Categorii
City Break

Locuri de vizitat aproape de București: 7 obiective impresionante

Îți dorești să scapi de aglomerația sufocantă a orașului și cauți locuri de relaxare în apropiere? Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase zone din jurul Bucureștiului care să îți ofere tihna de care ai nevoie să îți încarci bateriile.

Palatul Mogoșoaia

Se numără printre cele mai cunoscute și vizitate palate din apropiere de București. Spații aerisite, natură cât vezi cu ochii, astfel că ai posibilitatea fie să organizezi un picnic cu familia, fie să iei masa la restaurantul Palatului. 

Delta Neajlovului și Parcul Natural Comana

La o distanță de doar 30 km de oraș, poți să profiți de liniștea pe care ți-o oferă traseele prin pădure sau să vezi păsările dintr-o plimbare cu barca. Neapărat să vizitezi și Mănăstirea Comana, construită in secolul al XVI -lea. După atâta mișcare ai libertatea de a sta la picnic în pădure sau la unul dintre restaurantele existente în Comana. Dacă vii cu copiii, atunci cu atât mai bine. Ai la dispoziție un loc special amenajat: parcul de aventură Casa Comana.

Rezervația de zimbri de la Bucșani

La numai 80 de km de București, găsești Zimbrăria Neagră din cadrul Ocolului Silvic Bucșani. Rezervația atinge aproximativ 162 de hectare de pădure, unde pe lângă liniște și aer curat, copiii se vor putea bucura să vadă zeci de zimbri.

Lacul Snagov

Lacul Snagov este parte a Rezervației Naturale Snagov. Acesta este habitatul natural al nufărului galben, precum și a nufărului indian de culoare roz. Mai mult, cele 600 de hectare îți oferă șansa practicării canotajului. După efort, te vei odihni la unul dintre restaurantele de pe malul lacului sau printr-o plimbare reconfortantă pe aleile special amenajate.

Vulcanii noroioși

Dacă tot ți-ai propus weekendul ăsta să fugi din București, atunci pregătește-te de un drum puțin mai lung până la Vulcanii Noroioși. La aproximativ 100 km de oraș, Vulcanii Noroioși îți dezvăluie un peisaj cu adevărat spectaculos pe care în nici într-un caz nu trebuie să îl ratezi dacă te afli în zona capitalei.

Domeniul Golești

La o distanță de 100 km față de București se află Domeniul Golești, unde vei găsi conac, un muzeu al satului și zona viticolă.

Secția aer liber a muzeului compune o imagine a civilizației românești tradiționale. Aici vei cunoaște modul de viață, tradițiile, credințele și ocupațiile țăranilor români de pe vremuri. Pe o suprafață de 10 de hectare au fost remontate, în jur de 30 de gospodării. Fiecare dintre acestea reprezintă o imagine a  civilizației țărănești aparținătoare a diferitelor zone etnografice din țară.

Domeniul Știrbey

Obiectivul acesta se află la numai 20 km de București, mai exact în Buftea. Palatul a fost construit de domnitorul Țării Românești, Barbu Știrbey. Aici s-a semnat Pacea de La Buftea, în Primul Război Mondial, prin care România a pierdut Dobrogea.

Domeniul oferă celor ce îi calcă pragul: un parc de 30 de hectare cu arbori seculari, palat, capelă, sere, turn de acces și de apă. După plimbare și vizitat, poți sta în tihnă la o cafea bună în restaurantul Palatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *