Categorii
City Break

Locuri de vizitat în România în timpul vacanței de vară

Avem o țară frumoasă și cu toții știm asta! Pentru că fiecare călătorie începe cu un pas, poți începe o scurtă călătorie de câteva zile în Bușteni.

Munții Bucegi – cel mai bun loc pentru încărcarea bateriilor

Bușteni este un mic oraș de munte, dar foarte popular datorită locației sale. Amplasat la 135 de kilometri distanță de București, orașul Bușteni este limitat de Munții Bucegi , cu o altitudine maximă de 2.505 metri. De la Bușteni ai alegeri multiple. Poți urca la „Babele” cu telecabina sau cu propriile picioare, pe traseul Jepii mici. De la Babele, poți ajunge la Crucea Caraiman în aproximativ două ore.

Munții Baiului – priveliște și trasee minunate

Vis-a-vis de Crucea Caraiman și Munții Bucegi, pe partea de est a orașului Bușteni sunt Munții Baiului , care oferă o vedere minunată. Aici, în munții Baiului vei avea parte de o primă experiență minunată. Poți începe să urci muntele de la Bușteni, trecând prin cartierul numit Zamora. De cum pleci pe drum, chiar de la primul „pas” vei fi stupefiat de mirosul naturii: aer proaspăt, temperatură rece în mijlocul verii și oriunde te uiți, culoarea verde este acolo .

Munții Baiului aparțin Carpaților de Curbură și, începând de la Bușteni, poți urca aproape 1000 de metri altitudine. Acesta este un traseu dificil, potrivit pentru cicliști experimentați. Stânele pe care le vei întâlni sunt adorabile! De obicei, aceste locuri sunt situate pe vârful munților, așa că priveliștea de aici a fost minunată!

Există un mit care spune că „ toți câinii de la stâne sunt răi”. Ei bine, după ce vei avea parte de această experiență, nu poți spune același lucru, cel puțin nu și în acest caz. Așadar, este recomandat acest traseu oricui dorește să facă o pauză în natură, indiferent dacă este cu bicicleta sau pur și simplu pe jos.

Cascada Valea Spumoasa – locul în care se ridică munții

După acest tur pe Munții Baiului, poți pleca pe picioare la Valea Spumoasă, o cascadă situată în Bușteni.

De la telecabina care te duce la monumentul Babele, ai aproximativ o oră de urcat, dar traseul este foarte ușor – având un nivel pentru începători. Fiind atât de accesibil, locul său este recomandat și familiilor cu copii.

Fiecare persoană din România a auzit de cascada Urlătoarea. Dar Valea Spumoasă este de două ori mai uimitoare, dar nu atât de populară. De ce? Pe această potecă prin pădure, din telecabină, toată lumea face stânga spre Urlătoarea. Ar trebui să urmezi marcajul pentru coliba Caraiman până când vei ajunge la o răscruce de drumuri. De acolo, poți părăsi traseul marcat și poți continua la coliba de salvare montană. 

Sfaturi: Dacă alegi să vizitezi cascada Valea Spumoasa în timpul verii (iulie – august) vei primi o surpriză în plus. În această perioadă, întreaga zonă este plină de fluturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *