Categorii
City Break Orase Romania

Cele mai bune 5 lucruri de făcut în Bușteni, România

Bușteni este un mic oraș montan din nordul județului Prahova și este recunoscut ca fiind printre cele mai frumoase stațiuni montane din țară. O vizită aici îți va lăsa cu siguranță o amintire extrem de plăcută și îți vei dori să revii, atât vara, cât și iarna. Este situat în Valea Prahovei, în partea de jos a Munților Bucegi, care au o altitudine maximă de 2505 m.

Iar dacă ai ajuns sau urmează să planifici o vizită aici, există cinci locuri pe care nu trebuie să le ratezi.

Ce nu trebuie să ratezi în Bușteni

  1. Muntele Caraiman

Este situat  în apropiere de platoul Bucegi. Se poate ajunge ușor cu telecabina Bușteni  la Babele și la Sfinx, o zonă cu adevărat specială din această locație. Zona are o vedere minunată a văii Prahovei, zona Bușteni și a muntelui Baiului, de peste vale. Privind spre stânga poți admira zidul binecunoscut al zonei de alpinism Valea Alba. În dreapta vei găsi câteva trasee de acces la platou, complexul sportiv Piatra Arsă și zona de schi din Sinaia. Trebuie neapărat să ajungi aici la prima ta vizită în Bușteni.

  • Castelul Cantacuzino

După confiscarea castelului, comuniștii au distrus toate mobilierele, așa că, acum, castelul este în gol. Ai putea să-ți dai seama de splendoarea trecută uitându-te la tavanele, pereții, ușile și vitraliile acestuia. Cu toate acestea, sala de bal este încă maiestuoasă și când ghidul deschide ușa balconului, ei bine … acea priveliște este uluitoare. Există un restaurant în pivnița castelului și o expoziție de artă la ultimul etaj. Intră pe site-ul castelului pentru a afla toate detaliile legate de vizita aici.

  • Mănăstirea Caraiman

Indiferent dacă ești religios sau nu, cred că priveliștile pe care le vezi merită efortul de a urca pe scara îngustă prin pădure (sau de-a lungul drumului asfaltat) până la Biserica Caraiman.
Dacă ai fost aici acum mulți ani, știi că pe atunci existau doar o mică biserică și o căsuță în care stătea egumenul. Datorită donațiilor mari de la stat și de la alți donatori privați, locul arată ca o stațiune turistică, dar oricum există o mulțime de natură de admirat în jur. Doar gândește-te la pâraie și la pădurea din jurul bisericii și asta te va face să zâmbești. Mănăstirea poate fi vizitată zilnic între orele 07:00 – 20:30. 

  • Cascada Urlătoare

La început, plimbarea poate fi puțin abruptă, dar este destul de ușoară și distractivă. Traseele sunt bine marcate și există un spectacol la capătul drumului. Dacă alegi să mergi cu copii, probabil vei face în jur de o oră. Cascada nu este atât de mare, dar foarte zgomotoasă, iar apa îngheață! Există oameni care vând mâncare și cafea. Wikipedia oferă mai multe detalii despre cascada Urlătoarea.

  • Telecabina Bușteni

Poți aștepta până la 2,5 ore pentru a urca, căci este mereu o coadă lungă. Pe site-ul oficial, ora de deschidere specificată este 08:30. După ce ai parcurs tot drumul cu telecabina, vei putea ajunge la Piatra Arsă, o zonă frumoasă ce a fost transformată în complex sportiv. Pentru mai multe informații, poți accesa site-ul telecabinei Bușteni.

De ce merită să vizitezi zona Bușteni?

Cine a fost deja aici, poate spune cu mâna pe inimă că este una dintre cele mai frumoase zone montane ale României. În plus, este un loc care te îmbie cu numeroase atracții atât vara, cât și iarna, când poți schia pe pârtiile disponibile.

Pe lângă natură, această locație îți oferă și un alt tip de surprize, precum parcul de distracții Fun Park, unul dintre cele mai frumoase și moderne din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *