Categorii
City Break Trasee turistice

Turism de weekend și sporturi montane în Predeal

Cheile Râșnoavei pot fi descoperite la doar 3 km de șoseaua care leagă localitățile Predeal și Râșnov. Oaza de liniște, peisajele stâncoase, apele limpezi de munte îi așteaptă pe turiștii dornici de aventuri de neuitat. Mai mult decât atât, structura locului pare special gândită pentru a favoriza practicarea celor mai diversificate sporturi montane.

Parcul de aventură de la Cheile Râșnoavei: activități de agrement pentru iubitorii de adrenalină

Pe lângă configurația loculului, clima din Cheile Râșnoavei completează arsenalul perfect pentru practicarea sporturilor de munte.

  • Bungee-Jumping

În Cheile Râșnoavei există două spații amenajate. Primul are o înălțime de 42 m și e practic un pod suspendat deasupra văii cheilor de pe care te vei putea arunca cu coarda elastică. Al doilea, aflat la o înălțime de 137,5 m este amenajat special pentru profesioniști.

  • Rapel

Când nu ai încă antrenamentul psihic necesar pentru sărituri cu coarda în gol, atunci te poți antrena coborând pe stânci în rapel. Rapelul  presupune de fapt coborârea de pe peretele unei stânci cu ajutorul unui echipament pentru alpiniști.

  • Tiroliana

Dacă ești dornic de adrenalină, dar săritura în gol cu coarda elastică nu e chiar pe gustul tău, atunci poți încerca să traversezi culmile stâncilor. Traseul pentru tiroliană din Cheile Râșnoavei este cel mai lung din țară cu o lungime de 137 m.

  • Via ferrata

Traseul de via ferrata din Cheile Rășnoavei este unic în țară. Acesta măsoară 400 m lungime și 140 m înălțime.

Există două Via ferrata în zonă, iar parcurgerea lor oferă o perspectivă fascinantă a zonei. Aceasta este prevăzută în mare parte cu trepte, cablu de asigurare fixat cu conexpand-uri tot la 5 m, în plus, are puncte de regrupare și de retragere pentru cazuri de accidentări, condiții meteo nefavorabile sau oboseală. Nivelul de dificultate al acestui traseu este mediu și este accesibil chiar și copiilor cu vârsta de minim 14 ani. Acest traseu oferă câteva puncte de belvedere, de unde poți admira panoramele splendide ale oraşului Râşnov, Munţilor Bucegi sau Piatra Craiului.

  • Pendulul

Este de fapt un leagăn uriaș, amplasat între pereții Cheilor Râșnoavei, având o amplitudine de 110 m. Înălţimea la care te balansezi ajunge până la 60 m.

Sporturi montane pentru toate nivelurile

  • Mountain biking

Circuitul este unul cu un nivel de dificultate ușoară. Pleci intersecția DN 73A Predeal – Râșnov spre Cheile Râșnoavei și Șaua Calului și de aici pedalezi la dreapta spre Poiana Secuilor și urmezi un drum forestier care te duce la Trei Brazi. 

  • Drumeții

Printre atâtea sporturi de munte, nu putea lipsi și varianta pentru turiștii mai liniștiți și care vor doar să admire peisajele fascinante sau să facă mișcare în natură, fără prea mult efort. Poți pleca de la Cheile Râșnoavei, spre Cabana Poiana Secuilor, până ajungi la Cabana Trei Brazi. 

  • Escalada sportivă

Pietrele lui Solomon cu multe fisuri și surplombe, pot fi escaladate începând cu sezonul de primăvară și până toamna târziu. Ideale pentru a fi escaladate sunt: zona centrala a Cheilor Râșnoavei, Zona lui Titus sau Bolovanul Prostului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *