Categorii
City Break Orase Romania Trasee turistice

De ce trebuie să faci o excursie de o zi de la București la Bușteni, dar și cele mai bune lucruri de făcut acolo!

Când locuiești în capitală, ai la dispoziție numeroase locații spre care poți pleca pentru a le vizita. Atât în țară, cât și în străinătate. Dar ar trebui să îți faci timp pentru a vizita și alte părți ale țării înainte de a pleca spre alte meleaguri. În opinia mea, cele mai mici orașe au întotdeauna un farmec special, mai ales dacă te interesează arhitectura sau aventura în aer liber. Având în vedere acest lucru, aș dori să evidențiez un mic oraș de munte din nordul  județului Prahova , în centrul României, mai exact Bușteni. 

Iată principalele mele trei motive pentru care ar trebui să te gândești să faci o excursie de o zi din București pentru a vizita Bușteni, dar și cele mai bune lucruri de făcut în timp ce ești acolo.

Naveta Este Ușoară, Simplă Și Foarte Rentabilă Din București 

Bușteni este situat în partea de jos a Munților Bucegi și are o altitudine maximă de 2505 m. Populația sa este formată din 8.894 de locuitori.

Dacă nu deții o mașină, o poți închiria pentru a conduce acolo, dar ai și varianta de a lua un tren, cu care călătoria durează doar 1 oră și 49 de minute și costă destul de puțin pentru cei 147 km distanță. În plus, te poți bucura mai bine de peisaj în timp ce te relaxezi în tren (față de condus). 

Este o stațiune montană populară, cu vederi spectaculoase pe tot parcursul anului

Altitudinea medie a orașului Bușteni este de 900 m. Este una dintre cele mai populare stațiuni montane, oferind vederi spectaculoase, cu o mulțime de oportunități turistice pe tot parcursul anului, de la schi la alpinism și drumeții. 

Există cascade frumoase și, pe măsură ce urci mai sus, poți admira și viața sălbatică. Dacă nu vrei să ai parte de drumeții, poți urca în telecabina Bușteni, apoi te poți bucura de priveliștile uimitoare din vârf. Este panorama perfectă pentru oportunități de fotografiere sau pur și simplu pentru a te relaxa, a respira puțin aer curat și a te bucura de liniște.

Se crede că este un loc sacru, special

În vârful muntelui Bucegi, există această formațiune naturală de stâncă în formă de Sfinx care, pe baza comentariilor localnicilor (sau a oamenilor pe care îi întâlnești și intri în vorbă cu ei), este considerată a fi un loc sacru. Mulți oameni declară că au simțit „vibrații” atunci când vizitează acest munte.

Este foarte posibil să simți o legătură spirituală specială cu anumite locații pe care ai ocazia să le vizitezi de-a lungul vieții. Toată lumea se conectează diferit la anumite locuri. Aceasta este magia de a călători și de a descoperi fiecare loc pentru tine.

Pe scurt, dacă vrei să fii în natură, să ai parte de aventură, să explorezi orașele mici, urmărind priveliști spectaculoase sau să creezi noi amintiri, Bușteni este perfect pentru tine! O excursie de o zi la Bușteni te va duce de la agitația vieții orașului la o evadare cerească, în aer liber. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *