Categorii
City Break

Atracții turistice în Predeal și împrejurimi

Stațiunea Predeal este situată pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, între râurile Prahova și Timiș. Predeal se află la altitudinea de 1030m-1110m, fiind cel mai înalt oraș din țară.
Orașul, cu priveliștile sale incredibile și prin numeroasele obiective a devenit cu timpul destinația preferată a turiștilor de peste tot, pentru drumeții și sporturi de iarnă (ski, snowboard, săniuș). Stațiunea mai este de asemenea recomandată pentru recreere și tratament prin aerul curat, nepoluat, bogat în ozon, atmosfera ionizată și presiunea relativ scăzută. 

Munții care împrejmuiesc stațiunea, oferă posibilități interesante iubitorilor de drumeții: Masivul Piatra Mare (1843m), Munții Bucegi (2505m la Vârful Omu) și Munții Postăvarul (1799m).

La pas prin împrejurimile Predealului

  • Cascada Tamina

Aceasta se află în munții Piatra Mare la o altitudine de 1100 m. Cascada Tamina este înșiruirea a cinci cascade, iar cea mai mare are înălțimea de 10 m. Aici există și posibilități de escaladă pentru turiștii pasionați.

Canionul datează din mezozoic și ca mărime este unic în Europa. Aici se spune, că a fost un fund de mare unde au locuit dinozaurii. Canionul Șapte Scări este situat în Masivul Piatra Mare și este practic un defileu săpat în calcar. Cu o lungime de 160 de metri și o altitudine de 1050 m, defileul este format din șapte scări metalice care se transformă în cascade atunci când volumul apei se mărește. Ideal ar fi să vizitezi Canionul Șapte Scări în anotimpul de iarnă. Datorită zăcămintelor de metal, pe timpul sezonului rece, fiecare izvor care iese din canion îngheață, iar țurțurii au diferite culori, care la baza canionului se îmbină, rezultând în culorile curcubeului.

  • Peștera de Gheață

Peștera are 50 metri lungime iar zona cea mai joasă păstrează tot timpul anului temperaturi scăzute și chiar zăpadă. Stâncile din împrejurimi sunt preferatele pasionaților de cățărări.

  • Mănăstirea Sfântul Nicolae

Loc special pentru turiștii care caută un punct de popas sau momente de tihnă, datorită peisajelor spectaculoase care înconjoară mănăstirea, a aerului curat și a liniștii neobișnuite. Odată ajuns pe poarta mănăstirii, vei putea observa biserica cea veche, biserica nouă, chiliile și o splendidă grădină cu foarte multe flori.

Cheile Râșnoavei , paradisul sporturilor montane

Acest cadru reprezintă perfecțiunea pentru practicarea sporturilor montane. Fiind amplasate într-o zona sudica, Cheile Râșnoavei păstrează anotimpul cald până toamna târziu. Turiștii nu se pot plânge nici de soarele torid, datorită stâncilor și a porțiunilor împădurite care împodobesc zona. Când ajungi aici, pe lângă peisajele splendide te vei putea menține într-o formă de invidiat prin numeroasele posibilități de practicare a unor sporturi precum: bungee-jumping, tiroliană, rapel, via ferrata, sau mountain biking. Dacă ai chef pur și simplu de o drumeție, atunci optează pentru un traseu ușor de la Cheile Râșnoavei și care trece pe la Cabana Poiana Secuilor, până la Cabana Trei Brazi. Iubitorii de alpinism se vor simți în largul lor aici. Cheile Râșnoavei sunt spectaculoase și prin pereții abrupți. Printre cele mai căutate trasee de alpinism amintim: Santinela Cheilor, Surplombele de Aur, Abruptul Itwig, Vanga Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *