Categorii
City Break

Pârtii de ski în Azuga

Azuga se află printre cele mai căutate stațiuni montane de la noi, în special datorită traseelor pentru toate categoriile de experiență, a peisajelor uimitoare sau a pârtiilor de ski pentru experimentați și neinițiați, deopotrivă. Azuga, una dintre cele mai vechi stațiuni de schi din România, cuprinde: pârtiile Sorica, Cazacu, Cazacu Variantă, Cazacu Bretea, Azuga Sud, La Stână și Cazacu Babyski.

În Azuga se regăsesc șapte pârtii de ski cu o lungime totală de șapte kilometri, plus șapte instalații de cablu. Pârtiile sunt deservite de o telegondolă, teleschiuri și suplimentar, o bandă transportatoare, specială pentru începători. Nu trebuie decât să îți găsești câteva zile libere, chef de mișcare și o gașcă de prieteni dornici de aventuri pe zăpadă.

Unde schiem în Azuga

Dacă ești la nivelul primilor pași pe o pârtie, atunci ar trebui să începi cu pârtiile destinate pentru începători, precum: Babyski Cazacu (lungime 150 m), Sorica Sud (lungime 770 m), Sorica La Stână (lungime 910 m). În cazul în care ai dobândit deja un minim de experiență sau ești un amator care iubește aventura și adrenalina sporturilor de munte, atunci ai șansa să exersezi pe pârtiile Cazacu Teleski (lungime 400 m), Cazacu Variantă (lungime 1920 m), Sorica (lungime 2100 m) sau Sorica Teleski (lungime 700 m).

Pârtia Sorica poate fi folosită și noaptea, datorită nocturnei pe o rază de 800 m. Pe aceeași rază funcționează și tunurile de zăpadă artificială. La dispoziția schiorilor sunt puse în funcțiune un telescaun și teleschi cu program care permite prelungirea la cererea turiștilor. Pentru cei care nu știu să schieze, există și o veste bună: Școala de Schi de la poalele pârtiei pentru cei care doresc să învețe. De asemenea, stațiunea Azuga deține și o pârtie de schi fond și randonne, pe trasee de până la opt km și un traseu pentru snowboard. 

Nu știi să schiezi dar îți dorești? Înveți direct pe pârtie la Azuga

Școala de ski Snowline poate fi soluția practică pentru familiile care vor ca cei mici să fie inițiați în tainele schiatului. Școala se poate lăuda cu peste 20 de instructori specializați în instruirea copiilor, precum și a adulților.

Monitorii de ski și snowbaord ai Școlii de ski Aventoria, utilizează tehnici de predare potrivite fiecărei vârste în parte, pentru ca cel mic să poată să schieze distrându-se în același timp pe pârtie. Aventoria mai organizează și evenimente montane pentru grupuri și familii, tabere de vară, team building-uri sau chiar ture de mountainbike.

Ar fi păcat să lenevești pe canapea la TV, când în Azuga ai atâtea variante de activitate fizică, zăpadă densă cât cuprinde, aer nepoluat, peisaje mirifice și școli unde să te inițiezi și să te antrenezi pentru ture nesfârșite de schiat. Dacă ai chef în schimb de un săniuș, să pedalezi pe biciclete cu roți de iarnă sau dacă tânjești după o bulgăreală, atunci pârtiile cu grade ușoare și foarte ușoare te întâmpină cu o adevărată infrastructură pentru teleschi, telegondolă, tunuri de zăpadă artificială, nocturne și chiar competiții sportive pentru toate vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *