Categorii
City Break

Turist în capitală: ce să faci într-un weekend în București

Ai vizitat tot ce se putea vizita iar acum ai vrea să simți pulsul orașului și cauți activități care să îți completeze vacanța. Chiar dacă te afli în oraș, Bucureștiul nu duce lipsă de locuri în care poți testa noi experiențe și senzații pe care să le ții minte.

Cărturești Carusel

Dacă ești un împătimit al cărților, atunci merită să arunci o privirea cele mai moderne librării din oraș. Clădirea este un monument istoric situată pe strada Lipscani din Centrul Vechi și cuprinde șase niveluri de 1000 mp. Ce poți face interesant în Cărturești Carusel? Consultă cele mai bune cărți și filme, vezi spațiul expozițional, zona multimedia, și fă o scurtă oprire de relaxare la bistro.

Edenland Park, cel mai mare parc de aventură din România

Dacă ai venit în vacanță cu familia sau locuiești în București, atunci fă-i copilului tău o surpriză și petreceți împreună o zi de neuitat la Edenland Park. Ce poți face aici?
De la o plimbare cu bicicleta, echitație, trasee în copaci, tir cu arcul, paintball, până la căsuțe în copaci. Ești gata de aventură?

Fotbal în Bulă

O altă distracție pentru adulți și copii deopotrivă este vizita la centrul de divertisment Bubble Football Games, unde să jucați fotbal într-o bulă.

Muzeul de Științe  “Casa Experimentelor”, primul centru științific din România

Casa Experimentelor este de fapt o expoziție interactivă, unde vizitatorii vin să descopere lumea tehnologiei prin aproximativ 100 de experimente practice. Printre experimente găsești: generatorul Van de Graaff, bobina Tesla, fulgere recreate în laborator, globul cu plasma, iluziile optice ale profesorului Akiyoshi Kitaoka, jocuri de inteligență, plus altele.

Lacul Herăstrău

Cu o suprafață de 0,7 kilometri pătrați, Lacul Herăstrău îți dă șansa la o relaxare totală. Aici poți închiria o barcă cu vâsle pentru a te bucura de tihna și frumusețea naturii. Pentru un plus de mișcare pe timp de iarnă, află că există posibilitatea de a patina pe lac.

Ferma Animalelor, distracție pentru întreaga familie

Ferma Animalelor este un loc special amenajat pentru copii pe o suprafață de peste 40.000 mp, foarte aproape de oraș. Ce înseamnă o zi petrecută la Fermă? O vizită la Fermă înseamnă timp de calitate pentru toată familia. Pentru copii, mișcare în aer liber și mai multe cunoștințe despre animalele domestice și despre creșterea acestora.

Casa memorială Tudor Arghezi, livada din centrul capitalei

Conform dorinței scriitorului, locuința acestuia a devenit casă memorială începând cu anul 1974. Vizitatorii au acces la obiecte de mobilier ale acelor vremuri, cărți, obiecte de artă, fotografii, documente originale ale poetului. În curtea casei, se află și tipografia Biletelor de papagal, unde sunt expuse volume, documente, reviste și imagini din istoria familiei. Cei care calcă pragul casei marelui poet, pot viziona aici filmul documentar Prisaca, realizat de Paul Anghel în 1956. Casa poetului Tudor Arghezi mai este cunoscută și datorită livezii sale, precum și pentru atelierele literare, dedicate grădinițelor, școlilor și familiilor.

Muzeul Ciocolatei sau cum să îți prepari singur desertul preferat

Choco Museum este locul unde poți învăța despre istoria boabelor de cacao, poți vedea diverse aparate folosite în procesul de preparare și poți admira figurine și sculpturi din ciocolată. Dacă ești aici împreună cu copiii, cu atât mai bine. Dacă sunteți interesați despre procedura preparării ciocolatei, atunci vă puteți înscrie la atelierele de creație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *