Categorii
City Break

Unde te distrezi în București: evenimente și festivaluri

Unde poți găsi cele mai importante evenimente și concerte, cu cei mai populari artiști, dacă nu în inima țării, în București? Ești turist în capitală sau pur și simplu un localnic dornic de distracție? Alege unul dintre zecile de evenimente anuale pe stilul tău și fă-ți cele mai tari amintiri alături de prieteni sau familie.

Asia Fest

În luna noiembrie, Asia Fest, festivalul tradițiilor orientale, îi poartă pe iubitorii de cultură tradițională și contemporană până în îndepărtata Asie. Timp de trei zile, publicul bucureștean experimentează bucătăria asiatică, spectacole de muzică și dans cu artiști români și internaționali, expoziții, ateliere, concursuri de Cosplay, Kendama si K-Pop, prezentare de costume tradiționale asiatice.

WishFest

În 14-15 septembrie, dorințele devin realitate la WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă. La festivalul din toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripționate cu dorințe și mulțumiri, ce urmează, conform tradiției, să le poarte rugămințile spre cer.
Lampioane personalizate, muzică live pe ponton, băuturi fine și fructe de mare, plimbări cu vaporașul și ateliere creative pentru copii, plus altele, compun programul unui festival reușit.

Summer Well Festival

Cel mai așteptat festival de muzică al verii are loc în 12 august la Domeniul Știrbey din Buftea. Timp de trei zile, pe scenă vor urca cei mai cunoscuți artiști intenaționali și români, inclusiv Orchestra Simfonică București.

Caravana Metropolis

Dacă ești în București în perioada 2-7 iulie, sau ești un cinefil declarat, atunci notează în calendar: Caravana Metropolis care aduce anual, cele mai bune filme europene noi.

Festivalul Internațional de Film și Animație

Iubitorii de film, mai primesc încă o veste bună. Între 9-11 iulie, bucureștenii au la dispoziție cel mai tare maraton al filmelor de animație. Timp de trei zile sunt difuzate sute de scurtmetraje de animație, în special europene, selectate din peste 40 de țări și proiectate pe 33 ecrane. Filmele de animație sunt dedicate atât copiilor, cât și adulților. Acest festival este deci, ocazia perfectă de a petrece timp de calitate împreună cu familia.

Noaptea Devoratorilor de Publicitate

Caravana celor mai tari reclame te așteaptă la finalul lunii septembrie la București. “Noaptea devoratorilor de publicitate” îi reunește pe cei pasionați de reclame sau scurt metraje. Evenimentul durează șase ore, timp în care vor rula reclame amuzante, șocante, uimitoare, din toată lumea. Chiar dacă nu ești neapărat fascinat de reclame, cel puțin, timp de șase ore ai ocazia să te recreezi alături de prieteni și să vă distrați vizionând cele mai creative reclame din lume.

B’ESTFEST

La începutul lunii iulie (5-7 iulie), ocupă loc la unul dintre cele mai bune festivaluri de muzică din Europa. B’ESTFEST, festivalul care aduce anual pe scena din România sute de artiști din toate colțurile lumii, este primul festival internațional din România, care a fost declarat unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Europa Centrala și de Est. Mai mult, B’ESTFEST a fost inclus în lista celor mai bune 20 de festivaluri din Europa (Times, 2009 & Guardian, 2011).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *