Categorii
City Break

Obiective turistice în Brașov: 8 locuri pe care trebuie să le vizitezi

Așezat între județele Mureș, Harghita, Covasna, Buzău, Prahova și Dâmbovița, Brașov este unul dintre cele mai frumoase orașe pe care neapărat trebuie să le vizitezi măcar odată.

Înconjurat de munți, ori poate datorită castelelor medievale, a legendelor cu Dracula, orașul atrage turiști din toate colțurile țării și nu numai. Dacă plănuiești să faci cunoștință cu Brașovul, atunci consultă lista celor mai importante obiective care te vor ajuta să înțelegi istoria orașului.

Plimbă-te și descoperă Brașovul

  • Piața Sfatului

Dacă ajungi în Brașov, nu rata Piața Sfatului, unul dintre cele mai îndrăgite locuri din oraș. Aici se țin evenimente artistice și culturale, concerte, etc. Din Piața Sfatului poți vizita Biserica Neagră, simbol al orașului și cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din sud-estul Europei.

  • Biserica Neagră

Nu ezita să vizitezi acest obiectiv reprezentativ al orașului, care e totodată și cea mai mare construcție sacrală din România. Biserica Neagră posedă cea mai impresionantă colecție de covoare orientale din Europa. Turnul Bisericii Negre găzduiește cel mai mare clopot din țară, cu greutatea de până la 6.000 kg.

  • Cea mai îngustă stradă din Europa: Strada Sforii

Având la activ o vechime de câteva secole, Strada Sforii este recunoscută în toată lumea, ca fiind cea mai îngustă stradă din Europa. Are o lungime de 80 de metri și o lățime de aproximativ 111 cm și 135 cm. Istoria arată că această stradă a fost folosită drept cale intermediară între strada Porta Schei și Cerbului. Mai exact, pe aici treceau mai repede pompierii în cazul unui incendiu în Schei.

  • Aleea Tâmpa

Aici e locul perfect de unde poți admira panorama orașului și locul ideal de făcut poze sau de popas după o lungă zi de plimbare. Aleea Tâmpa se află pe coasta dealului Tâmpa iar în drumul tău te mai poți bucura și alte obiective turistice ca: Bastionul Cojocarilor, Bastionul Postăvarilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Bastionul Graft, Turnul Funarilor, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Funarilor, Bastionul Fierarilor.

  • Poarta Ecaterinei, poarta către vechiul Brașov

 Aceasta a fost construită în anul 1559 și pe atunci permitea accesul șcheienilor în interiorul cetății. În prezent, turnul porții găzduiește periodic, expoziții de artă și istorie.

File de istorie în orașul transilvănean

  • Prima Școală Românească

Îmbogățește-ți experiența ca turist în Brașov cu o vizită la Prima Școală Românească, unde, în anul 1530, s-au predat pentru prima dată lecții în limba română. Aici vei avea ocazia să vezi colecții de carte veche, documente originale ale lui Constantin Brâncoveanu, sau cataloage din secolul XVI. Acest obiectiv poate fi găsit în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul Șcheii Brașovului.

  • Muzeul de Etnografie

Muzeul este o adevărată comoară pentru patrimoniul țării, întrucât care găzduiește o colecție de aproximativ 21.000 de piese specifice portului și traiului rural din secolele XVII-XX. Muzeul te familiarizează cu elemente tradiționale din portul popular, ilustrate din ceramică, sticlărie, piese din metal, piele sau os, ouă încondeiate și icoane pictate pe sticlă.

  • Cetatea Brașov

Cetatea a reprezentat pentru brașoveni, un refugiu față de habsburgi. Iosif al II-lea a comandat ca cetatea să fie refăcută în 1773, pentru ca după nouă ani să încerce să o vândă orașului. Refuzul orașului de a o achiziționa, a convertit construcția într-o închisoare pentru prizonierii turci și francezi.

 În prezent, cetatea poate fi vizitată de turiști, iar în incinta cetății există un restaurant cu terasă pentru momentele de popas și relaxare binemeritate după lecțiile de istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *