Categorii
City Break

Unde te distrezi în Brașov: evenimente și festivaluri

Dacă te afli într-un weekend prelungit în frumosul oraș din inima Transilvaniei sau doar într-un concediu de odihnă, nu ezita să profiți și de viața socială pe care o oferă Brașovul. După ce ai vizitat obiectivele din zonă și împrejurimi, merită să experimentezi o zi de festival sau un concert în aer liber.

Evenimente muzicale pentru toate stilurile

  • Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest este un festival anual de muzică heavy metal, care are loc la Cetatea Râșnov. Festivalul se desfășoară în luna august și este dedicat atât metalului, cât și altor genuri muzicale, printre care: heavy metal, power metal, crossover thrash sau metalcore.

  • Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră

Este un festival organizat anual de către Filarmonica Brașov, unde pasionații de gen se vor delecta cu spectacolele camerale de elită susținute de formații și ansambluri recunoscute din România și din străinătate.

  • Musica Coronensis

Festivalul Musica Coronensis este locul în care instituțiile de cultură ale orașului transilvănean, se întâlnesc pentru o diversitate muzicală: Opera, Liceul de Muzică, Facultatea de Muzică, Filarmonica, Biserica Neagră, Casa Mureșenilor, Centrul Cultural Reduta, ansambluri muzicale și formații de muzică de cameră.

Brașovul, locul ideal pentru filmele horror

Dacă ești un împătimit al filmelor horror și fantasy, atunci Festivalul Dracula Film este locul în care trebuie să te afli în luna octombrie. Îmbogățește-te cultural cu cele mai noi filme de gen, în cadrul competițiilor de lungmetraj și scurtmetraj internațional sau românesc.

Teatru, dans și lansări de carte

  • Festivalul Etnovember

La final de noiembrie, participă la un eveniment de gen etno-medieval ce reunește, toate etniile din oraș (români, maghiari, evrei, rromi, comunități germane și grecești), timp de trei zile. Sărbătoarea găzduiește evenimente pentru toate gusturile: pelerinaj cu torțe pe străzile Brașovului, muzică și dansuri specifice minorităților din Transilvania, defilări ale personajelor medievale (cavaleri, domnițe, vrăjitoare), expoziții de pictură sau fotografie.

  • Festivalul de Film și Istorii Râșnov

Eveniment cultural cu filme inteligente, lectori carismatici, public select, dezbateri relevante, concerte exuberante, expoziții și standuri de cărți. Toate la final de iulie în Râșnov.

  • Festivalul de Carte și Muzică Libris

Seria evenimentelor de cultură continuă cu concerte, lansări de romane, beletristică, audio book-uri, CD-uri aranjate într-un decor pitoresc, toate la dispoziția ta în Piața Sfatului. Când? Pe 25-28 iulie.

  • Tam Tam Festival

De la expoziții și lansări de carte, fă câțiva pași la Tam Tam Festival, tot în Brașov. Între 26-28 iulie, evenimentul promite: muzică și teatru, dans și film sau chiar arte vizuale. Mai exact, în fiecare zi faci un lucru diferit: operă rock, concerte de saxofon sau blues, piese de teatru, ateliere de fotografie sau de jazz. Tu ce ai chef să faci azi?

  • Zilele Brașovului

Dacă ești un turist în trecere prin Brașov sau și mai bine, un localnic norocos, atunci delectează-te cu spectacole, expoziții, lansări de carte, pe durata a trei zile. Spectacole medievale, parade, tradiții brașovene, muzică și dansuri tradiționale ale grupărilor etnice din Brașov, muzică și dansuri populare, târguri, spectacole folclorice, vizitarea obiectivelor turistice din Centrul Vechi al orașului, plus multe altele sunt doar câteva din surprizele pregătite anual de mult îndrăgitul oraș transilvănean pentru vizitatori și băștinași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *