Categorii
City Break

De ce vei iubi Sibiul?

Cu siguranță, vei cădea sub vraja Sibiului, a orașului său vechi și a culturii sale înfloritoare, renumită în toată România. Păstrat de războaie și de planificarea urbanistică din epoca Ceaușescu, orașul a reușit să mențină un patrimoniu bogat alcătuit din monumente din perioada gotică, precum și din Renaștere. Construit de romani, Sibiul și-a forjat o identitate unică de-a lungul secolelor. Plimbarea pe străzile sale îți permite să descoperi biserici și catedrale ortodoxe deosebit de bine conservate.

Orașul a fost numit Capitală Culturală Europeană în 2007 și de atunci, numeroase evenimente care sărbătoresc patrimoniul german, maghiar și românesc al Sibiului au contribuit la construirea noii sale personalități.

Sibiul a fost întotdeauna o locomotivă pentru România. Orașul s-a remarcat prin deschiderea primului spital al țării în 1212, prima farmacie în 1494 sau chiar prima centrală electrică la sfârșitul secolului al XIX-lea.

5 motive pentru a vizita Sibiul

1. Un frumos oraș vechi

Sibiul are unul dintre cele mai pitorești orașe vechi din toată România. Se distinge prin farmecul medieval al numeroaselor sale clădiri.

2. Un muzeu sub stele

Sibiul găzduiește numeroase muzee, inclusiv Muzeul Național ASTRA, cel mai mare spațiu expozițional în aer liber din toată Europa. Acest mare parc prezintă tradițiile populare și bogățiile lumii rurale din regiune.

3. Transilvania

Orașul Sibiu este situat în Transilvania. Dacă regiunea a devenit cunoscută în întreaga lume datorită personajului inventat al lui Dracula, este renumită aici pentru frumusețea uluitoare a naturii sale.

4. Meseria românească

Personalitatea puternică a Sibiului a fost construită pe artele și meșteșugurile sale. Multe magazine vând obiecte de artizanat unice, tipice tradițiilor țării.

5. Restaurante grozave

Gurmanzii vor fi încântați de specialitățile locale oferite de restaurantele din Sibiu. Șederea ta aici îți va oferi posibilitatea de a gusta o bucătărie tradițională unică în Europa de Est.

Ce să faci în Sibiu?

1. Arta, medicina, vânătoarea și istoria: toate într-unul

Unul dintre cele mai frumoase muzee din Europa Centrală, Brukenthal găzduiește peste 1.000 de tablouri în colecția sa principală, ceea ce face din acest loc un loc obligatoriu pentru iubitorii de artă. De asemenea, include exponate dedicate vânătorii, istoriei naturale și farmaciilor.

2. Parcul Dumbrava: expoziții de folclor fascinante

Patru muzee oferă o fereastră unică către viața tradițională transilvană, cu mori reconstituite, biserici și case din lemn. Profită de Muzeul Universal de Etnografie și Muzeul Civilizației Transilvane.

3. Biserica Sfântul Mihai: rezista timpului

Lângă Sibiu se află biserica fortificată Cisnădioara, construită în secolul al XII-lea și ușor de identificat datorită turnului său de aproximativ 100 de metri. Protejata astăzi de UNESCO, găzduiește una dintre cele mai vechi orgi cu tuburi din țară.

4. Meterezele Sibiului: o moștenire impresionantă a conflictelor medievale

Cetatea medievală a fost construită în secolul al XII-lea de coloniști sași, adusă de domni maghiari pentru a le proteja. Zidurile sale rămân singurele vestigii pe care le poți descoperi în timp ce te plimbi.

5. Orașul de sus: repere istorice

Centrul Sibiului este împărțit între orașul vechi și orașul superior. În această parte superioară, Orașul de sus, se află principalele atracții precum Muzeul Brukenthal, Piața Mare și Turnul Sfatului din secolul al XIII-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *