Categorii
City Break

Atracții turistice fascinante în împrejurimile Brașovului

Oraș aflat în inima Transilvaniei, Brașovul a devenit una dintre cele mai căutate destinații turistice pentru un final de săptămână sau concediu de odihnă. Cu multiple posibilități de relaxare, activități, obiective de vizitat, evenimente culturale și artistice, în Brașov nu te vei putea plânge niciodată de monotonie.

Dacă ai epuizat de văzut toate obiectivele oferite de oraș, atunci de ce nu explorezi vecinătățile cu peisaje uimitoare și locuri de neuitat?

Locuri de vizitat indiferent de anotimp

Viscri este satul în care, în anul 1996 prințul Charles a cumpărat o casă și s-a declarat deosebit de încântat de farmecul acestei destinații turistice. De asemenea, satul Viscri se află în patrimoniul UNESCO. Viscri se numără printre cele șapte sate cu biserici fortificate intrate în lista cu locuri protejate.

Biserica Fortificată care dăinuie din secol al XIII-lea, este împrejmuită de o cetate cu ziduri de apărare și care adăpostește două bastioane și două turnuri. Nu ezita să urci și în turn, de unde ți se va deschide o minunată panoramă a satului.

Satul se află la 15 km de Brașov și este renumit în lume datorită celei mai întinse biserici fortificate din sud-estul Europei, existente patrimoniul mondial UNESCO. În prezent, biserica și cetatea reprezintă unele din cele mai relevante obiective ale Transilvaniei. Cele 274 cămăruțe construite în incinta zidului, semnifică locurile de refugiu pentru familiile din sat, în timpul invaziilor. În interiorul cămăruțelor s-a organizat un muzeu care include obiecte medievale țărănești ale locuințelor și vechea școală săsească. 

  • Poiana Brașov, luxul turistului montan

 Poiana Brașov continuă să fie cel mai îndrăgit obiectiv turistic din apropierea Brașovului, în special pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Stațiunea montană este recunoscută la nivel internațional ca destinație turistică, aici aflându-se cel mai mare domeniu cu pârtii de ski din țară.

Obiective de văzut pentru pasionații de istorie

  • Cetatea Râșnov

Nu trebuie să ratezi orășelul de munte, aflat la 15 km de Brașov și anume: Râșnov. Străduțele pietruite, clădirile istorice, liniștea și mai ales munții de jur împrejur, oferă orașului o atmosferă de basm. Cetatea Râșnov, emblema orașului, există din secolul XIV și păstrează excelent până azi, fortificațiile. Plimbarea până sus, fie că alegi liftul panoramic sau preferi plimbarea pe treptele special amenajate din pădure, te va răsplăti în final cu peisaje incredibile pe care să le arăți prietenilor. Tot aici au loc și diferite festivaluri ca: Festivalul de Film Istoric, Rockstadt Extreme Fest sau Festivalul Medieval

  • Cetatea Medievală Rupea

Cetatea Rupea, aflată la 50 de km de Brașov,  este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice din România. Cetatea a fost construită în secolele al XIV-lea-al XVII-lea, atât ca cetate, cât și refugiu pentru satele din împrejurimi. 

  • Cetatea Făgăraș

Orășelul de munte păstrează pentru turiști una dintre cele mai importante cetăți medievale din țară. Construcția o găsești rapid în timp ce te plimbi fiind localizată chiar în centrul orașului. Lucrările au fost finalizate în secolul al XVII-lea, iar de-a lungul vremii a fost una dintre reședințele nobiliare și princiare din Transilvania. Astăzi, Cetatea Făgăraș deține între zidurile trainice și un muzeu dedicat Țării Făgărașului. După ce faci turul fortificației, a diferitelor tuneluri și pivnițe, poți admira Camera Tronului sau alte încăperi ale cetății, decorate cu obiecte specifice vremurilor de atunci. Muzeul Țării Făgărașului are trei zone mari: prezentarea istoriei Țării Făgărașului, zona de artă plastică și decorativă și zona etnografică cu obiecte din ceramică, țesături sau porturi populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *