Categorii
City Break

Obiective și atracții turistice în Azuga

Aflată la altitudinea de 895-950 m, Azuga mai e cunoscută ca stațiunea „paradis al schiorilor”. Stațiunea Azuga este locul dedicat schiorilor profesioniști. Pentru cei care nu îmbrățișează sporturile de iarnă sau care își doresc doar să se bucure de împrejurimi, Azuga le oferă obiective care trebuie bifate de orice turist aflat în zonă.

Ce e de văzut în Azuga?

  • Cabana de vânătoare Azuga

Fosta vilă a lui Ceaușescu este localizată în mijlocul unei păduri bogate de molid, la o altitudine de 1162 m, la o distanță de 12 km de oraș. A fost construită în anul 1960 de către statul român, folosită de Gheorghe Gheorghiu Dej, iar mai apoi de către Ceaușescu. Azi, Cabana de Vânătoare Azuga se numără printre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei.

  • Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial

Cimitirul eroilor din Primul Război Mondial (1913-1918) poate fi găsit la ieșirea din localitate. Cimitirul a fost amenajat în 1920, iar suprafața de 2000 metri pătrați include 160 cruci militare și 3 troițe de lemn.

  •  Biserica Sfânta Treime din Azuga. Construită în 1902-1903, în mare parte din investițiile Casei Regale. Biserica ortodoxă poartă hramul Sfânta Treime. Turiștii care calcă pragul vor putea admira curtea deosebită în care te poți simți ca într-un parc, având o suprafață totală de 1500 metri pătrați cu poteci și aranjamente florale.
  • Capela de pe Muntele Sorica

Monument închinat luptătorilor celui de-al Doilea Război Mondial. Aici, turistul se mai poate delecta cu monumente ale naturii precum: Fagul Secular din curtea Ocolului Silvic sau Arborele Mamut (Sequoia Gigantea) sau bradul alb.

  • Monumentul Ecaterina Teodoriu

Acest obiectiv îl găsești și în timpul unei plimbări de relaxare în Parcul Central din Azuga. Monumentul este închinat „eroinei de la Jiu”, o femeie ofițer care a luptat pe fronturile Primului Război Mondial.

Descoperă și frumusețea împrejurimilor

Dacă ai vizitat tot ce ți-am povestit că merită văzut, atunci încarcă-ți camera și pornește la drum în explorarea împrejurimilor stațiunii.

  • Castelul Cantacuzino

La doar 5 km de Azuga, se află stațiunea Bușteni, unde ai de vizitat Castelul Cantacuzino pe care în niciun caz nu poți să îl ratezi dacă te afli în zonă. Castelul Cantacuzino este unul dintre cele mai importante obiective turistice zona Valea Prahovei. Structura locului te duce cu gândul în vremuri apuse. Intrarea se face pe o poartă din fier forjat, care îți permite accesul spre o alee cu brazi înalți și fântâni arteziene. Grota artificială și Vârful Caraiman din Munții Bucegi cu Crucea Eroilor pot fi observate din grădină, fapt care amplifică magia atmosferei ce dăinuie aici de zeci de ani.

  • Monumentul „Ultima Grenadă” din Bușteni

Acesta este închinat eroului Constantin Mușat, căzut în prima conflagrație mondială. Compoziția arhitecturală este amplasată în fața gării din Bușteni și a fost construită în scopul de a menține vii devotamentul, vitejia și onoarea cu Constantin Mușat s-a sacrificat pentru apărarea independenței patriei.

În plus, Azuga are privilegiul de a exista în apropierea multor altor stațiuni cu obiective istorice, religioase și chiar naturale care așteaptă să fie vizitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *