Categorii
City Break

Evenimente în Azuga și împrejurimi

Azuga este una dintre cele mai iubite stațiuni montane de la noi datorită posibilității practicării sporturilor de iarnă sau chiar vară. Amatori și profesioniști deopotrivă aleg în fiecare an stațiunea de pe Valea Prahovei pentru a-și reîncărca bateriile la ski, snowboard, săniuș sau drumeții pe poteci de munte. Totuși, cum stăm la capitolul viață socială? Cu toate că și-a câștigat renumele de stațiune perfectă pentru schiat, Azuga găzduiește și evenimente recunoscute la nivel național și internațional.

Evenimente și concursuri sportive

  • Surmont Mountain Bike Challenge

Din anul 2010, Surmont Club organizează, Surmont MTB Challenge, mai exact, un concurs de maraton pentru mountain bikeri, de la amatori, până la competitori cu experiență. Concursul presupune trasee cu grade diferite de dificultate, precum și diverse probe, astfel încât fiecare participant să poată face față confruntării.

  • Azuga Trail Race

Din 2012 se desfășoară anual, în luna octombrie, concursul de trail running Azuga Trail Race, în zona Munților Baiului (zona pârtiei de schi Sorica-Azuga). Concursul este dedicat abilităților de alergare montană, dar este prilej excelent de socializare alături de familie și prieteni, într-un peisaj natural de munte. Accesul până aici se poate face fără doar și poate cu mașina personală până la baza pârtiei, unde există și locuri de parcare amenajate. Dacă nu deții mașină, atunci următoarea variantă practică rămâne trenul dinspre București sau Brașov, apoi cu microbuzele locale.

  • Ziua Mondială a Zăpezii la Azuga

Eveniment mondial la inițiativa Federației Internaționale de Schi. Festivalul World Snow Day promovează atât sporturile de iarnă, cât și activitățile pe zăpadă pe pârtia Sorica.

Printre activitățile incluse, se găsesc: lecții de schi și transport pe bandă cu echipamente gratuite pentru copii, concursuri, jocuri interactive și activități distractive, plus multă veselie.

Unde te mai poți distra în concediu la munte

Trebuie să ai în vedere că Azuga se află la mici distanțe de alte stațiuni montane, unde de asemenea se întâmplă lucruri interesante pe care nu trebuie să le ratezi. Astfel, dacă te-ai antrenat suficient de mult pe pârtiile din stațiune, atunci poți alege un concurs la care să îți pui în valoare abilitățile și să fii premiat pentru ele.

Doar 5 km despart cele două stațiuni. Astfel că, după ce ai vizitat obiectivele de aici și te-ai bucurat de trasee, poți rămâne la un eveniment anual, împreună cu familia sau prietenii.

De exemplu, acest eveniment este deja tradiție și face parte din programul festivalului de film montan Alpin Film Festival. În cadrul Galei Muntelui, se acordă premii sportivilor care au realizat performanțe în cadrul sporturilor montane precum: alpinism, alergare montană, mountain bike, schi alpin, schi de tură, freeride ski și freeride snowboard.

  • Winter Air Sport

Eveniment sportiv special pentru amatorii de senzații tari în aer liber prin sporturi montane precum: snow-kite, zbor cu parapanta, schi acrobatic și alte sporturi gravitaționale.
Toți participanții, indiferent de nivelul de experiență, de la profesioniști și până la începători, se pot înscrie la oricare dintre categoriile de concurs organizate. Vor fi Invitații speciali din străinătate, sportivi de performanță, surprind anual publicul cu demonstrații și acrobații pe toată durata festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *