Categorii
City Break

Evenimente și festivaluri în Predeal

Predeal este orașul situat la cea mai mare altitudine din România (1.030–1.110 m).  Amplasat în județul Brașov, la limita între regiunile Muntenia și Transilvania, Predeal a devenit cu timpul una dintre cele mai iubite stațiuni montane datorită domeniului schiabil, numeroaselor sporturi de iarnă care pot fi practicate în funcție de nivel, obiective istorice și religioase, a aerului nepoluat, plus multe altele. Pe lângă un weekend la ski sau un concediu pe trasee montane, stațiunea oferă turiștilor ocazional evenimente de divertisment.  

Ce facem în Predeal atunci când nu suntem pe munte

  • Zilele Orașului

În luna mai, centrul stațiunii Predeal se transformă în ceva cu totul deosebit. Se îmbracă în decoruri autentice și dă drumul la sărbătoare prin concerte live cu artiști de renume, prin spectacole cu personaje din filme, expoziții, ateliere creative pentru copii, parade, târguri cu produse tradiționale românești, sau concursuri pentru copii.

  • Festivalul Muntelui  

În luna august, turiștii aflați în zonă vor avea parte de distracție și voie bună cu sărbătoarea care a devenit deja tradiție: Festivalul Muntelui. Pe lângă momente artistice, participanții vor experimenta tir cu arcul, drumeții organizate sau escaladă, sau se vor putea întrece la concurs biciclete, treasure hunt și street art. Pentru turiștii mai puțin activi sunt de regulă pregătite expoziții gastronomice, de artă tradițională, fotografie, expoziții canine, precum și ateliere.

Dacă la început de septembrie nu ai alte planuri, atunci vino și răsfață-te cu o paradă de plăcinte pregătite de bucătari din toate colțurile țării după rețete tradiționale sau rețete inedite moderne. Ai posibilitatea să deguști cele mai diverse plăcinte, de toate formele și dimensiunile, din toate regiunile țării sau chiar delicatese orientale, cu specific tătăresc, grecesc sau turcesc. Vreme caldă, aer de munte, patru zile neîncheiate de festin culinar. Așa s-ar putea descrie un mini concediu sau un weekend prelungit perfect.

  • Alpin Film Festival

Alpin Film Festival este primul festival de film montan din țară. Acest eveniment face parte din International Alliance for Mountain Film.  În cadrul acestui eveniment, participanții vor putea viziona atât filme cât și expoziții de carte și fotografie. Timp de șapte zile, pasionații de munte și aventură vor avea la dispoziție câteva zile pline de proiecții cu cele mai premiate filme, expoziții de fotografie alpină, lansări de carte, precum și întâlniri cu alpiniști sau sportivi din România.

Cum ne menținem condiția fizică fără ski sau drumeții

  • Predeal Winter Fest

Evenimentul îi întâmpină pe turiști cu cele mai diverse ateliere, concerte cu artiști populari, momente spectaculoase cu ansambluri, într-un cuvânt, dans și voie bună în inima Prahovei.

Acesta este un eveniment de alergare pentru amatori, dar și pentru cei mai experimentați. Concursul de alergare montană pune participanților la dispoziție trei probe. Punctul de plecare și de sosire este baza pârtiei Clăbucet, iar probele se desfășoară pe distanțe de 13 km, 23 km, 42 km. În cursul alergărilor, participanții se vor bucura de potecile pădurilor de munte și de peisaje splendide. Predeal Forest Run este dedicat pasiunii de a alerga prin într-un cadru natural montan, cu grade de dificultate accesibile și provocatoare în același timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *