Categorii
City Break Trasee turistice

Trasee turistice din Azuga

Stațiunea Azuga se află pe cursul superior al Prahovei, la poalele Munților Bucegi, iar în anul 1948 a fost declarată oraș. Azuga este un bun punct de plecare spre cabanele din Munții Bucegi și Baiului. Accesul până în stațiune este posibil cu trenurile interne și internaționale pe ruta București-Brașov.
 Orașul se poate lăuda cu prima pârtie de schi din țară, omologată de Federația Internațională de Ski și anume, pârtia Sorica. În afara sezonului de iarnă, Azuga rămâne în continuare una dintre stațiunile montane cele mai apreciate de turiștii de pretutindeni. Traseele care au ca punct de plecare această stațiune sunt uimitoare și pot fi parcurse chiar și de către cei cu mai puțină experiență.

Plimbare în Munții Baiului

Bucură-te de o plimbare din Azuga pe poteca lată de pe creasta Baiului spre Vârful Baiului Mare. Pe tot traseul, priveliștea este surprinzător de frumoasă spre Munții Bucegi. Ideal ar fi să faci acest traseu pe timp de vară.

Aceasta se află printre cele mai însemnate obiective de pe Valea Prahovei, din Munții Baiului, mai exact. Cabana se află la o altitudine de 1350 m și este amplasată sub Vârful Clăbucetul Taurului (1520 m), la o distanță de 20 de minute de telescaunul de la Clăbucet. Durata totală a traseului variază între 3-4 ore, iar nivelul de dificultate este unul ușor. Partea frumoasă e că poți parcurge respectivul traseu în orice perioadă a anului. Nu uita să folosești un echipament corespunzător pentru o experiență plăcută, în condiții de siguranță.

  • Păstrăvărie-Vârful Clăbucetul Azugii-Cabana Susai (Munții Baiului)

Este un traseu ușor fie plecând din Azuga, fie și invers, coborând de la cabana Susai. Punctul de pornire este stația de autobuz de lângă biserica din centrul orașului, pe șoseaua care parcurge localitatea pe aproximativ 2 km. Pentru cei care nu aleg varianta orașului, alternativa ar mai fi plecarea de la capătul liniei de autobuz, aflată în marginea de est a stațiunii.

  • Gara Azuga-Valea Grecului-Cabana Diham

Este un traseu de o zi, ideal pentru anotimpul de iarnă, accesibil inclusiv copiilor, drumeție cu diferență de nivel de 1020 m. Traseul măsoară până la 16 km și se poate parcurge în trei ore.

Urcarea din Azuga până pe Vârful Grecului este ceva mai intensă până la 1.5 ore, dar în final priveliștea spre masivul Bucegi este fabuloasă. De aici poți admira în detaliu vârfurile: Jepii Mici, Caraiman, Coștila, Moraru și Colții Morarului, Bucșoiu Mic și Mare. În depărtare poți zări Vârful Postăvarul, Piatra Mare, iar pe partea laterală, Munții Neamțului și Munții Baiului.

  • Culmea Sorica-Vârful Cazacu-Vârful Băiuțu (Zamora)

Traseul are un grad mediu de dificultate și poate fi străbătut în patru ore. Punctul de pornire se află în Azuga, mai exact, stația de autobuz de la intrarea dinspre Bușteni. Urcarea până la stația de telegondolă se desfășoară prin pădurea deasă și umbroasă.

Poteca ocolește vârfurile Urechea și Dutca și continuă pe lângă Vârful Cazacu. Culmea Zamora îți oferă niște peisaje minunate, datorită Bucegilor care se desfășoară în toată splendoarea lor chiar în fața ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *