Categorii
City Break

Locuri inedite din județul Brașov

Știu că acest oraș deja te-a captivat de fiecare dată când l-ai vizitat, prin traseele spectaculoase, obiectivele încărcate de istorie, monumentele cu arhitectură specială, muzee, evenimente recunoscute internațional, panorame de neuitat sau pur și simplu prin aerul unic pe care îl imprimă turiștilor,  acest oraș din inima Transilvaniei. Dacă ai bifat toate atracțiile clasice și reprezentative pentru imaginea și istoria Brașovului, alocă-ți câteva zile și vizitează locuri cu o istorie puțin ieșită din comun.

Templul Ursitelor de la Șinca Veche este una dintre cele mai căutate atracții turistice din județul Brașov. Sătenii din Șinca Veche vorbesc despre Templu cum că ar avea puteri tămăduitoare. Legenda spune că este locul unde dorințele se transformă în realitate, datorită energiei pure care există în acest loc. Lângă satul Șinca, la 45 km de Brașov se află Templul Ursitelor. Drumul de la Brașov către satul Șinca și apoi până la dealul cu grota este unul pitoresc și neaglomerat. Templul Ursitelor de la Șinca Veche cuprinde cinci încăperi, două altare și un turn de 10 m, prin care se poate admira cerul, operă al cărei autor a rămas până azi necunoscut. Locul este încărcat de icoane, iar lumânările nu apucă să se stingă. Grota este croită la poalele dealului și impresionează orice turist curios prin forma sa stranie.

Există mărturii care susțin ca aici se aud, în zilele de sărbători importante, coruri parcă venite din cer, cu voci clare care încântă auzul chiar dacă nu se pot desluși cuvintele. Se spune că în fotografiile făcute în acest loc, apar cercuri albe, invizibile în momentul fotografierii. Nu știm cât este realitate sau legendă lăsată moștenire din generații, ceea ce este sigur însă, e că acest loc merită vizitat. Liniștea edenică, cărările printre arbori înalți și împrejmuite de flori, izvorul cu apă tămăduitoare (izvorul Bunei Vestiri) te fac să îți dorești să fii acolo măcar o dată în viată.

Rezervația de la Zărnești mai este numită și sanctuarul de urși. Zeci de ursuleți chinuiți sau aduși într-o stare delicată la limita supraviețuirii, și-au găsit aici refugiul. Important de știut este faptul că rezervația nu are rolul de grădină zoologică, iar vizitele se fac în ture și în compania unui ghid. Pe 70 de hectare de pădure și iazuri și-au găsit casă în jur de 100 de urși bruni. Turele de vizită pot fi făcute și altfel. Alege pentru copilul tău o plimbare cu Trenulețul Libertății, cu opriri pe traseu, unde puteți admira și fotografia îndeaproape urșii.

Aventura începe din satul Racoș. Printre dealuri, vei găsi o adevărată bijuterie a naturii, Lacul de Smarald cu o adâncime de până la 10 m. Culoarea apei, liniștea neobișnuită și stâncile înalte de jur împrejur, transformă acest loc în ceva cu totul unic. Dacă ai ajuns până aici, zic că merită să te lași captivat de încă o capodoperă a naturii: Vulcanul Stins din Racoș. Despre acesta se spune că este vulcanul cu cea mai recentă activitate de pe teritoriul țării noastre, deși ultima oară când a erupt a fost cu mii de ani în urmă. După erupție, s-a format rocă poroasă, cunoscută și ca piatra ponce. Din piatra ponce, localnicii din sat și-au construit casele, iar Castelul din Racoș este de asemenea, construit tot din piatra ponce. Peisajul în zona vulcanului Racoș e incredibil. Zona aridă, pereții înalți de pământ gălbui-roșiatic, lipsa de mișcare a materiei din interiorul craterului, te duc cu gândul la un loc ieșit din sfera normalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *