sau pot asculta muzică patriotică în timp ce ating jucăriile puse la dispoziția lor. 

Tărâmul Aventurilor

Ieși pentru câteva ore din oraș pentru că la 33 km distanță vei găsi un loc pe care copiii tăi îl vor adora. În Buziaș, „Tărâmul Aventurilor” este locul ideal, unde copiii pot desfășura activități în aer liber, pot sărbători zile de naștere, se pot antrena pentru activități sportiv-recreative, teambuilding, dezvoltare personală. Pentru părinți s-au pregătit condiții în care să se relaxeze cât timp copiii sunt la joacă și să pregătească un grătar pe care să îl servească în foișoarele amenajate.

Parcul de aventură Nădrag

Acesta este localizat la mai puțin de 100 km de Timișoara. Parcul are o suprafață de 3.000 mp și oferă turiștilor șase trasee cu grade diferite de dificultate (patru pentru adulți și două pentru copii) cu 64 de elemente suspendate: traversări, săritoare, cățărători, platforme, tiroliene.

Parcul de Aventură Herneacova

La doi pași de Timișoara, 30 km distanță s-a deschis cel mai tare parc de aventură pentru iubitorii de senzații tari. Îi poți face o surpriză copilului tău cu o după-amiază petrecută împreună pe unul dintre traseele specifice nivelului vostru sau vă puteți testa curajul încercând tiroliana. Bonus, aer curat și mișcare în mijlocul naturii, departe de poluare si haos.

Parcul dendrologic de la Bazoș

Parcul dendrologic de la Bazoș este o opțiune la îndemână pentru picnic, ședințe foto și plimbări în natură. La o aruncătură de băț de oraș, Parcul Dendrologic Bazoș se află la 20 km de Timișoara și are o suprafață de 60 de hectare.

 Azi, parcul cuprinde aproximativ 1100 de specii de copaci de pe toate continentele și deține cea mai completă colecție de stejari americani și carya din țară. Tot aici vei întâlni cel mai vârstnic stejar din județul Timiș, ajuns la vârsta de 500 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *