Categorii
City Break

Cum îți petreci vacanța de iarnă? Sporturi de iarnă în Predeal

Predeal este una dintre cele mai căutate stațiuni montane de la noi este și cel mai înalt oraș din țară, totodată. Printre punctele de atracție se numără pârtiile de schi cu grade diferite de dificultate, traseele montane marcate, traseele ATV, telescaunul sau teleschiurile de pe Clăbucet.

Stațiunea este perfectă pentru amatorii sporturilor de iarnă. Climatul subalpin cu temperatură medie -5°C și stratul de zăpadă până la 50 m din decembrie până în martie, fac ca Predealul să ajungă în topul celor mai căutate destinații pentru ski de la noi din țară.

Pârtii de ski pentru toate nivelurile de dificultate

Stațiunea beneficiază de aproximativ 7 km schiabili, cu pârtii deservite de telescaun, trei instalații de teleschi și de instalație de nocturnă. Astfel, ai la dispoziție 12 pârtii de ski cu diferite grade de experiență, în funcție de pregătirea sau nivelul de adrenalină pe care dorești să îl simți.

Schiorii cu experiență medie pot alege: pârtia Clăbucet (lungime 2100 m, diferență de nivel 390 m), pârtia Cocoșul (lungimea 2250 m, diferență de nivel 394 m), pârtia Pârăul Rece (lungimea 520 m, diferență de nivel 160 m)

Pentru profesioniști este disponibilă pârtia Subteleferic (lungimea 1200 m, diferență de nivel 350 m).

Dacă ești începător sau nu stăpânești suficient practica schiatului, atunci poți exersa pe una dintre pârtiile cu nivel de bază. Pârtia Clăbucet Sosire (lungimea 800 m, diferență de nivel 160 m), pârtia Clăbucet Variantă (lungimea 790 m, diferență de nivel 160 m),
pârtia Clăbucet Școala (lungimea 200 m, diferență de nivel 30 m).

Pârtia Clăbucet Sosire pentru începători este prevăzută cu nocturnă și zăpadă artificială. Pârtia Clăbucet Variantă și Subteleferic sunt suplimentate cu tunuri și instalații de transport pe cablu. Pârtiile Pârâul Rece, Clăbucet Variantă, Clăbucet Sosire sunt deservite de teleschi. Pentru pârtiile Cocoșul, Clăbucet, Subteleferic, turiștii pot apela la instalația de telescaun.

Sporturi de iarnă și agrement în Predeal

  • Snowmobile și ATV

În Predeal se pot închiria ATV-uri pentru a participa la expediții off-road sau se pot face plimbări cu snowmobile echipate cu șenile.

  • Zbor cu parapanta

Zborul cu parapanta este cu siguranță mult mai spectaculos în anotimpul zăpezii decât în restul anului. Alături de un instructor specializat și cu echipamentul necesar, o astfel de experiență va fi cu siguranță una dintre cele mai intense și memorabile amintiri din iarna aceasta.

  • Snowboard

Încarcă-ți rapid bateriile, pune sângele în mișcare și savurează bucuria pe care ți-o oferă acest sport. Nu degeaba ne lăudam în Predeal cu cea mai longevivă iarnă, cel mai înalt strat de zăpadă și cu instructori profesioniști.

  • Săniuș

Poate că nu te numeri printre iubitorii de adrenalină dar nici nu vrei ca iarna să treacă fără ca tu să bifezi muntele și zăpada densă. Alege să te energizezi cu aerul proaspăt de munte și să faci mișcare după nevoile tale cu cel mai simplu sport de iarnă: săniușul. Totuși ia în calcul, ca acest sport copilăresc poate deveni periculos dacă nu te asiguri. Alege o sanie sigură și caută locurile special amenajate pentru acest sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *