Categorii
City Break

Obiective neobișnuite din București

Ca orice oraș vechi, cu o istorie mai mare de 500 de ani, capitala țării noastre nu are doar locuri frumoase, ci și unele care te fascinează prin legende incerte peste care plutește încă misterul. Multe dintre aceste locuri sunt declarate și obiective, vizitate anual de mii de turiști care, însă, de cele mai multe ori nu le cunosc și partea întunecată a istoriei lor. În orice caz, chiar dacă locuiești de mulți ani în capitală și nu ai aflat despre aceste locuri, ori dacă te afli în vacanță, merită să le faci măcar o vizită de curiozitate sau din spirit de aventură.

Mănăstirea Chiajna

Istoria spune că, după ce a fost asediată de turci, mănăstirea a devenit adăpost al bolnavilor de ciumă. În timp, edificiul a fost abandonat, iar clopotul aruncat în Dâmbovița. Localnicii susțin că în nopțile cu lună plină, încă se mai aude clopotul bătând, iar acest lucru, ca și moartea celor bolnavi de ciumă este urmarea faptului că mănăstirea nu a fost sfințită.

Balta Vrăjitoarelor

Legenda spune că în acest loc a fost decapitat Vlad Țepeș, după ce a fost trădat de boierii din Țara Românească. În urma acestor evenimente, se povestește că locul a fost blestemat. Mai mult, s-a încercat astuparea lacului cu moloz de la dărâmăturile cutremurului din 1977, dar fără succes: lacul a înghițit toate reziduurile. Oamenii mai povestesc cum au loc din senin fenomene, precum: furtuni iscate brusc sau fulgere globulare. Un alt detaliu care amplifică misterul acestui loc este faptul că, deşi adâncimea este de doar un metru și jumătate, Balta Vrăjitoarelor nu a secat niciodată.

Casa Vernescu

Impresionanta vilă a fost ca și acum, cândva, un cazino. Demult, aproximativ 23 de persoane cu reputație din capitală și-au riscat averile, având apoi destine tragice cauzate de pierderile imense. Se povestește că locul este bântuit de cei 23 de păgubiți. Uneori se simte din curte un miros de pucioasă, cel mai probabil ca semnal de avertisment pentru cei care doresc să calce pragul în cazino.

Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză

Localnicii povestesc că, aici a fost cândva un orfelinat, unde erau aduși copii ai străzii de către patronul Stavache Hagi-Orman. În loc de adăpost, copiii erau supuși la chinuri, pedepse, foamete până la epuizare. Mulți sunt cei care, atunci când trec pe lângă casa cu obloanele trase de ani buni, afirmă că încă aud vocile copiilor care imploră hrană și apă.

Casa Poporului

Dacă deja ai vizitat obiectivul ca turist în timpul zilei, poți afla că, impozanta clădire ascunde o poveste incredibilă cu ecouri care se mai aud și în prezent. Legenda spune că, în timpul construcției sale, au avut loc mai multe accidente de muncă și chiar crime, deoarece regimul comunist dorea să se păstreze secretul despre camerele ascunse și tunele. Sufletele celor care au pierit în mod tragic și fără înmormântare creștinească, bântuie și azi coridoarele imense. Angajații de serviciu ai Palatului Parlamentului declară că aud fluierături iar alarmele pornesc singure și fără nici o explicație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *