Categorii
City Break

Bușteni: un mic oraș montan pentru care un weekend nu este suficient să îl vizitezi

Există puține șanse să nu fi auzit niciodată de micul oraș montan Bușteni. Ceea ce este în regulă, dacă ai trăit cu impresia că este doar o stațiune de schi populară. 

Oraș vecin al Sinaiei, Bușteni, se află în Valea Prahovei, la poalele maiestuosului Munte Bucegi. După ce vei vedea o imagine a locului, concepțiile tale greșite despre o destinație de schi și de lux vor dispărea imediat și îți vei dori să vizitezi tot ce se poate de aici. Și ai ce!

Nu exagerez când spun că această zonă are ceva pentru toată lumea! Consultă lista numeroaselor atracții și activități din Bușteni:

Vizitează Castelul Cantacuzino

Unul dintre punctele culminante pe care le oferă acest mic oraș este castelul vechi de peste 100 de ani, care a aparținut cândva uneia dintre cele mai bogate familii din România. După naționalizarea forțată din 1948 și ulterior, în perioada comunistă, din păcate, castelul a fost golit, deoarece majoritatea bunurilor familiei au fost furate. Pereții, care au fost pictați frumos, au fost, de asemenea, distruși. De aceea, când intri în castel, va părea cam gol. Cea mai mare parte a interiorului este alcătuită din manuscrise și picturi vechi. 

Tururile cu ghid se desfășoară la fiecare oră și durează până la 30 de minute. Dacă ești interesat, asigură-te că verifici programul tururilor castelului Cantacuzino  . Pe lângă vizitarea castelului, poți avea parte și de expoziții interesante de picturi și sculpturi. 

Dacă vizitarea castelelor, muzeelor ​​și expozițiilor nu este ceea ce îți place, nu îți face griji! Poți comanda în schimb un ceai / cafea / bere / pahar de vin, așază-te pe terasa castelului și lasă-te fermecat. Da, cu siguranță este una dintre cele mai minunate vederi pe care orice terasă din Transilvania le poate oferi!

Mergi într-o excursie răcoritoare pentru a vedea cascada

Dacă ți-ar plăcea să faci niște activități în aer liber, dar nu vrei să exagerezi, atunci cu siguranță ar trebui să mergi până la cascada Urlătoarea. După o oră mirosind pinii, bucurându-te de pădure și făcând puțin exercițiu, vei admira mica, dar minunata cascadă. Este o plimbare ușoară (nici măcar nu se poate numi drumeție), de care te poți bucura chiar împreună cu copiii mici. 

Dacă nu te-ai săturat de Bușteni, există o mulțime de oportunități de a te bucura de el și de împrejurimile sale. Când vei ajunge acolo, sigur îți vei dori să urci cu telecabina. Aceasta te duce până în unul dintre cele mai iconice locuri din România, Babele și numeroase trasee de drumeții pot fi accesate cu ușurință de acolo.

Un alt punct turistic preferat este Crucea Caraiman, cu o vedere uimitoare asupra orașului Bușteni, de asemenea ușor accesibil din Babele.

Un număr mare de restaurante care servesc mâncăruri tradiționale și internaționale delicioase, diverse locuri de cazare și o mulțime de oportunități pentru schi în timpul iernii pot fi găsite aici, într-un oraș atât de mic. Așa că nu trebuie să fi deloc surprins să vezi nenumăratele oportunități de agrement aici.

Deci ce zici de asta, ești pregătit pentru o escapadă de weekend la Bușteni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *