Categorii
City Break

Cum te distrezi un weekend în Brașov

Odată ce ai ajuns în Brașov, te grăbești să vizitezi tot ce îți oferă orașul. Sau poate ești turistul iubitor de trasee montane sau de sporturi de iarnă. Oricum ar fi, nu uita să îți rezervi puțin timp liber și pentru activitățile pe care ți le pune la dispoziție orașul.

           Dacă e soare, ieși la plimbare pe culmile orașului

  • Plimbare cu telecabina

Bucură-te de prilejul unor fotografii memorabile de la înălțime sau admiră panorama orașului. Întoarce-te în vacanțele copilăriei și fă o plimbare cu telecabina pe Vârful Tâmpa. De la stația superioară a telecabinei, la Restaurantul Panoramic, fă o plimbare pe jos de 10 minute până la platforma sub care scrie Brașov. Admiră de aici cât poți de mult superbul peisaj și apoi mai mergi încă 10 minute până în Vârful Tâmpa, de unde se pot vedea Șaua Tâmpei, Masivul Postăvaru, Centrul Istoric al Brașovului.

  • Paradisul Acvatic

Dacă vremea e ploioasă sau dacă vrei sa te relaxezi într-o zi toridă, atunci acest complex este ceea ce ai nevoie. Ai locuri speciale pentru a face baie, saună sau masaj. Mai mult chiar, poți profita de șase piscine interioare, piscine în aer liber, tobogane cu apă interioare și exterioare, saloane de masaj, sală de fitness, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, teren de fotbal acoperit, lazy river, restaurante și terase.

  • Turnul Alb și Turnul Negru

O plimbare pe poteca din pădurea din centrul orașului este fix ceea ce cauți într-o zi de vară cu multe grade. Ambele se află la câțiva pași de Piața Sfatului. Turnul Alb a fost construit intre anii 1460 – 1494. Turnurile impresionează prin arhitectură și prin trăinicia în timp. Turnurile sunt un alt punct recomandat din care te delectezi cu priveliștea asupra orașului, dintr-un unghi diferit.

                        Fă-i o surpriză copilului tău

  • Parc Aventura

Acesta este una dintre atracțiile principale ale Brașovului, mai exact, locul perfect pentru adulți și copii deopotrivă. Astfel, dacă ești în apropiere de oraș, adu-ți copiii și petreceți împreună un weekend plin de adrenalină, aventură și distracție. Parcul dispune de 15 trasee de dificultate graduală, tiroliane, leagăne și traseele care îți vor dărui o experiență pe care îți vei dori să o repeți.

  • Parcul cu Avioane

Aproape de centru există un loc de joacă pentru copii, unic la noi în țară, în colaborare cu Aerotec (firma producătoare a milioane de componente aviatice în România). Cu ce este special acest loc de joacă? În primul rând, elementul vedetă al parcului este un avion de tip Airbus cu o lungime de 18 metri și în plus, mai este amenajată tot aici, o rachetă și un turn de control.

Avionul este dotat cu leagăne pe aripi, perete de cățărat pentru urcat la bord, podețe mobile care dau impresia unor turbulențe, iar în jur a fost trasată o pistă fabricată din cauciuc.

Muzeul Interactiv de Științe este o atracție pentru copiii și adulți. Aici poți găsi numeroase experimente care prezintă forțele care acționează în natură: centrifugă, gravitațională, magnetică, electromagnetică, precum și fenomene biologice, fizice, astronomice și matematice. Preferata ta va fi cu siguranță, Platforma Sistemului Solar unde te poți cântări și vei vedea cum diferă greutatea ta pe diferite planete. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *