Categorii
City Break

Evenimente și festivaluri în Timișoara

Ai chef să participi la un eveniment cultural sau artistic sau poate îți este dor de un festival de muzică și multă distracție. Dacă ești turist în Timișoara sau localnic, aruncă o privire peste evenimentele care au loc anual în “orașul din inima Banatului”. Bogată în obiective istorice și culturale, orașul de pe malul Begăi te întâmpină în fiecare an cu evenimente pentru toate stilurile.

“Mica Vienă” din inima Banatului, îmbrăcată în flori

  • Festivalul Florilor, Timfloralis

Orașul florilor, cum mai este denumită Timișoara, nu putea să nu aibă un festival emblematic care să îi sărbătorească renumele.
În luna aprilie, timp de trei zile, Timișoara va fi locul de întâlnire a celor mai talentați designeri, arhitecți, peisagiști, floriști internaționali, ecologiști, artiști, elevi și studenți, al căror vis va fi evidențierea florilor în contextul urban prin expoziții florale și aranjamente inedite.
Ce mai poți găsi în cadrul Festivalului Timfloralis? Workshop-uri atât pentru amatori, cât și pentru floriști profesioniști, spectacole de muzică și dans, evenimente pentru copii.

Proiecții speciale pentru cinefili

Dacă ești pasionat de arta filmului sau poate chiar ai creat unul care se și încadrează în domeniile festivalului, atunci, aici este locul în care trebuie să te înscrii. Este singurul festival de SF și Fantasy din țară și va avea loc la Dumbrăvița-Timiș, pe 15-19 septembrie. Sunt înscrise la festival peste 100 de filme din mai multe țări, filme de lung și scurt metraj. Festivalul are patru categorii de filme: Science Fiction, Fantasy, Animație și Comedie/Parodie.

  • Festivalul Medieval al Castelului Huniade

Între 16-18 iulie, festivalul reînvie special pentru publicul timișorean, lumea cavalerilor și a domnițelor, a vechilor obiceiuri și meșteșuguri, cântecelor și dansurilor tradiționale de secole în urmă. Concursuri de gătit, ateliere, demonstrații și povești la lumina focului, te vor purta timp de trei zile, într-o lume demult apusă.

Concerte, ateliere, dans și viață de noapte

  • Zilele Timișoarei

Hai în data de 3 august și sărbătorește împreună cu timișorenii, ziua celui mai frumos oraș bănățean. Fii prezent atunci pentru a participa la reconstituirea momentului istoric al intrării trupelor române conduse de colonelul Virgil Economu în Timișoara și la defilări. Învață despre tradiții la Târgul meșterilor populari, distrează-te la concertele celor mai renumiți artiști români, admiră ansamblurile folclorice sau ia parte la unul dintre atelierele organizate în centru.

Fii prezent în Timișoara între 13-15 septembrie, la cel mai diversificat eveniment, special pentru toate gusturile și categoriile de vârstă. Concerte, ateliere și activități pentru toate vârstele (inginerie genetică, ilustrație, cioplit în lemn, confecționat cosmetice naturale, sau dans), degustări de vin, cafea sau ciocolată, bucate tradiționale arăbești și experiența unui fine dining în grădina unei case din cadrul muzeului.

  • Flight Festival

Între 27-29 august, Aerodromul Cioca devine nucleul distracției, culturii, artei și tehnologiei. Evenimentul are loc pe o suprafață de 5 hectare cu scena principală și scena techno, plus zone cu ateliere creative. Fostul hangar folosit pentru gararea avioanelor devine o sală de cinema, unde vor rula filme recunoscute internațional. Tot aici, pe timp de noapte, locul se transformă într-o zonă dedicată party-urilor, artei digitale și muzicii experimentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *