Categorii
City Break

Ce să faci într-un weekend însorit în Sinaia? Trasee și drumeții pentru toate nivelurile

Sinaia este punctul de plecare pentru traseele cu grade de dificultate diferite, ideale atât pentru cei care își doresc drumeții ușoare, cât și pentru cei mai experimentați, sau iubitori de sporturi extreme.

La pas ușor pe cărările “Perlei din Carpați”

Poate nu ești un împătimit al muntelui ci doar să evadezi din haosul orașului și să te energizezi cu aer proaspăt, în timp ce admiri cele mai spectaculoase priveliști. Traseele pe care ți le recomand sunt ușoare, deci nu te apuca să cauți echipamente speciale de munte, ci doar chef de ieșit și prieteni dispuși să te însoțească.

  • Poiana Stânii

Pe aici te vei plimba prin pădure, pe celebra Potecă Regală, pe urmele regelui Carol I. Poteca face legătura între Castelul Peleș și Poiana Stânii. Odată ce ai ajuns aici poți continua traseul către Stâncile Franz Joseph, la 10 minute distanță sau te poți odihni pe minunata pajiște alpină. Aici, în luna iunie este plin de margarete, coada șoricelului sau sunătoare pe care le poți admira fără să le poți culege, însă.

  • Stâncile Franz Joseph

Acestea au fost amenajate cu trepte și balustrade în timpul familiei regale. De pe terasa acestora te vei putea bucura de o spectaculoasă priveliște cu o largă perspectivă asupra Văii Superioare a Prahovei și a munților Zamora, Baiu sau Cumpătu.

  • Stânca Sfânta Ana

Acest loc datează din 1450 și îl găsești la intersecția dintre drumul care te duce către Cota 1400 și drumul către Poiana Regală. Străjuită de o mică poieniță, pereții stâncii păstrează și azi urme ale vechilor icoane care existau cândva. Mica grotă existentă și acum a fost odinioară locul de refugiu al unui pustnic.

  • Peșterea Ialomiței

Aceasta este una dintre cele mai vizitate peșteri din Munții Bucegi. O poți găsi pe Muntele Bătrâna, la o altitudine de peste 1600 m. Se poate ajunge fie cu telecabina din Bușteni, ori poți să alegi traseul montan din Sinaia până la peșteră.

  • Cheile Zănoagei-Lacul Scropoasa-Cascada 7 Izvoare

La doar o oră depărtare de Sinaia, Cheile Zănoagei au o întindere de 1 km și un peisaj de neratat ca urmare a diferențelor de nivel pe care le parcurge râul Ialomița. Tot aici poți vedea cascade și pereți mari de 200 de metri, lacul artificial Scropoasa. Din acest punct, traversezi barajul și ajungi la Cascada 7 Izvoare.

Descoperă peisaje paradisiace de pe cele mai înalte culmi

  • Sinaia-Cota 1400-Vârful cu Dor

Vârful cu Dor este situat în Munții Bucegi și are o altitudine de 2030 m. De aici poți savura priveliști incredibile precum platoul și crestele Bucegilor, Munții Baiului, Neamțului, Masivul Leaota, Coștila, Caraimanul.

  • Vârful Omu

Cu peste 2500 m altitudine, Vârful Omu este recunoscut drept cel mai înalt pisc din Munții Bucegi. Traseul se poate face doar vara iar din Sinaia, durează aproximativ 8 ore dacă respecți marcajul benzii albastre până la Cabana Piatra Arsă, apoi urmând banda galbenă via Cabana Omu.

  • Sinaia-Piatra Arsă-Crucea Caraiman

Un simbol la Bucegilor, cu peste 90 de ani vechime, Crucea Caraiman nu a fost niciodată reabilitată. Crucea comemorativă închinată eroilor Primului Război Mondial a fost desemnată în Cartea Recordurilor (2013) drept cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un pisc montan. Aceasta are o înălțime de 39,3 m cu o deschidere orizontală a brațelor de 15 m.

Oricât de simplu ar părea traseul pe care alegi să te relaxezi, nu uita bocancii de munte, rucsacul cu haine de schimb în caz că te prinde ploaia, sticla cu 2 litri de apă, precum și celebra pelerină de ploaie. Nu te abate de la marcaje, păstrează curățenia spațiilor în care alegi să faci popasuri, abține-te de la colectarea de “suvenire” și nu culege specii de plante protejate. Echipează-te cu voie bună, prieteni aventurieri și lasă-te cucerit de împrejurimile “Orașului Regal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *